Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

Este posibil ca intarzierea sa fie cauzata SI de urmatorul aspect, prezentat aici :

http://www.picbasic.co.uk/forum/showthr ... #post68183

O solutie recomandata ar fi montarea unui condensator variabil (~ 30 pF) in paralel cu unul din cei montati pentru cristalul de cuartz. Altfel, cred ca scrierea unui cod pentru un ceas foarte exact pe configuratii hardware diferite este imposibila...iar implementarea unei rutine de reglaj (ceva de genul +/- sec/ora sau zi) pare a fi destul de greoaie. Opinia mea...

PS. Pentru cine doreste DOAR ceas, cu afisoare LED, recomand constructia celui prezentat aici : http://www.josepino.com/microcontroller/led_clock. Se remarca prin simplitate si PRECIZIE !

Iar aici : http://www.josepino.com/microcontroller/lcd_clock gasiti schema unui ceas, cu calendar, pentru display LCD 2X16. Enjoy !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai dreptate fratello, sunt de mare precizie si foarte simple. Le-am facut de mult timp. Apropo de ceasul (dorelb_rar) acesta, am gresit eu. Eram cam somnoros dimineata. Acum are o eroare de -2 -3 secunde la 16:25. Deci este acceptabil avand in vedere ca quartul de 4Mhz nu permite o divizare mai buna. Apropo de calculatorul de pe

http://www.picbasic.co.uk/forum/showthr ... #post68183, ai incercat si un quart de 4,1943Mhz sa vezi ce rezulta?

Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci.

Link spre comentariu

vreau sa stiu si eu cum merge afisarea pe varianta de pe siteul josepino, din cate vad lipsesc tranzistorii pentru comanda anodului comun. Ma intereseaza sa fie cat mai simplu, pe cat posibil. Daca afisarea e buna, inseamna ca si la varianta din acest topic, ceas+termometru, se pot elimina cei 4 tranzistori si rezistentele din baze !

Link spre comentariu

Pentru XAN77. Adevarat este foarte simplu. Cu asa ceva am inceput eu. Are o precizie foarte buna. Este bun pentru inceput. Pun mai jos cateva poze cu el.

Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci.

Link spre comentariu

Bine. Le-am descarcat si maine le voi pune in Pic. Sa stii ca se mentine exactitatea la (dorelb.rar). Probabil ca nu am fost atent la reglarea ceasului. Si inca ceva, trebuie sa modific codul la semnul grade Celsius, alfel imi arata minuni.

Link spre comentariu

Atasati careva un pcb sa-l testez si eu. Sa nu mai stau la proiectare pcb.

Uite un cablaj pentru Ceas & Dual Termometru cu PIC 16F628A. Am remediat ''greselile'' de la primul cablaj postat. :da Dar trebuie totusi sa-l verifici pentru siguranta, poate am mai gresit eu ceva.[attachment=0]Ceas & Dual Termometru cu PIC 16F628A.pdf[/attachment]Cablajul este pentru metoda transfer de toner sau foto.
Link spre comentariu

Pentru GeoMar. Saving, exporting and printing is disabled. ?????? De ce?

Care poate fi cauza posibila, ti-am explicat in PM, nu pot direct pe forum. :da Astept un raspuns daca merge, ori aici, ori PM.
Link spre comentariu

Ce poate fi mai amuzant decat sa lucrezi de-ti ies ochii si la urma sa vezi Saving, exporting and printing is disabled! Atunci iti vine sa..... tot ce poti face e sa dai un PRINT SCREEN eventual ca sa ramai totusi cu ceva! :nebun:

Link spre comentariu

A fost o proba, cu doua leduri, doi tranzistori si doua rezistente. Asa ca nu a iesit nici un ochi, nu s-a rupt nici o ureche. Atunci iti vine sa.... te apuce rasul, de cei care critica fara sa stie despre ce este vorba. Iconul ala ti l-as recomanda tie. Nu stiu ce varsta ai, dar ar trebui sa fii mai atent la ce postezi!

Link spre comentariu

Era vorba de un program care il aveam demo si original, si din greseala l-am deschis pe cel demo, asta m-a pus pe ganduri la salvare. De asta i-am cerut parerea lui GeoMar. Nu ca nu as sti cum se foloseste un PC (PRINT SCREEN). Cat despre scuze nici o problema s-a rezolvat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări