Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

AN NOU FERICIT in 2011. O urare pentru toata lumea. Am vazut proiectul la "big digits". Ai renuntat la doua grupe de leduri. Pe cand o poza cu ceasul la locul lui? Lui GeoMar. Si ce afiseaza in loc de zero-uri?

Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci.

- Agassi Andre -

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu afisa deloc cifra 0 pe digitii 2,3 si 4. Acum cred ca l-am zapacit de tot, numai bazaconii arata. :rade: Din greseala am pus pin 16 de la pic la masa, cred ca este pic-ul de vina, poate l-a ''afectat''.Am rescris in pic si hexul, degeaba.Ramane sa reiau serile astea, cand am timp, lipiturile la ''mana'' sa vad ce spune. Pacat ca nu am alt pic la indemana, ca sa vad daca este el de vina.Sper sa-l rezolv.Numai bine.

Link spre comentariu

Merci sofian. Daca vrei sa explici comunicarea cu ceasul cum are loc, adica cate fire vin de la PIC la 74HC595 si de unde pana unde. Vreau sa bag ceasul mic intr-o ,,carapace,, si pe ea sa pun o mufa prin care trimit comanda catre ,,BIG DIGITS,,. Mai trebuie sa fac in cutia mare si alimentare de 5V si 12V cred.

Link spre comentariu

Mai am o intrebare pentru constructorii mai vechi ai acestui proiect. Pentru masurarea temperaturilor negative unde ar putea fi pus semnul minus? Stie asta programul din PIC sau nu? :aut:

Link spre comentariu

Pentru "marik2500". Aici ai temperatura masurata afara la ora 23:10. Deci arata si minusurile (in grade C).

Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci.

- Agassi Andre -

Link spre comentariu

Unde gasesc de cumparat o placa de plastic (plexiglas) colorat (rosu) semitransparent pe care sa o folosesc ca ecran pus in fata LED-urilor de la ,,BIG DIGITS,,? mERCI!!! :freaza:

Link spre comentariu

Prntru marik2500. Probabil ca dispare semnul de la grade celsius si este inlocuit de cifra care urmeza dupa unu. Daca va fi posibil voi incerca in zilele urmatoare. Se anunta frig mare pe la noi. Placa de plexid rosu sau ce culoare vrei, gasesti la cei care fac firme luminoase.

Agassi Andre

Link spre comentariu

Am facut un experiment si am scos ceasul afara profitand de temperaturile scazute premergatoare ,,Gerului Bobotezei,, si iata ce am observat:-daca temperaturile pozitive sunt afisate corect, cele negative cuprinse intre -1 si -9 sunt afisate cu litera ,,L,, in loc de cercul pentru grade(vezi +4°C si -4°C.-am incercat si in simulatorul ISIS si acelasi rezultat.La gradele incepand cu -10 se afiseaza doar C fara cerculetul grade(vezi -11°C).-nu stiu cum la dorelb apare bine, este cumva varianta aia cu PIC16F628 ???Multe intrebari ar fi si astept comentariile de rigoare :freaza:

Link spre comentariu

Pentru marik2500. Priveste la ceasul meu si vezi ca arata ( -1*C ) corect. Ai ceva probleme la ceasul tau. Acum chiar ca sunt curios al meu ce arata la peste -10*C. Da al meu este cu 16f628A, programul vechi si are doar trei butoane de reglaj.

(www.bogdi.ro Download project below: Digital clock/date/thermometer with PIC16F84/PIC16F628 and DS18B20/DS18S20).

Agassi Andre

Link spre comentariu

Probabil ca este un BUG. Am incercat ambele HEX-ri pentru 16F84Asi acelasi rezultat. In simulator la fel arata. Am sa încerc sa-l contactez pe BOGDI, iar daca nu, nu-i nimic, e doar o problemuță nesemnificativa. Ceea ce ma bucura este ca fara alte intervenții externe, ceasul are o precizie foarte buna. Peste -9 grade probabil si la tine dispare punctul de la grade astfel ca de exemplu in loc de ,,-10°C,, vei avea ,,-10C,,. :nas:

Link spre comentariu

Defectul cred ca este din program. Ar trebui verificat asm-ul, deoarece nu functioneaza segmentele "A" "B" "G".

Agassi Andre

Link spre comentariu
Cred ca însuși ceasul serverului nu este bine reglat pentru ca ora la care apar postate mesajele este decalata, este dupa ,,ceasul vechi,,. Cei care ar trebui sa auda, SA AUDA! Am vorbit cu Bogdi si mi-a zis ca a observat si el acest BUG avand ceasul asta cu el la munte la o cabana. Sigur se va rezolva. O sa faca un HEX nou!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări