marik2500 Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Merci, am facut corectarile de rigoare. Nu iau softul de la dorelb pentru ca el a facut varianta cu 16F628 iar eu cea cu 16F84A. Link spre comentariu
critix Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Salutare.Vin si eu cu o intrebare....Am facut un dual termometru cu 16f628, 2xDS18S20 si LCD.Totul este frumos, functioneaza. Programul pt pic l-am facut (copiat, modificat...) in proton basic. Temperatura o afiseaza de genul xx.x C, din 0.5 grade in 0.5 grade... Am o intrebare: nu stiti cumva cum pot modifica sa imi afiseze temp din 0.1 in 0.1 grade? As dori un exemplu care afiseaza asa temperatura...Am si 2xDS18B20... daca nu se poate cu ce am folosit....Multumesc anticipat... Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 8, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Pentru ( - critix - ). Am facut si eu un termo dublu exterior-interior si tot asa arata din 0.5 in 0.5*C. Arata:temperatura in timp real, ultima temperatura minima si maxima interior-exterior. Un alt exemplu ar fi ceas-termometru care afiseaza din 0.1 in 0.1*C. Link spre comentariu
critix Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 ok... daca la ceas cu termometru arata din 0.1 in 0.1, cum facem sa afiseze la termometru sa afiseze la fel?Poti da sursele?multumesc Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Da. Uite mai jos, ai un zip, hex-ul si schema, asm-ul nu il am. Probabil ca in loc de semnul de la grade C o sa apara ceva de genul literei "a mic". Daca apare, scrie, si o sa caut hex-ul cel bun (modificat) in care este semnul de la grade C. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Agassi Andre Link spre comentariu
critix Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 din pacate, hex-ul nu ma prea ajuta.... doream ceva surse, caci vreau sa fac un termometru mai personaliat....Mersi oricum... Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Descarca ( picdisasm106 ) si poti sa rezolvi problema. Salvezi asm-ul, si de aici poti sa modifici cum vrei tu. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Agassi Andre Link spre comentariu
Vizitator banomix Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Salut! Am un LCD DMC20434, recuperat dintr-o imprimanta de calculator. Cum pot sa-l verific daca functioneaza? Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Io zik din experienta de pana cuma 2 lucruri;1. Considera-l OK, practica a dovedit ca in general aceste componente nu se defecteaza la o imprimanta decât rar de tot.2. Daca nu ai o aplicatie care necesita strict acest tip de LCD nu te zgarci sa cumperi unul adecvat la ceea ce doresti tu sa construiesti. Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Ar fi bine sa pui o poza mai mare cu afisajul complect. S-ar putea face un modul care sa afiseze ceasul, data (saptamana, ziua, luna,anul) termometru interior-exterior, si ai rezolvat cele patru randuri ale afisajului. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Agassi Andre Link spre comentariu
Vizitator banomix Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Am atasat pozele mai jos cu LCD. Am facut o schema cu PIC-16F877 care sa-mi afiseze temperatura de afara si din interior. LCD-ul nu functioneaza, mai precis nu se aprinde. Cautand pe net am ajuns la concluzia ca trebuie modificate adresele aferente pentru trecerea de la 2 linii la 4 linii a LCD-ului. Sa fie adevarat sau este LCd-ul defect?... conform fisei de catalog, alimentat pe pinu 1 si pinul 2, ce tensiune si unde trebuie sa-i aplic pentru a aprinde macar un pixel. Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Salutari lui GeoMar, ceva noutati? Cu ,,carapacea,, ce-ai mai rezolvat? Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Salutari lui GeoMar, ceva noutati? Cu ,,carapacea,, ce-ai mai rezolvat?Nu am mai avut timp liber pentru ceas, am fost ocupat cu terminarea si testarea UV Box-ului cu led-uri UV, si asa timpul liber este prea putin. Oricum trebuie sa-l iau la ''puricat'' [ceasul], ca arata numai bazaconii, poate s-a dus pic-ul, sa vad, sa-l schimb, l-am rescris si degeaba, sa verific legaturile la display, etc.''Carapacea'' arata ca in poze, improvizata dintr-o cutiuta de plastic.[attachment=4]Captura -001.jpg[/attachment][attachment=3]Captura -002.jpg[/attachment][attachment=2]Captura -003.jpg[/attachment][attachment=1]Captura -004.jpg[/attachment][attachment=0]Captura -005.jpg[/attachment]In partea de jos a cutiei, am sa atasez alimentatorul de 5vcc, in comutatie, recuperat dintr-un incarcator de mobil, pentru alimentarea ceasului. si gata ''carapacea''.Apoi un capac si gata ceasul. Link spre comentariu
dorelb Postat Ianuarie 9, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Nu o sa comentez pana la functionarea corecta. Parerea mea este ca ai legaturi incorecte la conexiuni placa-afisaj. Am patit-o si eu cu un ceas. - Lui - banomix - . Pun schema de alimentare pentru LCD mai jos. Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci. Agassi Andre Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Asa am patit si eu cu un voltmetru/ampermetru, cand l-am alimentat nu arata pe afisaj nimic. Pentru moment m-a trecut un fior ca desi lucrasem atent, nimikQ! Odata cu rasucirea semireglabilului de CONTRAST, m-am linistit. Totul mergea OK ! Asadeci ... ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum