briobit Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 OFF: ... ar trebui sa merga cablajul acesta si la ceasul meu cu PIC la care va rugasem mai demult sa imi desenati si mie un cablaj?... (trebuie sa caut schema) Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 OFF: ... ar trebui sa merga cablajul acesta si la ceasul meu cu PIC la care va rugasem mai demult sa imi desenati si mie un cablaj?... (trebuie sa caut schema)Al tau arata cam asa. Nu stiu daca am remediat greselile de conectare, dintre digiti.Stiu ca vrei sa folosesti niste digiti mai mari. Ultimi digiti sunt montati invers, ca DP de la digit 2 si DP de la digit 3 sa formeze "punctele" ceasului.Asa se intampla .. din lipsa de timp liber. Link spre comentariu
homer Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 multumesc mult !!!O singura chestie. Pe site la variata cu CC este si o rezistenta conectata la pinul 3 al PIC ului alimentata de la 5V care nu o vad aici pe schema. S-ar putea face un loc si pentru ea ? Mersi !LE: Pare ok restul, doar ca la LEDuri cred ca trebuie conectati si pinii 3 cu pinii 8 Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 multumesc mult !!!O singura chestie. Pe site la variata cu CC este si o rezistenta conectata la pinul 3 al PIC ului alimentata de la 5V care nu o vad aici pe schema. S-ar putea face un loc si pentru ea ? Mersi !LE: Pare ok restul, doar ca la LEDuri cred ca trebuie conectati si pinii 3 cu pinii 8Am pus si rezistenta aceea.Nu trebuie neaparat uniti pinii 3 cu 8, merge si asa.Atasez cablajul sc 1:1, sper sa iti fie de folos.Cablaj Ceas cu PIC 16F628A - PIC 16F84A.pdf Link spre comentariu
homer Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Super. Mersi mult pentru ajutor !Inca ceva. Consuma mult circuitul ? As putea sa il alimentez cu o baterie de 9V ? Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Super. Mersi mult pentru ajutor !Inca ceva. Consuma mult circuitul ? As putea sa il alimentez cu o baterie de 9V ?Sincer NU am fost curios sa vad consumul.Eu il alimentez dintrun incarcator de telefon care scoate 5vcc. :daDar o baterie de 9v nu cred ca te tine mult. Link spre comentariu
homer Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Ce as putea folosi in loc de BAT43 ? Pentru ca ultima data cand am avut nevoie, in Iasi nu am gasit. Ceva mai uzual:BAT 43, BAT 42, BAT48, BAT 851N5819, 1N5820 ?Alte idei de diode de comutatie schottky ce se gasesc mai frecvent prin magazinele de electronice de pe la noi ? Link spre comentariu
homer Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 mi-am luat SB130. Pot sa le folosesc pe astea in loc la BAT43 ?Inca ceva, ce setari trebuie la xerox pentru ca cablajul pt display uri ies unite unele trasee care sunt mai apropriate ... ? Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Am realizat si eu ceasul de mai sus, doar ca eu am facut un display din leduri, cu anod comun. Am pus tranzistori MJE350 (dinacestea am avut) ca sa poata duce cu usurinta displayul, si am alimentat dinainte de regulatorul de 5v pentru pic, mai exact de la 12v, am modificat rezistentele de iesire, dar problema e ca nu imi merge, am programat picul si cand alimentez ceasul se aprinde si asa ramane, nu pot face nimic, si nu functioneaza, practic se aprind vtoate ledurile, oare sa fie de la tranzistori? L.E. Am rezolvat, trebuia sa leg tranzistori dupa regulatorul de 5v.Mai jos puteti vedea cipul, nu se vede asa bine deoarece am filmat cu telefonul, in realitate se vede mult mai bine. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Am o alta problema, la care nu gasesc rezolvarea, am legat o bateria de 3.7v ca sa tia memoria in cazul in care se intrerupe curentul, insa surpriza mare este ca functioneaza si displayu, ceea ce o sa manance bateria destul de repede, ce nu e in rgula? atasez schma mai jos ca sa vedeti cum este legata bateria. P.S. R22 in loc de 56R am pus 100R ca nu am gasit mai mica, influenteaza acea rezistenta? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 @costyy86: asigura-te ca alimentarea prin bateria de back-up se face doar pentru uC, prin separarea ei de alimentarea normala cu ajutorul diodelor. Asa cum este reprezentat in schema, circuitul de back-up va alimenta inclusiv afisoarele. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Am gasit problema, in schema ce a fost data de proprietear (pentru Eagle) dioda D1 de la alimentare sursei era practic legata paralel pe traseu si trecea tensiunea pe si prin dioda si prin traseu..am intrerupt traseul si e ok.Multumesc. Link spre comentariu
marik2500 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Si eu am construit acest proiect si acum este nelipsit de langa TV. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Am o problema, punctuletele pentru despartirea orelor de minute, nu mai vo sa functioneze, am masurat ledurile sunt ok, si am masurat pinul 9 a lui pic16f628 si imi da o tensiune de maxim 0.25v fata de anodul comun de la digit 2 asa cum este in schema, faza este ca a mers ultima oara cand a fost montat, insa la-m demontat de la teste petru a-i face o carcasa si cand la-m montat inapoi (placa cu picul este sparata de cea cu display le, este legara prin pamblica), suyrpriza nu mai vrea si imi da acele tensiuni, ma-m uitat peste cablaj dar nu a vazut nimic in neregula,am mai pus un pic si aceiasi problema, chiar am rescris si programul si tot nimic. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Acum am observat ca nu mai functioneaza nici butonul "UP" si nu gasesc ce are.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum