doru3160 Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Salut,ia un termostat cu capilar cu reglaj continuu,de la o masina de spalat veche,si te asigur ca n-o sa fii dezamagit,singura problema(rezolvabila) e prinderea capsulei de corpul elementului caloriferului,dar odata rezolvata treaba asta,ani de zile nu ai treaba.E bun si cel electronic,dar si acolo ai treaba cu prinderea senzorului de corpul caloriferului(avand in vedere ca nu poti da gauri pt asa ceva),eu am un calorifer no name,la care a cedat termostatul original,un bimetal de kko,si i-am montat de vreo 6 ani un asemenea termostat,pe care il aveam recuperat de la un smelt de masina de spalat.Scheme de electronice sunt de la simplu la complex cate vrei pe net,si nu-mi era greu sa ciocanesc asa ceva,dar mi s-a parut mai comod si rapid de adaptat unul din ala,si asa nu aveam la ce sa-l folosesc la altceva.Daca valoarea curentului de lucru scrisa pe termostat e mai mica decat curentul absorbit de rezistentele tale(3000W...cam marisor...grija mare la priza),iti recomand un releu intermediar/tiristor,triac,care sa preia sarcina in locul termostatului,dar cel putin cu partea de comanda si calibrarea/etalonarea corespunzatoare ai scapat,de fapt asta e etapa cea mai plictisitoare in realizarea unui termostat,pt ca il faci in juma de ora si il etalonezi in 2 zile...daca esti mai mofturos Link spre comentariu
Vizitator mocasin Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 este cineva? vreau si eu sa stiu cum se leaga un termostat la un panou radiant Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum