Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

am facut si eu ceasul lui bogdi, am folosit F628, cristal de 4,000MHz cu conzi de 22pF, senzor nu am pus inca. Observ ca fara a modifica cele doua variabile de calibrare ceasul merge foarte prost, ramane in urma aproximativ 8 secunde pe ora. E normal asa abatere? Chiar daca se poate corecta din variabilele de calibrare, totusi mi se pare ciudat. La voi cum merge ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am facut si eu ceasul lui bogdi, am folosit F628, cristal de 4,000MHz cu conzi de 22pF, senzor nu am pus inca. Observ ca fara a modifica cele doua variabile de calibrare ceasul merge foarte prost, ramane in urma aproximativ 8 secunde pe ora. E normal asa abatere? Chiar daca se poate corecta din variabilele de calibrare, totusi mi se pare ciudat. La voi cum merge ?

l-am facut si eu si aceeasi problema ,am inceput ajustarile si in 24 de ore circa 30 secunde merge inainte
Link spre comentariu

si l-ai adus cu picioarele pe pamant din cele doua variabile de calibrare ? Abaterea de 30 secunde era abaterea default :rade: ?

da sunt multumit,la inceput si al meu ori inainta ori raminea inainte
Link spre comentariu

Daca ati facut varianta noua, se poate sa va faca probleme. Eu am varianta veche si am reusit sa il reglez nu chiar la secunda, dar la +1 secunda la doua zile. Ceva probleme a mai avut cineva, mi se pare ca marik2500.

Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci.

Link spre comentariu

Despre care varianta vorbesti, noua sau veche? Patru sau trei butoane.

Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci.

Link spre comentariu

Acolo nu ma bag. Al meu este cu 3 butoane. Dar vezi la marik2500 sau GeoMar, ei au varianta cu 4 butoane.

Link spre comentariu

inca ceva; voi ati respectat rezistentele alea de 10k de la taste ? ca la mine daca le las asa cum sunt nu merge tasta SET, efectiv nu are efect.

aceasta varianta o am si eu si am avut tot asaeste vorba ce aceasta configuratie?
Link spre comentariu

da, aia e variantaam pus si baterie de backup, si vad ca lasat pe baterie nu merge. Resetul este conectat la comunul diodelor, sa aibe tensiune si cand e pe baterie. La fel si plusul tastei SET sa nu fie probleme. O mai trebui si altceva ?

Link spre comentariu

Acolo nu ma bag. Al meu este cu 3 butoane. Dar vezi la marik2500 sau GeoMar, ei au varianta cu 4 butoane.

Am varianta cu 4 butoane, PIC 16F84A, cu display LED, dar sincer pe al 4-lea buton, cel de reset nu l-am mai montat, doar SET, UP, DOWN.Si eu am tot versiunea veche, acum vad ca este actualizat site-ul [varianta de ceas].De reglat l-am reglat cat de cat, abia l-am pus pe picioare acum 2 zile ca facea figuri.Oricum in 24 de ore a pierdut doar vreo 3-4 sec. Urmeaza o calibrare ''la secunda'' in urmatoarele zile cand o sa am timp liber pentru el.Varianta Dual termometru cu PIC 16F628A si LCD, am realizat-o si ramane ~25 sec in urma in 24 de ore. Pacat ca nu are implementata aceeasi metoda de reglaj ca la ceasul de pe http://www.bogdi.ro/electronics/digital ... dexfp.html , il puteam regla fiecare in functie de cate secunde castiga/pierde in 24 de ore.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări