Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

M-am mai documentat aici http://www.piclist.com/techref/io/sensor/interface.htm si am incercat urmatorul cod cu microC Pro.

int adc_value ;float temp;char *adc;  ADC_Init();  adc_value = ADC_Read(2);  //adc_value = 620   - exemplu - pana aici cred ca e ok deoarece am                                        //am incercat sa aprind pixelii si coincid cu acea valoare.  temp = (adc_value * 0.48828125)- 272.9492187; // temp = 29.7348 'C    FloatToStr(temp, adc);  //functia nu returneaza ci converteste float-ul in char deci adc = "29.7348"  putstr("Temperatura: "); //afiseaza textul litera cu litera   putstr(adc); ///asa ar trebuii si aici dar nu afiseaza nimic.

Ma poate ajuta cineva la crearea softului pt termometru cu lm335az? - vreau in C deoarece il mai pot folosi.

ps: microC are limite , ce alt compiler care sa fie plin de librarii pt pic pot folosi?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Parca mai am atasat fisierele. Cablajul este initial desenat pentru PIC 16F84A, dar merge si cu PIC 16F628A, treaba este sa scrii tu hex-ul corespunzator in 16F628A.Eu am folosit parca afisaj cu Anod Comun, dupa cate imi amintesc.[attachment=4]Ceas & Data & termometru.pdf[/attachment]Sper ca iti sunt de ajutor cablajele. :da

Deci cablajul pentru PIC16F84 e universal indiferent de ce fel de display cu led uri se foloseste, anod sau catod comun ?Se poate folosi in loc de alea din post 4 display uri cu Catod Comun de tip SC52-11 ?
Link spre comentariu

Merge pus senzorul de temperatura si afara? Pentru ca as vrea sa pun senzorul afara si sa ii trag fir si restul sa fie in casa.

Trebuie sa mearga, de ce nu.Eventual daca nu merge ok, rezistenta de pull-up de 4k7 de la senzor, o poti monta direct pe pinii DS-ului, adica afara nu pe cablaj.Eu l-am folosit doar in casa.Sper ca discutam despre schema asta http://bogdi.ro/electronics/digital%20clock/Acolo ai versiuni de soft pentru 16F84A,16F628A, atat cu Anod comun cat si Catod Comun, cu DS18S20 sau DS18B20.
Link spre comentariu

Da, despre schema asta discutam. Treaba e ca trebuie sa ii fac schema in EAGLE la varianta cu CC.Vroiam sa o fac cu CC ca mi-au ramas de la un proiect anterior 4 bucati si vroiam sa le folosesc, sa nu mai dau bani pe altu.

Link spre comentariu

Cand ajung acasa de la servici, daca am ceva timp liber am sa incerc sa fac eu modificarea cablajului si pentru Catod Comun, nu promit.Scrie exact ce display vrei sa folosesti, eventual un datasheet.

Link spre comentariu

Mare lucru nu vad intre ele. Singura diferenta care o sesisez e ca la pinul 3 al PIC ului se mai pune o rezistenta de 4.7k alimentata de la 5V. Tranzistorii sunt NPN nu PNP deci raman la fel si pinii 1si6 ai ledurilor sunt legati la masa, nu la 5V precum la Anod.

Deci din cate vad eu singura diferenta ce trebuie facuta la schema care deja e facuta, e adaugarea R22 de 4.7k la pinul 3 al PIC-ului si facuta placuta pentru LED-uri.

Vreau sa folosesc 4LED-uri SC52-11ewa (SC52-11) pentru display. Nu e neaparat azi de facut ala, cand aveti un pic de timp, ca inca sunt in faza de documentare.

Multumesc pentru ajutor !

Link spre comentariu

Se pare ca esti norocos, am avut ceva timp liber la servici, aveam fisierele pe stick, precum si Sprint Layout portabil, politica firmei unde lucrez nu ma lasa sa instalez nimic pe PC. :sparge: Atasez poze cu, cablajul ceasului si cablajul afisajului. Verifica sa fie ok apoi postez un fisier PDF scara 1:1.post-17385-139829539299_thumb.jpgpost-17385-139829539312_thumb.jpgpost-17385-139829539327_thumb.jpgpost-17385-139829539353_thumb.jpgpost-17385-139829539376_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări