Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pocnituri difuzoare...

Mix

Postări Recomandate

salut. sper sa nu ma injure adminii daca am postat unde nu trebuie. am o problema cu o boxa tot de la behringer care semana cu asta http://www.behringer.com/EN/Products/B2520-PRO.aspx. de la un anumit nivel sonor se aude o pocnitura in ambele difuzoare. asta se intampla la anumite melodii cu un bass cu frecvente mai ridicate. e foarte deranjant. am desfacut boxa si nu se misca nimic in ea (am patit odata ceva dar se auzea clar ca era de la o imbinare), in schimb sunetul se aude in ambele difuzoare. daca a mai patit cineva poate ma ajuta si pe mine cu un sfat. multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mix

7

• Mircea Bartic

4

• __farad__

3

• Jimmy

2

Top autori în acest subiect

In primul rand verifica difuzoarele ( vizual si electric ), separat , pe un alt amplificator . Am patit-o cu niste difuzoare de 12" de la SAL , la care se deslipise suspensia de pe con si la volume mai ridicate se auzeau pocnituri in difuzoare din cauza ca bobina lovea in piesele polare. Daca totul e ok , arunca o privire si asupra filtrului , sa fie in regula ( fara lipituri reci ) si fa o proba boxei pe un alt amplificator

Link spre comentariu

am facut o greseala la inceputul topicului. este vorba despre boxa asta http://www.thomann.de/gb/the_box_pa_252_eco_mkii.htm

@NeXuS_3 folosesc un T.AMP E800. semnalul vine direct din mixer, fara nici o corectie si a mers perfect timp de un an jumatate, in fiecare sambata, la limita clipu-ului, pana acum 3 saptamani, cand brusc au aparut pocniturile "pe bass". manifestarea apare cam de la 2/3 in sus din volumul maxim. m-ar bate gandul sa desfac filtrul, sa refac lipiturile si sa masor condensatorii (daca imi da cineva confirmarea ca ar avea rost sa fac asta - umblu foarte greu la boxa pentru ca este agatata de tavan).

Link spre comentariu

posibil ca difuzoarele sa aiba inceput de sfarsit daca spui ca problema a aparut abia acumo explicatie ar fi ca suspensiile s-au lasat si acum difuzorul loveste in backplate la putere mare

Link spre comentariu

Foarte posibil ca suspensiile sa fi cedat.Si pt ca sunt identice si au acelasi timp de functionare au cedat amandoua odata.Totusi ma fa o verificare si anume polaritatea la amplif(sa nu fi inversat + cu - pt ca in acest caz atunci cand membrana ar trebui sa iasa in afara ea se duce inauntru si loveste in backplate-am patit-o din neatentie)

Link spre comentariu

Totusi ma fa o verificare si anume polaritatea la amplif(sa nu fi inversat + cu - pt ca in acest caz atunci cand membrana ar trebui sa iasa in afara ea se duce inauntru si loveste in backplate-am patit-o din neatentie)

Nu are absolut nici un sens sa inverseze polaritatea, pentru ca inafara unui defazaj de 180 de grade, nu va obtine nimic. Cursa este egala in ambele sensuri, si conul va lovi in backplate pe cealalta alternanta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări