mihay Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Pai daca el se alimenteaza de la un traf de retea 220/50Hz ce forma de unda are? Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 1. Trafo de retea da o unda sinusoidala la 50 Hz. Nu ai spus nimic despre motajul care urmeaza dupa transformator si nici ce scrie in datashetul corespunzator(daca pinul respectiv trebuie sa fie alimentat cu o tensiune negativa? daca tesiunea este alternativa sau continua? etc. Vrei sa se stie ce scrie in datasheet corespunzator, atunci da informatia concreta despre afisaj, cum se numeste? Link spre comentariu
mihay Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Ajung diseara acasa si iti voi comunica si tipul display-ului...ceva de genu 15-MT-96 parca Display-ul e un VFD (Vacuum Fluorescent Disp) filamentul acestuia se alimenteaza cu o tensiune alternativa.. Ceva de genul asta.http://en.futaba.co.jp/display/vfd/calc/vfd_segm_1.html Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 1. Astep tipul exact al afisajului. Link spre comentariu
mihay Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Cam asa arata ... Link spre comentariu
mihay Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 e exact ca asta ,numai ca in stanga nu are M si sageata stanga...al meu are M; I ;II; -; Link spre comentariu
dorelb Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Are cineva idee de ce primesc eroare la un pi16f628a - (Verificare esuata la adresa 0000h), sau Verificare in timpul programari bifata, (Programare esuata la adresa de date 0000h) Link spre comentariu
dorelb Postat Noiembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Am primit un afisaj 16x2 cu retroiluminare. Este pus mai jos. Are cineva idee cum as putea sa fac un ceas si termometru din el? Am un pic16f628A si un ds1820. Am cautat dar nu am gasit. Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Poftiti, va rog ! Nota: senzorul de temperatura este DS18B20. Link spre comentariu
Seppy Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Multumesc pentru schema si program. Puteti sa precizati va rog si frceventa cuartului? Multumesc! Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 1. S-au fa-l pe urmatorul: http://fabrice.sincere.pagesperso-orang ... 31_I2C.htm Link spre comentariu
Seppy Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Pentru schema asta am senzorul DS18B20,sa nu mai comand altul,plus ca nu mai am PIC ..876 dar 628 am. Oricum multumesc . Link spre comentariu
dorelb Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Da. Este buna schema, dar mai trebuie un ds1307, un ds1631 si un quart de 20Mhz. Sau daca se poate pune un ds1820 in locul lui ds1631. Apropo. Mai sus am scris despre un pi16f628a care da eroare la scriere. Cine a mai patit asa ceva? Si il rog pe "fratello" sa scrie ce quart se foloseste la schema de mai sus. Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Schema mea are doar PIC-ul. Quartzul este de 4 MHz. Ceasul este foarte precis.Acuratetea termometrului este si ea foarte buna.Pentru "in home use" orice piesa in plus mi se pare o complicatie inutila... Link spre comentariu
dorelb Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Da, mersi. Intre timp a venit si raspunsul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum