hpavictor Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Un proiect mura-n-gura , pentru incepatori si nu numai......la un pret absolut decent veti avea sunet de lampa , si daca este construit de voi , va va oferi satisfactii maxime !Exista chiar toate datele , proiectul a fost facut chiar cu Hammond ( codurile de trafo out , soc , retea , sasiu le gasiti in lista de piese iar 6V6GT are echivalent direct rusesc 6P6S )..... , Hammond gasiti la Morsound , iar 6P6S NOS la Viobio , Kosmin227 etc , fotografiile sunt de rezolutie mare , si consider ca fac mai mult ca 1000 de cuvinte , iar daca va tin muschii , puteti inlocui tuburile finale cu unele mai fortoase si cu un trafo out / retea corespunzator puteti obtine o putere mai mare..........astept comentarii pro si contra !Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 :cry: Nici o parere ? Nici o lauda , sau un comentariu negativ ? Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Probabil că nu e nimeni interesat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Dpdv comercial nu are nici o valoare....dar daca tot m-am bagat (si eu in vorba) se va gasi cineva sa afirme contrariu... Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Probabil că nu e nimeni interesat.Ahaaaaaaa, eu credeam ca dpdv al incepatorilor sau dpdv comercial ( adica chiar de cei atrasi de simplitate si costuri mici cu rezultate onorabile ) vor avea un cuvant de spus......dar nu vom sti niciodata cate persoane vor fi interesate de asemenea subiecte , de altfel sunt o gramada de date si idei ce fac ca acest proiect sa fie usor de up-gradat la un proiect simplu dar de de calitate , cu lampi de la cap-coada , pastrand ideea de simplitate !!! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Pentru autorul schemei e "criza" de 6n2p , 6n1p , etc , altfel nu vad motivul pentru care a folosit tranzistori . In nici un caz pe motivul ca suna mai bine Cine are bani de finale isi permite sa mai cumpere si 2 lampi dintre tipurile pomenite mai sus ( pentru stereo ) si face complet pe lampi Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Deci aveam dreptate...mmmm .sa strici trafo out Hammond pe asa ceva ....? Hai sa fim rezonabili .. Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Sincer eu as fi curios daca chiar suna asa de "rau"...totusi mosfeturile de mica putere au zgomot redus si avand in vedere impedanta mare a etajului pe lampi nu vad de ce nu ar functiona bine. Totusi, daca as face asa ceva as merge pe solutia din Electronique Pratique in care e folosita o pereche de operationale de calitate buna, ceva gen OPA sau macar 5532, ca preamp si defazor, finale EL84 si trafo de iesire aceleasi Hammond. Cred ca totusi simetria unui defazor cu operationale e mai buna ca una cu tuburi, care necesita oarecare imperechere, acum nu chiar la 5%, dar nici nu cred ca orice doua tuburi din acelasi lot vor suna identic sau numai putin diferit... Poate face totusi cineva acest amplif, iar daca sunt interesati de varianta cu operationale ii invit sa-mi scrie pe mail: [email protected] si le voi trimite paginile in cauza. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Cred ca totusi simetria unui defazor cu operationale e mai buna ca una cu tuburi, care necesita oarecare imperechere, acum nu chiar la 5%, dar nici nu cred ca orice doua tuburi din acelasi lot vor suna identic sau numai putin diferit...Pentru asta exista tuburi pair, quad, care sunt imperechiate de fabrica.Iar pentru cele NOS, se pot masura si selecta cu precizie de 5%, poate chiar mai buna, depindede precizia aparatului de masura. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Probabil că nu e nimeni interesat.Ahaaaaaaa, eu credeam ca dpdv al incepatorilor sau dpdv comercial ( adica chiar de cei atrasi de simplitate si costuri mici cu rezultate onorabile ) vor avea un cuvant de spus......dar nu vom sti niciodata cate persoane vor fi interesate de asemenea subiecte , de altfel sunt o gramada de date si idei ce fac ca acest proiect sa fie usor de up-gradat la un proiect simplu dar de de calitate , cu lampi de la cap-coada , pastrand ideea de simplitate !!!schema se poate face ,asa de varietate....'' ca acest proiect sa fie usor de up-gradat la un proiect simplu dar de calitate , cu lampi de la cap-coada , pastrand ideea de simplitate !!''faza asta este greu de inteles pentru mine,ori cu fet ori cu tubdaca o transpunem cu tub devine o schema arhicunoscuta de toata lumea,un etaj preamplificator cu o trioda si defazor catodina,cu alta trioda ,banal Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Pe lumea asta mai sunt multi oameni , care simt si gandesc diferit , si pentru ei trebuie sa existe o informatie despre amplificatoare hibride.....sunt multi cei care se sperie de lampi , de tensiuni mari , care doresc sa treaca de la TDA , LM , STK , AV , IP etc la amplificatoare adevarate pentru auditii de calitate in casa , si un prim pas , cu cele mai putine compromisuri , ar putea fi chiar acest exemplu de amplificator . Evident ca cei mai experimentati nu pot accepta o solutie hibrida , mai ales cei puristi ( nu lor li se adreseaza acest proiect in mod deosebit , pentru ei exista doar Priboi , Karpov , McIntosh , Quad , Ferguson , Williamson etc dar poate fi totusi o provocare si pentru ei ) si va asigur ca se justifica integral constructia acestui amplificator ! Analizati si treceti prin filtrul gandirii proprii doar ceea ce simtiti si actionati in consecinta ! Nu va luati dupa parerile altora , unii chiar bine intentionati , ei va ofera sfaturi , dar totul este pe banii Dvoastra ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Ce spui n-are nici un sens ... finalele se alimenteaza cu tensiune mare ... deci ce "frica" de tensiuni mari ? Si se pare ca nu citesti ce am scris , unde e economia ? In 2 bucati 6n2p sau similare ?Montaje hibride pentru incepatorii sunt tocmai cu finalul pe tranzistori si partea de semnal mic cu tuburi ... astea se pot alimenta cu tensiuni mai mici si sunt mult mai ieftine , lipsind trafurile de iesire si tuburile finale . "Aici sunt banii dvs. " Si in primul rand discutam despre schema asta , nu generaliza la toate amplificatoarele hibride ... Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Nu conteaza ca nu are sens pentru unii......tensiune mare ? Intreaba orice incepator......sau nu iti mai amintesti ? Economia se poate regasi in trafo retea , prin lipsa infasurarilor separate de filamente pentru Ecc , in costul soclurilor si al tuburilor Ecc etc Cu tranzistori pare mult mai prietenos montajul pentru cei ce au o experienta limitata doar la TDA 2030 etc si au 20 ani ! Ne facem ca ei nu exista ? Si pentru ei este forumul , nu numai pentru adevaratii rechini care sunt experti in trafo out , PSF , ground star si reusesc adevarate bijuteri electronice gen maestrul Misa , Lazaroiu , Valderama , Blue , Gabriele , Felixx ..... Si ca sa fie tigania completa , uite si un hibrid pur sange ..... Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Aveti un dar de a sari de la o schema la alta de nici numai stiu la ce sa ma uit... dar asta nu inseamna neaparat un handicap (poate pentru mine)...Propun sa prezentati scheme nu zipate ci la "vedere" e mult mai atractiv si ceea ce este mult mai important nu consuma... timp si nici memorie...Apreciez abilitatea cu care navigati "in" scheme... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Am trăit să văd şi lămpi legate de moşi industriali, acum sînt împăcat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum