griiulian Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 salut, am un led mai mare de 200 MA si as vrea sa il alimentez la 220. vreau sa fac o lampa de veghe din el.si ma gandesc ca clasica schema cu un cond. de 0,22micro nu va tine si nici cea cu rezistor de 82 de K in 0,25-0,50w.ma poate ajuta cineva. multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Da,cu condensator mai mare. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Iti trebuie condensator cam de 3.5u. Eu unul as merge pe alimentare prin transformator/sursa in comutatie ceva. Daca vrie simplu, un alimentator de telefon mobil si cu o rezistenta in serie adaptata pentru led. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 E prea simplu cu numai cu incarcator. Link spre comentariu
marinescug Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 E prea simplu cu numai cu incarcator.Nu e simplu daca se adauga un generator de curent constant. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Eu sugerez alimentare cu trasnformator/incarcator pentru ca supracurentul care iti apare in circuit cand conectezi poate distruce ledul. (ideea e ca tu cand il bagi in priza condensatorul e descarcat si este pentru scurt timp ca un scurt circuit, deci aplici o tensiune mare doar pe led si rezistenta serie). Uite o schema ca sa intelegi http://www.extremecircuits.net/2009/09/ ... matic.html Eu as sugera pentru R1 sa pui vreo 27ohmi la 3W, si condensator de sa zicem 2,2uF. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Eu sugerez alimentare cu trasnformator/incarcator pentru ca supracurentul care iti apare in circuit cand conectezi poate distruce ledul. (ideea e ca tu cand il bagi in priza condensatorul e descarcat si este pentru scurt timp ca un scurt circuit, deci aplici o tensiune mare doar pe led si rezistenta serie). Uite o schema ca sa intelegi http://www.extremecircuits.net/2009/09/ ... matic.htmlEu as sugera pentru R1 sa pui vreo 27ohmi la 3W, si condensator de sa zicem 2,2uF.P.S. e posibil sa gasesti alimentator de telefon SH(daca nu chiar nou) la un pret comparabil cu al condensatorului ala, care nu e chiar ieftin pentru curentul asta. Link spre comentariu
griiulian Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Eu sugerez alimentare cu trasnformator/incarcator pentru ca supracurentul care iti apare in circuit cand conectezi poate distruce ledul. (ideea e ca tu cand il bagi in priza condensatorul e descarcat si este pentru scurt timp ca un scurt circuit, deci aplici o tensiune mare doar pe led si rezistenta serie). Uite o schema ca sa intelegi http://www.extremecircuits.net/2009/09/ ... matic.htmlEu as sugera pentru R1 sa pui vreo 27ohmi la 3W, si condensator de sa zicem 2,2uF.Multumesc e o idee buna si cu incarcatorul Link spre comentariu
Vizitator hitune Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 scuze,dar esti sigur ca acel led are nevoie de 200mA!cum ai ajuns la aceasta concluzie? ca poate chiar merge schema cu condensator sau asa ceva: Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Surse la 220 au chinezi ieftine. Link spre comentariu
wiley_boss88 Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 pune o rezistenta de 1megom la led si gata si merge pe 220v Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Da,da,da. Iar tensiunea inversa care e de maxim 5v va fi depasita cu 215v,nu? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Chiar facand abstractie de tensiunea inversa, un curent de 200 microamperi este mult prea micpentru un LED. Cred ca s-a gandit la un "bec cu neon" atunci cand a propus 1 Mohm. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Eu folosesc leduri verzi superluminoase,la 12v,cu rezistenta serie de 330k ohmi! Si se vad fara probleme,inclusiv ziua (folosite ca martori)Intr-adevar ledurile normale s-ar putea sa nu dea rezultate...vizibile Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum