GeoMar Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Eu alimentez doar pic-ul de la baterie. Alceva nimic.Eu pana NU am alimentat toate piesele aferente PIC-ului, mai putin tranzistorii pentru afisaj, nu a mers. Link spre comentariu
dorelb Postat Februarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2011 Asta am montat pe placa. Am inteles apropoul. Spuneam de bateria de back-up. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Asta am montat pe placa. Am inteles apropoul. Spuneam de bateria de back-up.Tot la bateria de back-up ma refeream si eu, pana nu am alimentat din baterie toate piesele aferente PIC-ului si PIC-ul, nu a vrut sa mearga.Apropo, cat nu a functionat ceasul cum trebuie, a stat aruncat pe un raft, dar am remarcat ca bateria este descarcata, mai are 1,9 v, acum cand l-am repus pe picioare.Acum am inlocuit bateria, cu toate ca era noua cand am pus-o.''Defectul'' in functionarea necorespunzatoare a ceasului, era de la dioda 1N4148 care era pe traseul de alimentare cu 5v a montajului, la montare in carcasa am reusit sa o crap, nu se vedea cu ochiul liber, cand am pus ciocanul de lipit pe ea ... a cazut jumatate jos. :rade:Se mai intampla. Link spre comentariu
dorelb Postat Februarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2011 Scuze. Am crezut ca te referi la alimentarea de la sursa. (s-a rezolvat semnatura) Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 eu m-am gandit sa nu fie probleme cu resetul si de aceea plusul de la rezistenta de la reset e direct la pinul 14 al pic-ului, care ia plus de dupa dioda. Oricum, nu asta ar putea fi cauza nefunctionarii, poate o fi bateria, o sa iau alta noua sa vad. Acum cu diodele 1N5819 cadereea de tensiune pe ele e mai mica, scazand de la 0,5-0,6 la 0,2. Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 hex pentru pic16f630 si pic16f676schema este aici viewtopic.php?f=11&t=69861&start=315 (pagina 22) Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 gata l-am dovedit. Cum era logic intrarile flotante nu sunt de dorit, neavand senzor conectat, iar rezistenta lui de 4k7 fiind pusa la plusul de dinainte de dioda, ramanea in gol cand era montaju pe baterie. Am pus acea rezistenta la plusul de la mediana diodelor si functioneaza ok functia de backup chiar daca rezistentele de la +5V ale celor 3 taste isi pierd alimentarea cand se sta pe baterie. Deci in afara de PIC, pe baterie ramane alimentat senzorul si MCLR-ul. Link spre comentariu
marik2500 Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 hex pentru pic16f630 si pic16f676schema este aici viewtopic.php?f=11&t=69861&start=315 (pagina 22)Multumesc SOFIAN -esti un mare domn ! Voi pune poze din timpul lucrarilor la acest ceas mare si frumos! Link spre comentariu
dorelb Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 Si senzorul de ce trebuie sa fie alimentat cand nu este curent? O sa ramai repede fara baterie daca duraza mult caderea de tensiune. Link spre comentariu
dorelb Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 hex pentru pic16f630 si pic16f676schema este aici viewtopic.php?f=11&t=69861&start=315 (pagina 22)Multumesc SOFIAN -esti un mare domn ! Voi pune poze din timpul lucrarilor la acest ceas mare si frumos! La hex pic16f630=(14pini) in asm apare: processor 16F689=(20pini) #include . Pic 16f676 este: processor 16F676 #include Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Am introdus o procedura de reglaj a ceasului facut de mine; DELAY SETTING. Optiunile sunt de la 0 la 9, implicit 4. Se "compenseaza" intarzierea datorata citirii senzorilor. De aseara pana acum am avut 0 secunde diferenta. Citirea senzorilor se face de 2 ori pe minut, alternativ. La initializare, pe display, temperaturile apar cu "balarii".Enjoy ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Am introdus o procedura de reglaj a ceasului facut de mine; DELAY SETTING. Optiunile sunt de la 0 la 9, implicit 4. Se "compenseaza" intarzierea datorata citirii senzorilor. De aseara pana acum am avut 0 secunde diferenta. Citirea senzorilor se face de 2 ori pe minut, alternativ. La initializare, pe display, temperaturile apar cu "balarii". Enjoy ! Daca ai reusit 1 secunda diferenta in 24 de ore este chiar super. Felicitari fratelloCa sa piarda 1 minut ceasul, are nevoie de aproape 2 luni. Probabil prin diferiti timpi [1 ...9] pentru delay, cu rabdare, se poate regla si mai precis. La ceasul cu pic 16F628A si LCD, eu am folosit un Q=4.332Mhz in loc de 4 Mhz, poti ''implementa'' aceasta frecventa in soft, sa-mi generezi un hex ca sa-l pot testa si eu? Momentan NU am nici un senzor montat la ceas, nu mai am. Link spre comentariu
dorelb Postat Februarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2011 fratello Eu am schimbat quartul de 4Mhz cu 4194304Mhz. Care sa-l pun? Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Eu folosesc quartz de 4 MHz. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Si senzorul de ce trebuie sa fie alimentat cand nu este curent? O sa ramai repede fara baterie daca duraza mult caderea de tensiune.probabil cu senzor permanent conectat nu o face figuri, dar deocamdata nu e nimic conectat ca senzor si dupa cum am observat nu a vrut sa mearga pe baterie si pace. Senzoru mananca 1mA cand e activ, nu ar fi un capat de cer. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum