Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am rezolvat tot. Am tradus setarile in limba romana (sper sa nu se supere fratello), am schimbat quartul. Acum astept 24 de ore rezultatul. Intarziere - 4 este DEFAULT. Sub 4 se reduce intarzierea si peste 4 se grabeste? Cu cat sub 4, si cat peste 4?

Link spre comentariu

Habar n-am :) ! Pentru 4 corespunde "un avans" de 800 us ; dar cred ca acest parametru depinde de hardware-ul fiecaruia...M-am gandit ca intarzierea apare datorita faptului ca secundele in care se face citirea senzorilor sunt mai 'scurte'. Asa ca am 'lungit' (numai) secundele acelea. Am introdus o pauza de x us(microsecunde) dupa citirea senzorilor; cifra selectata (0-9) seteaza de cate ori se repeta acest x . Este o varianta total "neprofesionista" dar alta n-am stiut sa fac :jytuiyu . Sper sa corespunda nevoilor voastre. Va salut !

Link spre comentariu
Multe felicitari celor care au dus la bun sfarsit acest proiect. Daca totul se pare ca este gata sunteti amabili sa mai puneti odata o arhiva cu schema, hex si altele pentru ca cei ce-l considera util sa il poata construi? MULTUMIRI! :aplauze

De aseara pana acum 0.000000 secunde plus sau minus. Bravo fratello!

Link spre comentariu

Buna ! Si eu am facut ceasul lui bogdi , si am facut un afisaj cu led-uri 140 mm , 6 led-uri pe segment si alim. cu 12 v . In loc de 2N3908 pun BD240 si rez de limitare intre 75-82/2w o leg pe colectorul lui BD ? Mai am de modificat ceva rezistente ? Multumesc

Link spre comentariu

Buna ! Si eu am facut ceasul lui bogdi , si am facut un afisaj cu led-uri 140 mm , 6 led-uri pe segment si alim. cu 12 v . In loc de 2N3908 pun BD240 si rez de limitare intre 75-82/2w o leg pe colectorul lui BD ? Mai am de modificat ceva rezistente ? Multumesc

Pune si niste poze sa vedem si noi opera ta de arta! :aplauze
Link spre comentariu

Si cele doua ceasuri ale mele. :rade:

Cel cu LED-uri cu PIC 16F84A de pe site-ul lui bogdi [impreuna cu sursa de 0-30V,0-3A de pe forum] si Ceasul cu LCD & Dual Termometru cu PIC 16F628A.

[attachment=1]Imagine1114.jpg[/attachment]

[attachment=0]Imagine1118.jpg[/attachment]

L.E.

Pentru @gr1ph0n, acum castiga secunde :rade: , mai bine folosesc varianta ta de ieri :da , daca nu imi da un raspuns @fratello.

Link spre comentariu

Pentru Geomar, cu modificarile propuse de gr1ph0n.

Multumesc frumos fratello. :aplauze Ramane sa o testez sa vedem ce rezultate obtin.L.E.Trebuie sa mentionez, poate este util si altor useri, modificarile sunt pentru un Q=4.332Mhz in loc de Q=4Mhz. :da
Link spre comentariu

Imi place GeoMar constructiile tale. Eu acum sunt in faza de refacere a cablajului la ceasul de pe bogdi.ro cu 16F84A. Am gasit o carapace faina dar am avut surpriza de a nu putea introduce totul inauntru. Asadar am procedat la reproiectarea cablajului pentru a pune si afisoarele si piesele totul pe un pcb de marimea cutiei. Am facut un cablaj dublu placat si recunosc ca mi-e cam greu sa-l construiesc avand in vedere ca trecerile le realizez cu ,,sarma,,! Sper sa termin in acest week-end sa pot arata si eu ce am lucrat! :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări