MatyC Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Citesc de ceva timp acest post chiar daca nu sunt interesat in mod direct de el. Insa spre final ideea de a grupa mai multe aplicatii intr-una singura mi-a atras atentia in mod deosebit. Una din probleme prezentata de fratello este modul de afisare fiindca sunt necesare cel putin 5 caractere pentru o temperatura fara a lua in calcul semnul pt grade si caraterul C. Cu aceste 2 caractere inseamna 7x2=14 caractere utilizate. NU este loc pentru Text si Tin. Cu markerul scris pe carcasa sau afisaj mai lung (merita bani?), asta e. Eu merg pe ideea de a scrie pe carcasa care cum este temperatura dupa cum a aratat mai sus si fratello. Mai este o solutie in ceea ce priveste citirea informatiei. Pe linie, ca mai sus, sau pe coloana? In stanga temp sau RTC sau invers. @ fratello, faptul ca RTC-ul ramane in urma nu ma mira. Sunt de acord cu ce am citit pe net ca pentru asa ceva nu merita sa ti-i socoteala la secundele trecute in functie de cuartzul utilizat si sa mai faci si altceva in timpul asta. Eu am studiat putin programul facut de Bruno Gavani, vezi http://elforum.info/viewtopic.php?f=11&t=71822, si am observat cum realizeaza el ceasul real. Eu l-am testat vreo 2 zile si chiar m-a surprins precizia lui. Ca idee generala pentru RTC e bine sa folosesti intreruperile generate de TMR0, timer conectat direct la oscilator. Ce mi-a placut la programul lui a fost si ideea de a testa butoanele in momemntul cand s-a produs intreruperea. Inca un aspect cu care nu sunt de acord, dar trebuie sa testez, de ce trebuie cate un pin pentru fiecare DS18XX, cand avem la dispozitie memorie EEPROM. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Revin cu urmatoarele observatii : am simulat comportarea unor mai vechi programe (ceasuri), inclusiv al unuia nou-nout, si am constatat aceeasi "intarziere" in functionarea ceasului ! Ma gandesc la faptul ca este posibil ca, in realitate, ceasul sa mearga OK !Din pacate eu nu mai am hardware-ul corespunzator pentru a face testele, poate confirma cineva daca functionarea hexului de pe pagina precedenta este in regula sau nu ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Revin cu urmatoarele observatii : am simulat comportarea unor mai vechi programe (ceasuri), inclusiv al unuia nou-nout, si am constatat aceeasi "intarziere" in functionarea ceasului ! Ma gandesc la faptul ca este posibil ca, in realitate, ceasul sa mearga OK !Din pacate eu nu mai am hardware-ul corespunzator pentru a face testele, poate confirma cineva daca functionarea hexului de pe pagina precedenta este in regula sau nu !Numai @dorelb poate sa testeze hexul, el are ceasul cu PIC 16F628A si LCD, construit [hardware]. Asteptam un semn din partea lui.Am sa incerc si eu desenarea si realizarea cablajului la schema postata de tine cu 2 senzori de temperatura si poate dupa realizarea fizica, pot testa hexul. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Tot eu...am incropit la repezeala montajul ; dupa 5 minute vad ca merge bine ! Il las peste noapte si va spun maine rezultatul ! Sa fiti iubiti ;) ! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Dupa ~12 ore ceasul a ramas in urma cu ~ 1 sec. Mi se pare rezonabil...Problema rezolvata din punctul meu de vedere.Mici "cosmetizari" in program. Enjoy ! Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Daca-i gata DUALTERMOCEASUL atunci puen aici o arhiva asa cum ere a lui bogdi cu schema, hex, proteus etc., tot(numai daca vrei, evident) pentru ca doritorii sa aibe totul,, sub nas,,!!! Multumiri celor care au muncit la dezvoltarea acestuia! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Este deja totul aici... Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Este deja totul aici...Mai lipsea asta. Trebuie verificat, poate are ceva greseli. [attachment=0]Ceas & Dual Termometru cu PIC 16F628A si LCD..jpg[/attachment] Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Iarasi ma faci sa fiu invidios pe cablajele tale foarte frumoase. Multumiri pentru postare! Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Iarasi ma faci sa fiu invidios pe cablajele tale foarte frumoase. Multumiri pentru postare!Daca ai verificat cablajul si nu are erori [eu nu am avut timp], uite un pdf cu desenul cablajului si silkscreen, scara 1:1, pentru transfer de toner. [attachment=0]Ceas & Dual Termometru cu PIC 16F628A si LCD 2x16 & Silkscreen..PDF[/attachment] Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Super cablaj ! Daca il vedeti pe al meu...va lasati de electronica ... Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Super cablaj ! Daca il vedeti pe al meu...va lasati de electronica ...Uite cum a iesit al meu, prin metoda foto. [attachment=1]Cablaj Ceas & Dual termometru 2.jpg[/attachment]Si acelasi cablaj, iluminat din spate pentru o vizualizare mai buna a traseelor si distantelor [am remarcat dreapta jos un traseu intrerupt, l-am zgariat din greseala eu].[attachment=0]Cablaj Ceas & Dual termometru.jpg[/attachment]Traseele de la ceas & dual termometru, sunt toate de o,5 mm.Traseul din jurul ''siglei'' GeoMar, parca este de 0,20 mm dupa cate imi amintesc. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 16, 2011 Partajează Postat Ianuarie 16, 2011 Mai lipsea asta. Trebuie verificat, poate are ceva greseli. Are greseli cablajul din pdf si am sters atasamentul respectiv.Nu am verificat si se pare ca din graba, am inversat alimentarea PIC-ului, adica plus pe pin 5 si minus pe pin 11, tocmai invers. Le rezolv cu un cutter si cateva strapuri, la cablajul meu. Am sa fac modificarile de rigoare si am sa postez iar cablajul in format pdf. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Meserie !!! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Versiunea 2. Cod comentat. Nu am testat care din cele doua este mai "stabil"... Enjoy ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum