Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

este transmisie dvb-t la noi?

Postări Recomandate

va salut!stimati colegi ieri am primit vizita unui client care si-a cumparat un lcd portabil si nu intra nici un program ...nici pe cablu ...nici pe antena...l-am luat la puricat dupa model NOVEL ODYS SLIM TV 7 si am aflat ca e un aparat care receptioneaza transmisia digitala terestra dvb-t...intrebarea mea este ca ati auzit voi sa fie transmis la noi in tara vreun program digital terestru si mai ales la TG MURES?va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fenobarbital

1

• suciuclaudiu

1

Vizitator comfel

va salut!stimati colegi ieri am primit vizita unui client care si-a cumparat un lcd portabil si nu intra nici un program ...nici pe cablu ...nici pe antena...l-am luat la puricat dupa model NOVEL ODYS SLIM TV 7 si am aflat ca e un aparat care receptioneaza transmisia digitala terestra dvb-t...intrebarea mea este ca ati auzit voi sa fie transmis la noi in tara vreun program digital terestru si mai ales la TG MURES?va multumesc

Consulta si netul ... probabil te vei lamuri .......http://www.google.ro/search?sourceid=na ... argu+Mures
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Stiu ca sint putin off topic insa nu ma abtin; la lenea ancestrala a "forurilor competente" o sa se faca totul in ultimul moment. Prin natura serviciului mai intru in contact cu angajatii SNR, si subiectul "transminie terestra digitala" il abordez de fiecare data, insa ei nu par sa fie la fel de interesati cu toate ca nu tehnica ar fi problema. Receivere DVB-T sint de vinzare peste tot si acestea se pot adapta la orice TV mai vechi si fi dragut sa mergi prin tara cu masina si sa poti urmari pe tv-urile portabile pina la 8 canale TV. Folosirea spectrului radio pentru transmisia TV analogica in ziua de azi este de domeniul preistoriei si reprezinta un exemplu de risipa a unei resurse foarte valoroase. Din cite am inteles pina in 2012 ar trebuii sa se treaca pe digital, insa iata ce scrie pe pagina lor:Broadcasting TV digital (DVB-T): • Începând cu anul 2004, RADIOCOM a demarat un proiect pilot de experimentare a transmisiilor digitale în standard DVB-T. Proiectul s-a desfăşurat în două etape astfel: Etapa 1: au fost instalate două emiţătoare de 1,3 kW, canal 54, reţea MFN, în amplasamentele Bucureşti Herăstrău şi Sibiu Păltiniş. Etapa 2: au fost instalate patru emiţătoare digitale: doua de 200 W, canal 54 şi 59 în amplasamentul CNCR Olteniţa şi două de 1,3 kW în amplasamentele Bucureşti Herăstrău (canal 59) şi Sibiu Păltiniş (canal 47). Emiţătoarele din amplasamentele CNCR Olteniţa şi Bucureşti Herăstrău funcţionează în reţea SFN. • În anul 2008 RADIOCOM a început să pună bazele strategiei de trecere de la transmisiile analogice de televiziune la transmisiile digitale în standard DVB-T. Principalele obiective care stau la baza strategiei sunt: - Convertirea emiţătoarelor analogice UHF de putere (instalate în urma proiectelor de modernizare) în emiţătoare DVB-T; - Definirea unui plan de frecvenţe compatibil cu RRC06 pentru minim 2 multiplexe cu acoperire naţională, rezultate din reţelele analogice publice de televiziune; - Respectarea termenului de 31 decembrie 2011 ca data la care România s-a angajat să înceteze toate transmisiile de televiziune analogice.Succesul aplicării acestei strategii depinde de cadrul legislativ care va fi adoptat. Si cu asta basta; suna putin a "teoria conspiratiei" ce spun, insa lipsa de interes se datoreaza si faptului ca intr-o proportie covirsitoare populatia tarii este abonata la firmele de cablu, sau are DTH; probabil ca ar fi citiva care ar renunta la servicii platite si si-ar instala antene, lucru care nu ar fi chiar pe placul tuturor "jucatorilor de pe piata".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări