Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pic 16f84a - termometru

dorelb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 859
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorelb

246

• marik2500

97

• GeoMar

84

• fratello

69

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lui floob. Nu am zis ca pe patru digiti. Am zis ca ds-urile au plaja de masurare a temperaturii de la -55 la +125. Masurarea am facut-o pe un alt afisaj LCD. La un termometru de camera nu are rost sa folosesti 6 digiti (risipa de materiale). Cel din poza postata mai sus are chiar 4 digiti.

Link spre comentariu

Lui fratello. Nu este cu litere chirilice (RC1602BB LCD display 16x2 LCD 80x36x13,2mm blue/white backlight). Uite un afisaj ceas-termometru si altul doar termometru (camera-afara). La cel cu termometru (camera-afara) am modificat din asm, si a iesit ca in poza. Iar datasheet-ul este in pdf-ul de mai jos. Semnul apare la RAM-8. Daca as avea asm-ul asputea sa fac modificarea si la ceas-termometru, dar am primit doar hex-ul.

Link spre comentariu

Picdisasm; in asm-ul obtinut inlocuiesti :

LABEL?L _DisplayTemp

CMPLT?WCL _V, 02710h, L00091

SUB?WCW _V, 02710h, _Temperature

GOTO?L L00092

LABEL?L L00091

SUB?CWW 02710h, _V, _Temperature

LABEL?L L00092

LCDOUT?C 0FEh

LCDOUT?C 0C0h

LCDOUT?C 020h

LCDOUT?C 020h

LCDOUT?C 020h

LCDOUT?C 020h

LCDOUT?C 020h

LCDOUTCOUNT?C 000h

DIV?WCW _Temperature, 064h, T1

LCDOUTNUM?W T1

LCDOUTDEC?

LCDOUT?C 02Eh

LCDOUTCOUNT?C 001h

DIG?WCW _Temperature, 001h, T1

LCDOUTNUM?W T1

LCDOUTDEC?

LCDOUT?C 0DFh 'AICI INLOCUIESTI DF (223 ZECIMAL) CU CODUL CARACTERULUI TAU

LCDOUT?C 043h

LCDOUT?C 020h

RETURN?

Succes !

Link spre comentariu

Lui fratello. Am folosit picdisasm106 si cred ca am facut o treba buna. Am importat hex-ul, am salvat asm-ul, am facut modificarea si astept ziu de maine sa reprogramez pic-ul. Este tarziu. Mersi de sfat. Te anunt maine daca este bine.

MOVLW 0xDF ; b'10110010' d'223'

CALL LADR_0x0003

MOVLW 0x43 ; b'01000011' d'067' "C"

Link spre comentariu

Cred ca trebuie sa modifici in zona marcata cu ************. Daca nu merge, zi-mi codul zecimal al simbolului si il modific eu in fisierul sursa. Programul este scris in PicBasicPro, de aceea nu il pun aici... Succes !

Link spre comentariu

Salut @fratello, la ceasul asta cu LCD, se poate modifica softul ca sa-i atasam 2 senzori [parca are], unul exterior unul interior, un beep scurt la ora exacta si eventual ceva alarme, pentru trezire la o ora fixata, la depasirea temp maxime si a temp minime din interior/exterior? :nas: Daca DA as avea ceva idei, daca poti ca sa-mi scrii si mie un soft, cu ceva personalizari [imbunatatiri/modificari]. :daLCD as folosi modelul asta, GDM1602K:[attachment=1]LCD GDM1602K - 1.jpg[/attachment][attachment=0]LCD GDM1602K - 2.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Da, se poate face...probabil crescand complexitatea softului va fi nevoie de upgrade la 16F648A. Dar...eu nu (mai) am timp de asa ceva...Pot ajuta cu un sfat, cu o parere...dar atat ! Am observat ca sunt cam singurul care foloseste PBP, asa ca ... nu aveti mari asteptari de la mine. Va salut ! Numai bine !

Link spre comentariu

Da, se poate face...probabil crescand complexitatea softului va fi nevoie de upgrade la 16F648A. Dar...eu nu (mai) am timp de asa ceva...Pot ajuta cu un sfat, cu o parere...dar atat ! Am observat ca sunt cam singurul care foloseste PBP, asa ca ... nu aveti mari asteptari de la mine. Va salut ! Numai bine !

Poate se poate realiza cu un upgrade la 16F877A [il am in dotare] si daca mai putea ajuta [din putinul tau timp liber], ar fi super, ar iesi un proiect interesant, sper.Oricum multumesc. :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări