Vizitator Helix Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Salut am nevoie de o schema pentru amplificatorul auto Helix SPXL 1000 produs de Audiotec Fischer ,problema pe care o am e ca imi arde IRF3205. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 pt scheme trebuia sa postezi aici: viewforum.php?f=16pt depanare poti incepe cu mai multe detalii:-ai mai schimbat respectivii tranzistori?-sunt originali?-se ard instantaneu sau dupa ce se incalzeste/duce spre maxim amplificatorul?-ai decuplat etajul final de sursa smps?-....... Link spre comentariu
Vizitator Helix Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 da am mai schimbat de 2 ori irf3205 12 buc aceeasi problema ii prajeste :smt103: in mers dupa 10 min la 30 % volum Link spre comentariu
ari_panterra Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 -verifica tensiunea de incarcare a alternatorului-tranzistorii sa fie originali(facaturile crapa cu spor)-impedanta difuzorului sa nu fie mai mica decat minima admisa-decupleaza etajul final si probeaza smps-ul cu un consumator stabil cunoscut(unu sau mai multe becuri de 230vsucces! Link spre comentariu
Vizitator Helix Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 ok merci ,eu banuiesc ceva din zona TL494 ar fi buba dar cum nu avem schema... Link spre comentariu
Mihai85 Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 schema sursei este cam aceeasi la toate amp. ar trebui sa aiba protectie la overcurent deci ar trebui sa decupleze in caz ca pune sarcina mica pe iesire.verifica tranzistoarele si ce mai ai in grila irf3105. daca nu se deschid suficient se incalzesc si se ard. se ard doar de pe o ramura sau aleator? misca de toruri ca nu cumva sa iti intre spire in scurt dupa ce se incalzesc. incearca sa distribui egal pe ramuri tranzistorii originali pe care ii mai are amplificatorul si apoi sa completezi cu altii . dupa cum au spus si colegii mai sus e posibil sa fie contrafacuti iar daca ii pui pe toti pe o ramura sa iti crape. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum