Vizitator crissandy Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Buna ziua as avea o intrebare. As avea nevoie pentru un camin de batrani o sonerie. Soneria trebuie sa aibe aproximativ 10 butoane wireless si o baza unde sa se aprinda un bec. Ma intereseaza sa cumpar aceasta sonerie pentru un camin de batrani care sa poata chema de urgenta asistenta. As fi foarte recunoscator daca stie cineva de unde pot cumpara asa ceva. Link spre comentariu
teoilca Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 e mai bine daca ai putea trage fire ... este acest modul cu 12 canale http://www.teh*noelectri*c.ro/home.html?page=shop.b*rowse&category_id=157 (sterge *) dar are o singura telecomanda cu cele 12 butoane (cred). cu emitatoarele-recptoarele ieftine (ca cel prezentat) poti avea surprize neplacute (nu functioneaza tot timpul, e influentat de paraziti externi -motoare, telef mobile ) iar cele bune sunt destul de scumpe. poti incerca cu sonerie wireless (10 buc) aprox 30 lei/buc doar sa mearga fiecare pe alta frecventa . Link spre comentariu
Vizitator uly Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Sunt niste sonerii wireless care au aceeasi frecventa dar emit un cod...asta inseamna ca nu pot interfera intre ele....am eu o soneria de acest tip, pe eticheta scrie "wireless chime DB270A Birmingham", receptorul e gri si rotund si emitatorul e tot gri dar dreptunghiular, avand marimea unui mobil gsm doar un pic mai grosut...si, poate te ajuta ...l-am luat de la Prak...Am si eu o intrebare....daca apasa unul dintre butoane si un singur receptor...de unde stii cine a apasat? verifici pe rand fiecare camera?Asa ai 10 butoane, 10 sonerii carora in locul difuzorului le montezi cate un led cu o eticheta si ai indicatia optica despre butonul wireless actionat......Ideea la wireless e ca trebuie facute proba asupra amplasarii optima e receptoarelor sa aiba semnal de la emitatoare ...pe holul central, completate eventual un montaj cu tiristoare sau relee cu automentinere sau bistabile cu tranzistoare/circuite integrate si un buton de confirmare a alarmei si resetare a acesteia...Deja s-a complicat...dar la 15 ron la oferta cat am dat pe sonerie.....parca se merita....Succese... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Nu stiu ce sa iti recomand ceva, dar eu cred ca avand in vedere situatia iti trebuie ceva serios, testat bine si foarte fiabil. Nu cred ca iti permiti sa te joci in asemenea situatii cu sonerii fara fir de la nea chinezu dela coltul strazii. Sunt sigur ca exista gata facut ceea ce vrei tu, deci mai cauta. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Dupa cate stiu eu receptoarele acestor sonerii sunt supereactie, deci, si emit pe frecventa de receptie. In acest caz este posibil ca ele sa se inluenteze reciproc (sunt pe aceeasi purtatoare) atunci cand sunt "adunate" la un loc. Trebuie ceva sigur care..costa. Ar fi o chestie ca ele sa lucreze prin multiplexare iar semnalul de la butonul soneriei sa fie mentinut (temporizare) ceva mai mult decat ciclul unei multiplexari..se complica. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Se poate realiza o combinatie, partea de radio de la microfoane fara fir iar automatizarea pe relee.Era in revista Connex club o comanda prin radio codata hard, folosea o pereche de integrate cu acelasi cod pentru activarea si dezactivarea unui releu.Acum pe partea de receptie se poate realiza o cuplare a mai multora in paralel, in asa fel incat fiecare sa-si aprinda propriul bec.PS. Pe multe documentatii la diferite componente, tranzistoare, diode, integrate era mentiunea ca nu se utilizeaza in echipamente medicale.Aici trebuie sa ai 110% garantia ca sistemul functioneaza, daca cineva se simte rau si din cauza unei defectiuni a sistemului nu primeste ajutor la timp, cine este de vina?Si la incendiul de la maternitate, o banala priza si toti au sarit in sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum