Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PP 6P6S hibrid

hpavictor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

7

• zal

3

• valica

3

• Depanatoru

2

Top autori în acest subiect

Imi cer scuze , dar sunt in acel format zip in mod voit , pentru a comprima mai multe documente ....dar si pentru ai forta pe colegii de forum sa deschida toate documentele atasate , astfel ca nu pot trece cu vederea tocmai ceea ce poate fi important din graba sau superficialitate !

Referitor la ultimul atasament ( Ampeg SVT 3 Pro ) remarcati ca etajul final nu are reactie negativa globala , are doar DC servo , necesar pentru pastrarea simetriei , acest amplificator este parte componenta a unui instrument creat pentru muzicieni , deci ei creaza sunete cu montaje hibride , pe care noi le amplificam cu amplificatoare full tube , si avem pretentii ca chiar se aude mai bine sau mai nustiucum ( diverse scale de valori ) etc ??? Oare care este sunetul corect ??? Cel re-creat de noi , cu amplificatoare full tube sau cel hibrid , creat initial de muzicieni ???.......si din nou , prin analogia FET egal LAMPA creata de marketingul mincinos , dovedita teoretic dar mai ales practic ca fiind falsa , ajungem sa blamam orice amplificator ce nu contine lampi de la cap la coada.......dar cate montaje prost facute de incepatori cu tuburi ( tuburi desperechiate , trafo retea improprii folosite ca trafo out etc ) se aud calitativ mai bine decat unul dintre exemplele de hibrid de mai sus ?

P.S. Pentru ZAL : te rog revezi cuvantul evidentiat cu culoare rosie , am prevazut ca o sa intervi cu sintagme gen supravoltare , tranzistori industriali de banda joasa etc

:nebun: :nebun: :nebun: :nebun: :nebun:

Sper ca imi impartasesti opinia legata de cuvantul tiganie cand este vorba de compromisul de a folosi IRFP in audio in loc de preacinstitii BUZ sau 2SK / 2SJ , dar asta este economia de piata.......schema in rest pare OK.....

Link spre comentariu

Scopul meu nu a fost sa popularizez chiar orice gunoi , expertii in google search pot posta mult mai multe.....

Am raspuns provocarii unui coleg de forum ( Depanatoru' ) aratandu-i ca am asemenea scheme ( intrare cu tuburi si final cu semiconductori ) dar schema care face subiectul discutiei noastre chiar produce sunet de lampa , avand trafo out si final PP ) iar ZAL a facut exces de zel prezentandu-ne tot felul de dejectii ( sau cum se numesc mizeriile alea ) in sensul pe care l-am precizat anticipat ( tiganie ) intarind in acest fel contraexemplul postat de mine ( Ampeg ).....eram curios sa analizam si schemele cu defazor cu circuite integrate , asa cum mentiona mai devreme un alt coleg ( Carageae ) dar tot final PP cu trafo out clasic ........

Link spre comentariu

Pentru un incepator ca mine pare tentant acest amplificator, numai ca am o nelamurire. La ce se foloseste infasurarea secundara de 6.3v si ce reprezinta strapurile intre bornele notate cu 3 si 4 ? As fi vrut o poza si din fata a amplificatorului.

Link spre comentariu

Eu fac invers :rade: Intai ma documentez,apoi intreb.Am avut o experienta negativa cu raspunsuri paguboase din surse care pareau sigure :ciuda: Totusi, cum ai putut sa astepti atat si sa nu cauti pe Google :bataie ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări