Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Decizie difuzor joase

andreiciment

Postări Recomandate

Buna ....am o nelamurire....as vrea sa imi construiesc un subwoofer de 12'' .... m am limitat la doua optiuni .....

1) Un DOMOTEC MS-812 sau

2)UN Visaton VS-W300/

Problema ar fi ca domotecu' are fs' ul de 28 hz iar Visatonul de 32hz

Nu ma pot decide....Ce sa aleg ??? Uitati un linc de la visaton : http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 300_8.html

poate intre timp gasesc un link si niste specificati la ambele..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

4

• andreiciment

4

• Toader

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

eu nu recomand niciunul

domotecul e..domotec

ca maj difurilor auto,suspensii f tari,bas 'spart si ciocanos' si spl f mic necesitand amplificari monstruoase.Oricum nu este prea bun la muzica ,doar la efecte

Visaton desi face difuri excelente,acesta nu este unul dintre ele

este un wofer(nu subwoofer) de calitate mai slaba si scrie si in descrierea lor destinatia "Particularly suitable as a replacement for HiFi speakers."

plus ca ii trebuie si o cutie f mare pt a reproduce bas jos

o alegere mai inspirata si cred si singura in aceasta zona de pret ar fi dayton SD315-88

nu necesita cutii uriase pt a respecta standardul de subwoofer,adica F3 <= 35hz ,asigura si o reproduce de calitate mult mai buna utilizabil si la muzica si pretul este f accesibil

Link spre comentariu

Sincer sa fiu nu imi inspira incredere nici Daytonul pt ca X max este de doar 7mm ...f putin..deci nu este capabil..de a cobora f jos....si as avea nevoie ca subwooferul sa fie undeva pe la 8ohmi.. In plus Nu ma deranjeaza daca "Cabinetul" o sa fie mai mare...cuita poate sa fie cat de mare.. Totusi..de ce este visatonul slab..? Este intradevar woofer ...stiu asta.. Aveti alte idei ? Ce e de facut?

Link spre comentariu

daytonul este mai bun dtpdv ca woferul visaton.Faptul ca are 2 bobine de 8 ohmi nu este deloc un minusvisatonul nu coboara prea bine sub 40hz(te rog sa nu ma 'luminezi' cu simulari gen winisd! care recomanda cutii fantastice si nepractice) si are xmax mai mic ca dayton,adica 5,25mm intr-un sensasta stiai daca te uitai pe parametrii visatonului(desi eu nu vad legatura directa intre xmax si extensia in frecventa)nu am chef sa-ti expun plusurile si minusurile fiecaruiaiti spun din experinta ca daytonul este mai potrivit la ce vrei sa faci (adica subwofer de casa de calitate in incinta basreflex)daca ma crezi bine,daca nubaga acolo in winisd,o sa ajungi sa iei domoteku sau si mai bine,ceva lighean de sonorizare ...ca tot banii aia sunt(si cutianu conteaza cat e de mare pt ca spatiul in casa e infinit se pare :nebunrau: )

Link spre comentariu

dayton este cel mai accesibilurmatoarele incep de pe la aprope 7 mil si urcanu te complicaeste f bun si daytonnu stiu ce a fost in capul meu daca nu vrei neaparat de 12' ,uite de ex hi-vi F10 este dif f bun de subwoferla fel si ciare hs251toate difurile de care ti-am zis sunt difuri adevarate si nu se compara cu chinezariile gen logitek daca te gandesti la asa cevaamplificate la capabilitatile lor aceste vor suna si mai tare si mai calitativ decat cel din urmaconceptia cu 12-15" pe bas pt utilizarea in casa a ramas de pe vremea cand difurile erau mult mai slab construite si mai mult de cand am fost invadati de prostii chinezesti care abia scot sunete daramite muzicaatentie totusi,daca spatiul este f mare ,ma refer >40-50mp ar fi recomandat totusi sa cauti dif de sonorizarechiar daca basul nu va fi asa de placut ca la unul de casa,macar nu va fi folosit in conditii impropriide aceea este bine cand vrei ceva sa spui toate datele problemei :bani ,spatiu,scop

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări