Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot masura puterea unu amplificator.

Vizitator nimrod00

Postări Recomandate

Vizitator nimrod00

Buna seara.Am si eu o intrebare; nu sunt tocmai expert intr-ale electronicii.Am gasit de vanzare un amplificator(statie) home made si as dori sa il cumpar.Vanzatorul spune ca acesta este 2x 80w la 8 ohmi .Intrebarea este: Cum pot masura daca aceste valori sunt reale? :nas: .Nu de alta dar nu vreau sa dau banii pe ceva ce nu face si cum nu are nici o marca sau ceva definit nu stiu daca cumpar tocmai ce scrie ca este la vanzare.Imi cer scuze daca mai este deschis un astfel de topic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

3

• remus68

2

• Spitfire

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

Vizitator nimrod00

Amplificatorul este home made.Adica o cutie facuta din lemn.Buton on/off, un ventilator, potentiometru si asta e tot.Aspectul lasa de dorit dar ce e inauntru conteaza zic eu.

Link spre comentariu

Amplificatorul este home made.Adica o cutie facuta din lemn.Buton on/off, un ventilator, potentiometru si asta e tot.Aspectul lasa de dorit dar ce e inauntru conteaza zic eu.

Vezi poate-i gravat in lemn :ras: ...E cam greu daca nu e idustrial. S-a discutat destul de mult pe forum despre treaba asta. Iti trebuie o rezistenta de sarcina (pe post de difuzor), un generator de audio-frecventa si un voltmetru cu care sa masori tensiunea pe rezistenta de sarcina.Sapa si tu putin...
Link spre comentariu
Vizitator nimrod00

Multumesc pentru raspuns.Trebuiesc cam multe ca sa masor.Consider mai bine decat sa imi bat capul cu home made-ul vanzatorului mai bine ma orientez catre un alt amplificator.Ma gandeam ca poate am apucat si eu pe D-zeu de un picior dar pe vremurilea astea cam greu.Multumesc incaodata pentru raspuns.Am mai invatat ceva astazi. :101

Link spre comentariu
:nas: Nu cred sa-l lase cineva sa deschida amplificatorul, pentru a putea masura tensiunea de alimentare (daca este la un magazin). Daca este de la un electronist, direct, ii poate solicita acest lucru.
Link spre comentariu
Vizitator nimrod00

Amplficatorul este intr-o cutie din lemn.Estetic arata deplorabil pot zice.Insa ma gandeam ca nu asta ar fi problema.Poate a fost mana buna si a iesit un lucru bun.Intre timp ma tot holbez la un onkyo sau akai de 75 respectiv 80w si ma tot scarpin pe o parte si pe cealalta pe care sa il aleg.Pretul ar fi acelasi.Scuze de off topic insa vanzatorul mi-a creeat intre timp oarece repulsie aka "Stai ca tu ejti de ala care trebuie sa te uiti si sa desfaci, aaa nu facem treaba asa...si alte ***** ".Multumesc incaodata pentru suportul acordat. :smt103:

Link spre comentariu

Solutia indirecta cu masurarea puterii absorbite de la priza si niste mici calcule de eficienta ? Nu se desface nimic, nu se injecteaza nimic. Il pune la lucru spre disperarea vecinilor. Macar ca si ordin de marime afla.

Link spre comentariu

Depinde de clasa in care functioneaza acel amplificator, daca e in clasa B, poate avea o putere de iesire de 2x80W cu un consum de numai ~220W, in clasa AB se schimba lucrurile, ar trebui sa aibe la aceeasi putere de iesire un consum de minim 360W. Plus o greutate serioasa, daca e cu traf de alimentare, fireste, nu cu sursa in comutatie. Fiind vorba de o "carcasa deplorabila" si din lemn(probabil un PAL sau MDF, nu maracumba sau tek masiv :rade: ) cel mai probabil e vreo improvizatie cu TDA-uri.

Link spre comentariu

nu fiti atata de sceptici.. fa niste poze cu el daca te lasa omul , ia-l in mana ca la piata sa vezi cam ce greutate are , poate se vede prin vreo fanta cam ce are in el , ii spui omului respectiv sa ia putin capacul si tu faci o poza la ceea ce e acolo , o postezi aici si uite asa poate te putem ajuta.. ca argument ii spui respectivului ca trebuie sa vezi pe ce dai banii.. daca nu vrea asta insea,mna mai mult ca sigur ca colegul ce a postat mai sus are perfecta dreptate in legatura cu TDA-urile :rade: :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări