Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

Am inceput sa-mi proiectez DIGITII MARI insa inca nu am varianta de conectare a digitilor la ceas. In imagine se poate vedea cum va arata pe o placa A4, digitul este inclinat spre dreapta 8 grade. LED-urile unui segment vreau sa le alimentez la 12 V acestea fiind de 10mm. Din calcule iese urmatoarea schema de interconectare .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am inteles ce vrei sa faci, dar nu vad de ce trebuie sa pui cele trei leduri (DIP) la fiecare afisaj. O sa ai nevoie de doua grupe de leduri care sa pulseze intre digit 2 si trei. Asa o sa salvezi 6 leduri.

Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci.

- Agassi Andre -

Link spre comentariu

O poza cu placa de baza cand pui? Sa vedem si noi cum le face programul (programele) tale. :freaza: :101 :aplauze :band :sst

Ceea ce face un lucru valoros, este nu ceea ce ai tu de castigat facandu-l, ci ceea ce pierzi daca nu-l faci.

- Agassi Andre -

Link spre comentariu

Da, am vazut-o, scuze. Am mai intrebat cum le inscriptionezi pe fata.

- Agassi Andre -

Link spre comentariu

Da tot asa cu toner!Dupa ce am corodat-o o curat de toner pe partea cu cupru, cu diluant si dupa aia pun hartia cu inscrisurile :dans: pe partea cu piesele, dau cu fierul 5-6 min. Sub robinet cu apa calduta pana se duce hartia si ca sa iasa negru-negru o mai curat un pik cu o periuta de dinti... sau ceva! O stergi si gata!!!

Link spre comentariu

Butoanele pentru reglaj unde le pui? De obicei se pun sub afisor.

- Agassi Andre -

Link spre comentariu

Da, stiu ca nu este batut in cuie. Nici nu este recomandabil sa bati (cuie) in electronica. Dar daca tot ai proiectat afisorul puteai sa pui si butoanele de reglaj pe fatada (sub digiti sau la margine). Parerea mea. Desigur faci cum iti place tie. Si inca ceva. Eu am mai pus pe plusul care alimenteaza tranzistoarele un buton on/off care va stinge noaptea afisoarele. Nu va afecta mersul ceasului.

- Agassi Andre -

Link spre comentariu

Eu voi pune toata ,,dracaria,, intr-o cutie, iar butoanele vor fi puse pe aceasta. Din acest motiv pe placa am pus doar afisoarele. Inca mai astept reteta pentru interconectarea cu afisoarele mari. Vreau desene concrete. Somebody help me!

I would be glad to find this under the Christmas tree! :cadou

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări