mihaikorg Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 salutare! vreau sa echipez o incinta pe 3 cai si ma intrebam care driver ar fi mai bun. La joase am un difuzor de 15'' precision devices iar la medii voi pune probabil un dif de 8'' de la selenium sau eminence. Acum avand in vedere ca mediile urca destul de mult (6000-8000 hz) credeti ca ar merge in loc de driver un super tweeter gen selenium ST350? (care are 100 w si 111 db :O ) sau totusi daca nu merge ce driver sa aleg dintre RCF ND 1411-M sau SELENIUM D220Ti ? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 de ce vrei 3 cai,esti in stare sa realizezi filtrul pt ele?poate diful de 15' merge singur cu un driver mare difuri de 8" sunt mai rare cu spl asa mare si nici unul nu urca pana la 8khz(fizic nu are cum) ,cel mult 3khz ar fi optim tinand cont ca sunt pt sonorizaridar filtrul contine mai multe componente,pretul creste iar dificultatea de realizare este aroape imposibila pe orbeste mai gandeste-te Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 RCF ND 1411-M este inferior Selenium D220Tidiametru la bobinaj mai mic de 1.5" Vs 1.7"Putere mai mica: 25W AES Vs. 60W RMSCalota din Plastic (Mylar) Vs. titansi nu in ultimul rand raspunsul care este infinit mai bun la D220ti (a se citi graficele atasate)TOTUSI, recomandarea mea este sa folosesti o solutie pe 2 cai impreuna cu un driver de format mare, in genul P-audio WN-D72 P-audio BM-D750II /BM-D740II , P-audio Preneo750 /Preneo 740 sau Selenium d3305Tivei avea un filtru mult mai usor de proiectat, spl mai mare, dispersie controlata mai bine si o boxa mai compacta. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 E mai bun Selenium-ul , dar nu cu mult , si asta din cauza ca comparam mere cu pere , RCF-ul este foarte bun si el in aplicatii specifice......Totusi este de preferat Seleniumul , dar nu din cauza caracteristicii de frecventa desenate , ci din cauza timbrului mai omogen la medii , pretabil in 2 cai....... daca aveai 4 cai , RCF era mama lor.....cu corectie activa .Oricum suna mult mai catifelat RCF-ul , pentru ca este pe mylar si nu din " tabla " de titan ca Selenium-ul !Pana la urma , totul tine de gusturi , de pret ! Link spre comentariu
mihaikorg Postat Octombrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2010 ok, multumesc tuturor pentru pareri (in special domnului victor care m-a indrumat mereu bine ) Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 E mai bun Selenium-ul , dar nu cu mult , si asta din cauza ca comparam mere cu pere , RCF-ul este foarte bun si el in aplicatii specifice......Totusi este de preferat Seleniumul , dar nu din cauza caracteristicii de frecventa desenate , ci din cauza timbrului mai omogen la medii , pretabil in 2 cai....... daca aveai 4 cai , RCF era mama lor.....cu corectie activa .Oricum suna mult mai catifelat RCF-ul , pentru ca este pe mylar si nu din " tabla " de titan ca Selenium-ul !Pana la urma , totul tine de gusturi , de pret !intr-un sistem fara pretentii de SPL enorm pe o portiune de frecventa de peste 8000 de Hz ar fi ok si acem mini driver insa in aplicatia care o avea usrerul ce a postat nu era potrivit.O alta solutie ar fi impreuna cu un woofer mic de 5-6" in aplicatie pe 2 cai.Ti suna putin mai metalic dar este mult mai rigid si poate urca mai bine in frecventa decat orice alt material. Rigiditatea calotei este foarte importanta cu cat urcam in frecventa deoarece o calota "moale" va amortiza miscarile de inaltafrecventa cu amplitudine mica.Exista pe piata drivere chiar si de 4" cu calota fenolica insa doar pentru portiunea de medii uite un asemenea monstru http://www.iakn.com/PDFs/D405_i.pdfapoi uite acelasi driver, dar de data asta cu o calota de "tabla" de Tihttp://www.iakn.com/PDFs/D405TI_i.pdfobservi diferentele majore in raspuns? Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Nici Selenium si nici RCF nu sunt tampiti , e absolut clar.....in aplicatia lui Mihai este mai avantajos Selenium-ul , dar treaba cu sunetul placut si graficul desenat pe hartie este o controversata tehnica de marketing , RCF-ul asta mic chiar suna bine ! Iar 405 Ti este un superdifuzor , il recomand ca fiind o prima alegere intre difuzoarele din clasa lui !Nu putem vorbi in contradictoriu , nu exista motive , este o pura parere personala bazata pe argumente ce tin de analiza si interpretarea realistica a datelor de catalog disponibile si experienta personala , de placerea personala si fiziologia auzului meu , dar oricum nu putem compara mere cu pere ! RCF -ul este mai mic , dar acest lucru nu este neaparat un dezavantaj , iar din punct de vedere al senzatiei de placere , folosit cu discernamant , mylar-ul este preferatul muzicienilor , iar titanul are avantajul ca disipa caldura si este mai rigid , deci distorsiuni mecanice mai mici , si inghite mult mai multa putere , dar mylar-ul nu se sparge la abuzuri repetate ! In definitiv , fiecare difuzor are sunetul lui distinctiv , care nu rezulta niciodata din graficele desenate de o echipa smechera de marketing......intotdeauna " ultimul cuvant " il are urechea ! Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 probabil ai inteles gresit , nu era o discutie in contradictoriu, doar doream sa-i explic omului motivul pentru care in unele cazuri se foloseste alt material decat Tila partea cu graficul e complexa problemadin pacate fiecare producator face masuratoarea pe ce horn doreste de unde si modificari masive pe partea de inalte superioareobservi ca nu am adus in discutie sensibilitatea difuzoarelor deoarece aceasta este controlata de directivitatea hornului utilizat.Cand am spus ca raspunsul este diferit in bine, ma refeream la portiunea de joasa frecventa deoarece acolo, horn-ul indiferent de dispersia declarata nu mai detine controlul (cel putin nu la dimensiunile hornurilor uzuale in acest moment) Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Se pare ca am inteles gresit , eu am vrut doar sa evidentiez ca graficele nu spun totul , e clar ca oricate argumente am aduce , nu putem schimba caracteristicile reale.....ele sunt optimizate de fabrica pentru un anume scop , de aceea sunt putine difuzoare bune la orice , majoritatea sunt special construite pentru aplicatii dedicate !Acum sper ca m-am facut inteles , si pe viitor voi alege cu mai multa grija cuvintele , nu intentionam sa denigrez RCF sau Selenium , sunt doua marci extrem de respectabile , cu traditie si calitate recunoscuta ! Cei care nu le folosesc in mod adecvat , vor avea intotdeauna sa se planga , dar numai ei sunt de vina , eu recomand tuturor sa asiste electronic orice incinta , in marea majoritate a cazurilor este nevoie si de un egalizor , crosover , limiter etc nu doar mixer si amplificator ! Dar exista si aparate minune , care le contin pe toate , au afisaj LCD si sunt usor de folosit , si cu ajutorul acestora se obtin rezultate absolut decente , obtinand totul de la difuzoare in aceeasi masura fiind si protejate ( evident in cazul in care totul este setat optim )Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
romioltean Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Salut meseriasii!am primit 2 boxe de la un prieten sant model mai vechi ,dar suna bine(stiu ca calul de dar ...bla bla)vreau sa stiu daca e o firma buna sant HECO interior reflex 10 mk II Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum