Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Distanta pe care se propaga bassu

adi_0106

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

6

• adi_0106

5

• csl1131

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Afara se aude cam pana la 50 m. ( cu un SPL destul de rezonabil, fara nici o marsuratoare - pana in 95 dB ).Se aude asa numai daca am o fereastra si usa deschisa.O sa incerc sa-ti trimit nisea poze sa vezi cam cum ar arata ( daca vrei ).La mine in casa se aude destul de bine, imi vibreaza caloriferul, usa, termopanul etc.

Link spre comentariu

trebuie sa fie o formula sau ceva ca sa poti calcula cati dB sunt la x metri de boxa stiind ca ea scoate y dB, sau ceva de genul asta...stie cineva care e ????sau mai mult, ceva materiate de informare pe tema asta nu are nimeni, din greseala :crazy: ..ca ma intereseaza si pe mine...

Link spre comentariu

Parca orice program de simulare are o chestie unde se poate calcula SPl la distanta respectiva;WinISD are asa ceva la plot, unde pui in loc de 1 m cati m vrei si acolo vei obtine SPL la distanta pe care o vrei.

Link spre comentariu

O sa incerc sa-ti trimit nisea poze sa vezi cam cum ar arata ( daca vrei ).La mine in casa se aude destul de bine, imi vibreaza caloriferul, usa, termopanul etc.

pune pozele aici pe forum sa vada lumea :) partea aici cu vibratu caloriferului, usii, termopanului, etc ma incata la maxim :crazy: :naughty:
Link spre comentariu

trebuie sa fie o formula sau ceva ca sa poti calcula cati dB sunt la x metri de boxa stiind ca ea scoate y dB, sau ceva de genul asta...stie cineva care e ????sau mai mult, ceva materiate de informare pe tema asta nu are nimeni, din greseala :crazy: ..ca ma intereseaza si pe mine...

din cate stiu scade cu 6dB/dublarea distantei, asta in cazul in care radiaza in toate directiile.In cazul mediilor si a inaltelor atenuarea e de 3dB/dublare dist pt ca ele "bat" doar in fata.
Link spre comentariu

Poze: in curand;Azi am facut un test: am scos sw afara, i-am dat blana si spre fericirea mea basul se auzea un pic mai bine decat in casa ( nu aveam anumite varfuri de 60-65 Hz );Pe post de sat am folosit 2 boxe Unitra bla,bla ( am mai scris de ele ).Pot sa spun ca basul se auzea mult mai de departe decat satelitii :supz:

Link spre comentariu

da, asa se aude basul mai tare si mai departe decat inaltele...parca era o formula ceva si cu lungimea la unda..adica intensitatea scade in functie si de lungimea la unda, dupa un numar de lungimi scade ....sper ca nu gresesc...

Link spre comentariu

Poze: in curand;Azi am facut un test: am scos sw afara, i-am dat blana si spre fericirea mea basul se auzea un pic mai bine decat in casa ( nu aveam anumite varfuri de 60-65 Hz );Pe post de sat am folosit 2 boxe Unitra bla,bla ( am mai scris de ele ).Pot sa spun ca basul se auzea mult mai de departe decat satelitii :supz:

asta asteptam sa aud :supz: :supz: sa pui si proiectul care in care ai folosit hp15w-u` ...... in caz de ma razgandesc de la bass-reflex :smt003
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări