nicky_l Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 propun spre discutie si abordare un amplificator simplu cca 500w schema + cablaj Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Ce-i cu BD-urile alea acolo? 139/140 au numai 80Vce, iar 137 60Vce. Pune măcar MJE340/350.1uF la intrare e prea mic la 47k impedanţă, filtrul gama nu e realizat corect. Asta ca să nu mai vorbim de puterea reală a amplifului. E vreo 200W/8 Ohmi, ptr 4 Ohmi mai adaugi finali şi mai bine mergi pe triplet la ieşire.Cine a conceput schema a adunat pur şi simplu puterile din catalog ale trz finali?Mai sînt chestii destule de comentat, mai las şi pe alţii, dacă vor să contribuie. Link spre comentariu
Victor Postolachi Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Buna tuturor!Schema de mai sus a fost modificata de rusi , eu am realizato si nici in ziua de azi nu i-am mai dat de cap, se vede ca undeva este vreo smecherie,deodata mi-a placut si mie dar acum nu prea as spune ca se poate de facut, dupa cite imi aduc eu aminte la esirea operationalului aveam tensiune comtinua nu mai aduc aminte cit , curentul de mers in gol nu se regla, crezind ca undeva am probleme in cablaj, am procurat alte componente si am facut alt cablaj insa tot aceleas rezultate. Mai jos este schema dupa care autorul a realizato pe cea discutata mai sus. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Nu sînt un pasionat al schemelor de genul ăsta, dar am întîlnit cîteva care chiar funcţionează bine. Mai jos e una de putere redusă, vreo 50W/8 Ohmi. Diferă clar cum se face comanda trz piloţi. Am să mai caut prin arhivă. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 pune mana si da-i de cap.Daca te uiti la ea nu o sa se rezolve singura.:)PEntru inceput verifica ca toate piesele sa fie la locul lor.Apoi ia-o pe bucati. Renunta la etajul final, iar in locul lui pune o rezistenta de 47k, sau ceva de genul, sa nu fie nici prea mica nici prea mare. Vezi daca iesirea sta in zero, sau daca ai osciloscop vezi daca iese frumos semnalul.Apoi adaugi si etajul final. Eventual il testezi separat: legi intre ele bazele, pui o sarcina pe iesire si ii dai sa cante. Fara superdioda ar trebui sa se auda ca dracu (cam ca si un amplif la care pui o punte intre el si difuzor), dar sa se inteleaga ce canta. Nicidecum nu trebuie sa stea saturat intr-o parte sau alta.Scoate protectia la scurt, o pui doar la sfarsit cand te asiguri ca amplifu e ok.Vezi daca AO-ul e alimentat corect, in mare parte incearca sa intelegi ce e in schema aia si verifica fiecare bloc functional sa se comporte cum trebuie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum