dorelb Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Pentru fratello. Vad ca ai modificat schema anteriara cu doi senzori. Nu am proteus si nu pot sa vizualizez schema. Poti sa-mi pui o poza cum arata afisajul, sau sa dai niste detalii scrise? Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 fratello m-a lasat pe mine sa postez softul asa ca iata-l:Hex-ul este pentru Pic16f628 + lcd 2x16+ 2 senzori DS18B20 (rezolutie 9biti).In arhiva aveti si schema. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 @dorelb : Afisorul este LCD 2x16 ; al meu este PRC1602a. Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 gr1ph0n - Deci ar fi cam asa ca mai jos doar ca este adaugat al doilea senzor. Mersi. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Ar fi asta. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Da, corect. Testati "life" codul pus de gr1ph0n. Daca in toate cazurile (deci pe hardware diferit) ceasul o ia inainte, pot adauga in meniu o optiune de reglare a ceasului. Daca ramane in urma, mai analizam... Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Am incarcat hex-ul. Nu am al doilea senzor de aceea apare +0.0*C la a doua pozitie termo. Ramane asa pana maine la ora 22:51:21. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Atrebuit sa fac o modificare la program. Aparea in loc de *C un "a" sau ceva de genul asta. Acum este bun. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Pentru - fratello -. A mers 24 de ore. Grabeste 59 de secunde. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Incercati-l pe acesta. Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 L-am incarcat la 10:02. O sa-l las sa funtioneze pana diseara la 22:02 si inmultim cu doi daca grabeste. Aceeasi poveste cu afisajul la *C. Trebuie sa modific HEX-ul, adica codul de la *C. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 De la ora cand l-am fixat are un plus de 5 secunde. Iar termometrul arata de exemplu +25.4*C si la urcare sare direct la 26*C, nu arata din 0.1 in 0.1 *C. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 De la ora cand l-am fixat are un plus de 5 secunde. Iar termometrul arata de exemplu +25.4*C si la urcare sare direct la 26*C, nu arata din 0.1 in 0.1 *C.Pentru a vedea exact cat pierde sau castiga ceasul ar trebuie sa adaugi chiar si temporar al doilea senzor (daca poti). Incearca te rog cu al doilea senzor si revino cu masuratorile. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Precizia ceasului este in mod clar influentata de timpii de citire ai senzorilor. Singura optiune...cat de cat buna este setarea : DS18B20_10bit CON %00111111 ; 187.5ms, 0.25°C . Eu, unul, consider ca am atins limita maxima de precizie pentru acest gen de montaj, avand in vedere cunostintele mele in a folosi PicBasicPro.. Cei care doresc precizie cred ca ar trebui sa se orienteze catre DS1307 ; sau catre alt programator . Tuturor numai bine ! Link spre comentariu
MatyC Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Ceasul nu este afectat de citirea senzorului. O problema majora este quartul de 4.000.000 Hz, care nu este putere a lui 2. Dupa cum ai setat prescalerul pentru a obtine 1,00 sec trebuie gestionate 61,0351562 intreruperi TMR0. Cu virgula e cam dificil. O solutie ar fi cuartul de 4,1943 Mhz dupa cum se vede aici http://users.tkk.fi/jalapaav/Electronics/Pic/Clock/index.html. Alta varianta este cumva mai alambicata pentru mine din cauza ca engleza am studiat-o dupa ureche si nu inteleg toata pagina asta http://www.romanblack.com/one_sec.htm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum