Kytan666 Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 salutare, am gasit mai demult o schema cu stroboscop cu neon. simpla doar ca era o rezistenta de vr-o 400 ohm nu mai stiu exact de 20-40 W pe care eu am excluso din schema si s-a aprins de vr-o cateva ori si a explodat neonu... , am dat cu aspiratoru prin casa vreo 2 zile... m-ar interesa asa ceva cu neoane de bazar la 12 v, numa sa nu mai bubuie si alea .....astept pareri Link spre comentariu
dj fratisu Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 am impresia (sper sa nu fie gresita) ca rezistenta respectiva se alege in functie de puterea neonului....deci pentru neaonele mici ai gaisi mai usor rezistentele necesare. Link spre comentariu
pid Postat Septembrie 30, 2005 Partajează Postat Septembrie 30, 2005 s-a mai pus problema mai de mult... vezi http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... highlight= rezistentza aceea era balastul folosit pentru tuburile electronice in cazul inlaturarii ei tubul o sa explodeze..... in concluzie nu se merita...... cumpara-ti o lampa cu descarcari in gaze (lampa de blitz) sau ia-ti un stroboscop gata facut...... vezi ca vindea cineva aici pe forum bafta Link spre comentariu
Kytan666 Postat Octombrie 8, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2005 am facut destule stroboscoape cu lampi rusesti dar asta cu neon e o mica obsesie de-a mea , de atunci cand mi-a bubuit intre ochi....., vreau sa-l fac sa mearga stabil fara probleme, oricum mersi de pareri si daca reusesc ceva bun postez imediat , acu sper sa nu mai arunc in aer vre-u neon Link spre comentariu
pid Postat Octombrie 8, 2005 Partajează Postat Octombrie 8, 2005 este o schema in cartea "amplificatoare audio si sisteme muzicale" editata de L.Festila E.Simion si C.Miron editura Dacia 1990 pagina 294 articol cu denumirea orga de lumini cu tuburi fluorescentedaca nu gasesti schema am sa ma chinui sa o copii eu shi sa o pun aci..cert e ca in serie cu tubul fluorescent de 40W se pune o rezistenta de balast de 360 ohmi la 35W Link spre comentariu
seby Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 pid.....dak vrei pune si u o schema pt neonu ala te rog mult..si dak vrei spunemi ce e aia rezistenta de balast Link spre comentariu
exxu Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Rezistenta de balast limiteaza curentul ce trece prin tubul de neon astfel incat sa nu se depaseasca puterea acestuia. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 s-a mai pus problema mai de mult...vezi http://www.hi-end.ro/discutii/viewtopic ... highlight=rezistentza aceea era balastul folosit pentru tuburile electronice in cazul inlaturarii ei tubul o sa explodeze..... in concluzie nu se merita......cumpara-ti o lampa cu descarcari in gaze (lampa de blitz) sau ia-ti un stroboscop gata facut...... vezi ca vindea cineva aici pe forumbaftapage not found din pacate :cry: si eu as incerca asa ceva,inclusiv cu neoane color probabil ca pe net sunt ceva scheme Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 schema asta era parca pentru orga de lumini sau lumina dinamica...nu-mi mai aduc aminte...problema e rezistenta de putere.in locul ei cred ca ar merge un droser. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Banuiesc ca ar merge un drossel ca sa limiteze curentul prin neon.Da , schema era de la o orga de lumini, din cartea "AMPLIFICATOARE AUDIO SI SISTEME MUZICALE" ( 1990 Ed. Dacia ) ; dar partea de control ( oscilatorul ) este aceeasi ca la stroboscop, si deci decat partea de putere ( triacul sau tiristorul ) impreuna cu neonul si sistemul lui de incalzire ne intereseaza. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 bineinteles,se poate folosi o comanda de strobo, orga de lumini sau lumina dinamica...partea cea mai grea(si importanta)este cea de aprindere a tubului...cred ca se merita incercata inlocuirea rezistentei de putere cu un droser...deoarece vad ca se foloseste un singur filament,se pot folosi tuburi care au un filament ars. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Daca vre-un bucurestean vrea sa experimenteze schema de mai sus, ii pot pune la dispozitie (adica gratis) doua rezistente de 560ohmi@200W (!!!). Puse in paralel inseamna 280oameni.Mai am si ceva de 100ohmi...si multe altele.Vedeti linkul din josul postului meu. Link spre comentariu
seby Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 sau imi ziceti cat ma costa si imi faceti si mie montajul pt un neon de 36w si 230 v si mil dati prin posta............mai vb........ id meu de messenger e seby_eu_20 Link spre comentariu
seby Postat Februarie 4, 2009 Partajează Postat Februarie 4, 2009 am cautat pe google si nu am gasit nimik...... voi ati gasit ceva stroboscop cu neo ....dak ati gasit datimi si mie schema--sau sa imi faceti montajul si imi ziceti cat ma costa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum