Vizitator Gringo Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Salutare , nu stiu daca am postat unde trebuie, am nevoie de o mica informatie .Am o masina de spalat Arctic CA 800 + si sa ars o rezistenta pe panoul de control, am fost cu rezistenta la magazin sa o cumpar dar vanzatorul mi`a zis ca nu stie ce rezistenta este ptr ca nu poate deslusi culorile de pe ea. In momentu cand sa ars rezistenta a plesnit in doua iar culoarea de pe mijloc nu e mai vede ,celelalte culori ar fi : maro si negru iar a 3-a culoare cea din mijloc nu se mai vede, ultima este aurie (rezistenta e de culoare verde) . Am cautat o schema pe internet a panoului de control da nu am gasit pe nicaieri . Pe panoul de control rezistenta este notata cu : RP101. As fi recunoscator daca mi`ati putea da un link cu o schema a panoului sau daca ati putea sa imi spuneti ce rezistenta e si cum se numeste .Daca nu am fost prea detaliat astept intrebari.Va multumesc anticipat !!! Link spre comentariu
Vizitator Gringo Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Nu prea ma ajuta ce mi`ai dat ca sunt cam incepator si nu stiu unde sa caut si ce . Imi cer scuze . Aici am gasit eu ceva , un link unde poti calcula valoarea culorilor, problema e ca nu stiu culoarea din mijloc, adica multiplicatorul , asa as fi stiut valoarea rezistorului si stiam ce sa cumpar . Ma gandeam ca poate are cineva schema si imi poate spune ce rezistor e. Aici link : http://www.the12volt.com/resistors/resistors.asp Poate are cineva idee cam ce valoare ar putea sa aibe un rezistor pe un panou de control . Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 da mare pacat al 3 lea cerc e chiar cel mai important ,ordinul de multiplicare, dar zic ca ai putea merge la un service cu placa de baza sa se uite cineva la ea si poate mai are una asemanatoare si se uita la ea , oricum pe langa acea rezistentza mai ai si ceva dus . sau ai putea monta un rezitor mai mare aprox 100k si un potentziometru in serie cu el si sa vazi ce se intampla , apoi potzi sa mai micsorezi valoarea rezistorului la 10 k . pune o poza cu placa si locul rezistorului ,poate cineva are o masina ca a ta si desface masina si itzi zice valoarea . :freaza:spor la treaba Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 da mare pacat al 3 lea cerc e chiar cel mai important ,ordinul de multiplicare, dar zic ca ai putea merge la un service cu placa de baza sa se uite cineva la ea si poate mai are una asemanatoare si se uita la ea , oricum pe langa acea rezistentza mai ai si ceva dus . sau ai putea monta un rezitor mai mare aprox 100k si un potentziometru in serie cu el si sa vazi ce se intampla , apoi potzi sa mai micsorezi valoarea rezistorului la 10 k . pune o poza cu placa si locul rezistorului ,poate cineva are o masina ca a ta si desface masina si itzi zice valoarea . :freaza:spor la treabaMai are sens sa-ti zic de "TZ" ? Link spre comentariu
aschiuta Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Are 100 ohm.Cred ca are 2W. Se arde doar daca sau scurtcircuitat CR101, CR102, DR101 sauIC101. Link spre comentariu
Vizitator Gringo Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Am rezolvat , am fost la cineva cu rezistoru m`i la masurat si da Aschiuta ai dreptate este de 100 ohm dar am inteles ca 1 W, iar scurtu sa produs datorita atingerii pinilor de la piesele DR101 si IC101 . Problema se pare ca a fost un gandac X(. Va multumesc ptr rabdare dar si ptr raspuns !Cu respect Gringo !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum