Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led la 220

griiulian

Postări Recomandate

salut, am un led mai mare de 200 MA si as vrea sa il alimentez la 220. vreau sa fac o lampa de veghe din el.si ma gandesc ca clasica schema cu un cond. de 0,22micro nu va tine si nici cea cu rezistor de 82 de K in 0,25-0,50w.ma poate ajuta cineva. multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• Dr.L

2

• griiulian

2

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

Iti trebuie condensator cam de 3.5u. Eu unul as merge pe alimentare prin transformator/sursa in comutatie ceva. Daca vrie simplu, un alimentator de telefon mobil si cu o rezistenta in serie adaptata pentru led.

Link spre comentariu

Eu sugerez alimentare cu trasnformator/incarcator pentru ca supracurentul care iti apare in circuit cand conectezi poate distruce ledul. (ideea e ca tu cand il bagi in priza condensatorul e descarcat si este pentru scurt timp ca un scurt circuit, deci aplici o tensiune mare doar pe led si rezistenta serie).

Uite o schema ca sa intelegi http://www.extremecircuits.net/2009/09/ ... matic.html

Eu as sugera pentru R1 sa pui vreo 27ohmi la 3W, si condensator de sa zicem 2,2uF.

Link spre comentariu

Eu sugerez alimentare cu trasnformator/incarcator pentru ca supracurentul care iti apare in circuit cand conectezi poate distruce ledul. (ideea e ca tu cand il bagi in priza condensatorul e descarcat si este pentru scurt timp ca un scurt circuit, deci aplici o tensiune mare doar pe led si rezistenta serie). Uite o schema ca sa intelegi http://www.extremecircuits.net/2009/09/ ... matic.htmlEu as sugera pentru R1 sa pui vreo 27ohmi la 3W, si condensator de sa zicem 2,2uF.

P.S. e posibil sa gasesti alimentator de telefon SH(daca nu chiar nou) la un pret comparabil cu al condensatorului ala, care nu e chiar ieftin pentru curentul asta.
Link spre comentariu

Eu sugerez alimentare cu trasnformator/incarcator pentru ca supracurentul care iti apare in circuit cand conectezi poate distruce ledul. (ideea e ca tu cand il bagi in priza condensatorul e descarcat si este pentru scurt timp ca un scurt circuit, deci aplici o tensiune mare doar pe led si rezistenta serie). Uite o schema ca sa intelegi http://www.extremecircuits.net/2009/09/ ... matic.htmlEu as sugera pentru R1 sa pui vreo 27ohmi la 3W, si condensator de sa zicem 2,2uF.

Multumesc e o idee buna si cu incarcatorul
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Chiar facand abstractie de tensiunea inversa, un curent de 200 microamperi este mult prea micpentru un LED. Cred ca s-a gandit la un "bec cu neon" atunci cand a propus 1 Mohm.

Link spre comentariu

Eu folosesc leduri verzi superluminoase,la 12v,cu rezistenta serie de 330k ohmi! Si se vad fara probleme,inclusiv ziua (folosite ca martori)Intr-adevar ledurile normale s-ar putea sa nu dea rezultate...vizibile :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări