dorelb Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Salut. Ma bag si eu la niste idei. Ai facut legaturile exact unde erau afisoarele inainte ? Separatorul de ore : minute este legat la pin 9, dupa rezistenta ? Firul de buton, este intre cele doua rezistente ? Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Da, totul este ok, a functionat, dar eu cum am facut display-ul separat fata de placa cu pic acestea erau legate prin 12 fire (8 pentru fiecare segment al display + 4 pentru anozi comuni) dar dupa teste a trebuit sa separ cele doua perti pentru a lucra mai cu usurinta, dupa reasamblare am intampinat problema de mai sus. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Butoanele au ramas pe placa mare, sau le-ai pus cu afisoarele ? Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 si acelea vor fi separat, mmentan am lucrat doar cu firele, rezistentele si toate piesele sunt pe placa separat de display, pe display sun doar ledurile, si dupa cum am spus la botoane am tras doar 4 fire. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Ledurile de la puncte nu le-ai legat invers (polaritate). Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Nu ca ma-m uitat, (anodul) ca acesta e comun, la-m luat separat doar pentru puncte direct de la sursa de 5v si merg ok, daca il leg la anodul displayului 2 asa cum este in schema nu merge.Pe pinul 9 al picului, cel pentru puncte, nu imi scoae decat 0.25-0.30v, si am incercat cu 2 picuri si aceiasi problema... Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Si acum ce a mai ramas, doar butonul nu functioneaza ? Nu pot sa inervin mai repede, ca am ceva de lucru : Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Verifica, pe langa cele 3 rezistente aferente pinului 9, push-butonul ! Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Da, doar butonul nu functioneaza.in rest este okAm verificat, am masurat tensiune direct pe pinul 9 si tot asa imi da tensiunea 0.25-0.3v asta cand ar trebui sa fie ledurie aprinse, cand se sting dispare de tot tensiunea, am si rescris softul, dar degeaba. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Cu cate picioruse este butonul ? Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 butonul are 4, dar nu are nici o treaba butonul deaorece eu folosesc doar firele GND + firul aferent butonului.. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Masoara pinii butonului, cand este apasat, sa iti dea ceva valoare mai mare decat zero. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Masoara pinii butonului, cand este apasat, sa iti dea ceva valoare mai mare decat zero.Se pare ca nu intelegi.....NU folosesc botonul firele le ating pur si simplu intre ele, nu are ce rezistenta sa aive... Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Acum inteles. Atunci buba este in alta parte. Nu am citit pana la capat. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Am rezolvat, am schimbat rezistenta care leaga pinul 9 de acel buton ea era de 10k si ca sa mearga am pus de 560R , am pus si de 1k dar nu mergea...Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum