Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ipod 80g

eduard07

Postări Recomandate

Salutare,am si eu nevoie de un sfat,am un ipod 80g si nu mai afce absolut nimik,l-am primit de la cineva defect,am pus incarcatorul si nu face absolut nimik,am desfacut si am masurat bateria am scos acea mufa si am masurat ,nu masoara absolut nimik ,am dat izolatia de pe ea jos ca sa pot masura elementul direct si masoara 3,5v dar pe capetele pamblicii care inta in mufa nu masoara nimik si inca ceva care nu inteleg din cate stiu eu minusul ar trebui sa fie toata carcasa acumulatorului si plusul sa fie acea borna mai mica izolata la asta e invers.De la acumulator pleaca 3 borne intre ele se afla CI-IMZ2023 6LM784N7,as vrea sa stiu cum pot sa-mi dau seama daca de aici e defectul ca sa nu iau altu acumulator degeaba ,multumesc pt eventualele raspunsuri,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eduard07

5

• marinescug

2

Top autori în acest subiect

Eset absolut normal pentru acel tip de acumulator. Nu e unicul. Recomandabil ar fi sa nu intzepi plastiul cela metalizat. Scaoate HDD-ul si pune-l intr-un adaptor daca ai sa vezi daca mai misca ceva.Altfel, lumea incearca multe, inclusiv adaptoare ieftine, no name, nu verifica polaritatea, samd. Daca HDD-ul nu misca,e bun de macheta. Poti incerca totusi cu un acumulator de telefon incarcat lipit in locul acumulatorului original, scos cu cabluri direct afara. Tensiuena pe el incarcat trebuie sa fie 3.7 V.

Link spre comentariu

multumesc de idee,am incercat cu un acumulator de tel am lipit cele 3 fire cred ca am si nimerit + nu face altceva decat sa clipeasca ecranul si scoate un bazait indiferent daca este inchis sau deschis din butonul hold.Am masurat conductivitatea pamblicii de la baterie la mufa si este buna,nu stiu sigur daca acel bazait este de la hd ,o sa mai verific.Unde pot gasi adaptor pt hd?Ma gandesc totusi si nu stiu daca a 3 borna de la acumulatorul de tel face acelasi lucru ca acela de la ipod,din cate stiu acolo este un termistor parca.....o sa mai incerc maine cu un acumulator de nokia 1112,multumesc pt orice sfat,

Link spre comentariu

Era vb de conectare directa aacumulatorului din caracasa acumulatorului de telfon in locul acumulatorului mort de la Ipod. Nu are rost sa omoratzi un acumulator daca nu aveti unul deja disecta pentru opeatiuni de acest gen. Nu mai sunt de ceva vreme termistoare acolo, e vorba de un circuit de monitorizarea a incarcarii/descarcarii.HDD-ul se simte la mana daca se invarte Exersati cu unul mai mare sa -i simtiti efectul giroscopic daca nu-l recunosteti dupa auz.

Link spre comentariu

pai asa am facut am lipit direct pe bornele unui acumulator de nokia ,inteleg despre ce spuneti cu hd ca am alimentat unele de laptop si stiu cum se simte,nu stiu de ce se aprinde si se stinge ecranul nu apare absolut nimik ci numai lumina alba ,o sa incerc si cu alt acumulator

Link spre comentariu

am lipis alt acumulator si tot la fel,am constatat ca pe acea pamblica de contacte care duce la mufa de casca este un buzer mic negru in acel buzer se aude un bazait dupa cum clipeste ecranul ceva nu e bine ca se si incalzeste ,

Link spre comentariu

am demontat pamblica care are mufa pt casti si constat ca acele componente smd nu stiu exact ce sunt rezistente sau condesatoare,unele sunt scrumuite parca (specific ca persoana de la care l-am luat mi-a zis ca a incurcat o mufa in loc sa bage mufa de la amplificator a bagat alta mufa in locul castilor care banuiesc ca avea tensiune ,asa a zis ,ca de atunci nu a mai mers)acele componente par a fi incinse la temp unele din ele,credeti ca mai are vre-o sansa sa mai mearga ce solutii imi dati.multumesc,am pus 2 poze cu acea mufa si componentele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări