Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

trafo interstage home made

hpavictor

Postări Recomandate

Care ar fi problema unui traf ridicator in anodul unul 6n6 cind ataci fara curent de grila un 6s33s? Curentul furnizat de secundarul unui traf 1:10 in cazul in care in primar are 6n6, e mai mare decit curentul furnizat de un anod 6n6 legat cu o rezistenta la V+. :rade: Niciodata nu am acceptat raspunsul "asa SE face". :rade:Vad ca ai mai scris. OK, asa este. Trafurile pentru microfoanele profesionale sunt intr-adevar ridicatoare, parca am vazut si 1:100 (daca mai tin bine minte). Sunt niste trafuri EXCEPTIONALE! Intr-adevar, sunt balansate. Am avut sansa sa masor asa ceva!(si nu costa 2000L) Pacat ca nu am avut sansa sa demontez asa ceva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

17

• hpavictor

5

• Depanatoru

4

• THOMAS

3

Top autori în acest subiect

Care ar fi problema unui traf ridicator in anodul unul 6n6 cind ataci fara curent de grila un 6s33s? Curentul furnizat de secundarul unui traf 1:10 in cazul in care in primar are 6n6, e mai mare decit curentul furnizat de un anod 6n6 legat cu o rezistenta la V+.

"cind ataci fara curent de grila un 6s33s" nu_i problema totusi 1:10 este prea mult de regula ,daca faci un calcul sumar o sa costati ca daca etajul in cauza este capabil de un 7-8-10 sau mai mult in tensiune este suficient un 1:5_"amortizat"/ ,presupunind ca sursa de semnal stie de 1Vrms,bine depinde desigur si de valoarea negativari tubului final desigur in aceasta situatie eu am presupus de exemplu sa zic -65V negativare ceea ce inseamna ca sa nu intru in regim pozitiv cu grila circa 130Vvv maxim atac adica 45Vrms atac maxim pentru a nu duce grila de comanda in regim pozitiv.
Link spre comentariu

Nu se foloseste ridicator pentru comanda finale pentru ca traful ridicator are curent mai mic in secundar decat in primar ... poti sa uiti de curent de grila dar si capacitatea de intrare a tubului final + miller nu mai poate fi incarcata\descarcata rapid . Practic e un driver mai slab decat cu cuplaj prin condensator

Link spre comentariu

Depanatoru' nu ai fost atent la ce am zis cu curentii. Intr-adevar, curentul scade proportional, dar totusi, e mai mare cu traf 1:10 decit cu rezistenta in anod. Calculeaza si tu! Sa zicem ca acel 6n6 "baga" in traf numai 0.5W. Bine, poate ca 1:10 e cam inutil de mult. (am zis ca trebuie un calcul, era un exemplu valoric doar)In cazul in care lucrezi cu curent de grila e altceva. Acolo fiecare uA conteaza la liniaritate cind se face trecerea de la - la + a grilei si ai un consum neliniar.

Link spre comentariu

Atunci e mai prost ca driver decat traful 1:1 sau coborator , ca sa nu legam de functionarea etajului :rade: Oricum mai e posibilitatea ca in anod la driver sa se foloseasca o bobina in locul rezistentei , cu cuplaj tot prin condensator cu finala , nu-i nevoie neaparat de traf .

Link spre comentariu

Uite ca si exemplu misa daca mi_as propune ce spui tu (6p6 si 6s33s) eu as proceda in felul urmator as duce sectiunea 6n6 care "poarta" interstage/sarcina la anod la un 2W=Pda si sa zic ca ar corespunde un Ra=8k sau mai putin pentru , 1:4 ridicator ar fi in secundar teoretic 128k asadar as cupla la borne secundar interstage un 128k(bine in aceasta situatie consider/cred totusi ca se vor inregistra pierderi serioase in registrul superior pe sarcina la iesire din amplificator...).Oricum si un 1:1 6n6 dubleaza tensiunea ca amplitudine de atac chiar si o inductanta asa cum spune Depanatoru'.

Link spre comentariu

Evident ca e mai prost ca 1:1 sau coboritor. In primul rind ai capacitate parazita mai mare, rezistenta mai mare etc.Niciodata nu mi-a placut cestia cu bobina in anod...si nu scapi se acel condensator. Nu ca ar conta foarte mult condensatorul dar si bobina si condensator...mai bine traf sau lasi totul rezistiv.

Link spre comentariu

Uite ca si exemplu misa daca mi_as propune ce spui tu (6p6 si 6s33s) eu as proceda in felul urmator as duce sectiunea 6n6 care "poarta" interstage/sarcina la anod la un 2W=Pda si sa zic ca ar corespunde un Ra=8k sau mai putin pentru , 1:4 ridicator ar fi in secundar teoretic 128k asadar as cupla la borne secundar interstage un 128k(bine in aceasta situatie consider/cred totusi ca se vor inregistra pierderi serioase in registrul superior pe sarcina la iesire din amplificator...).

Calculul tau sumar, corect de altfel, arata ca intr-adevar un 1:4 ar fi suficient. Eu as bobina un traf de vreo 5cm2 (sa am inductanta suficienta) octofilar si as obtine un traf 1:4. Rezistenta de sarcina (aia din grila) as tatona-o. Intr-adevar, as merge la o putere destul de mare pe 6n6. Practic un SE cu 6n6 onorabil dar cu secundarul altfel. Iese ceva audiofil rau. Daca la intrare mai pun si un traf balansat de intrare...(care inca nu stiu cum se face...nu principial vorbind)
Link spre comentariu

Sau uite ceva "frumos/zic" pentru tine misa cu "1:1":

(desigur mai trebuie un singur etaj in fata si filamentul acestui 1/2 6n6 dus la -250Vcc...,si/sau ma rog poti conecta sectiunile 6n6 paralel...).

Link spre comentariu

Cred ca intelegi tot ce se intimpla acolo misa, negativare finala ,amplitudine anod dinamic 6n6 etc ?!(o solutie de doua minute ,mi_a luat mai mult sa o desenez ,bine se poate dezvolta...,te enervez si pe tine !?,asta mai i_mi lipsea :ras:,nu_l sterg,-mi_asum dreptul intelectual :rade: ).

Link spre comentariu

Se pare ca in ambele scheme este. vb de una si aceeasi configuratie: D.C.M.B (!!!),excluzand acea inductanta(!!),arhitectura este absolut aceeasi ca si in cazul montajului lui pentru GM70..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări