Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cablaj amplificator TDA2040

Vizitator rickar

Postări Recomandate

Vizitator rickar

Salut baieti,am o mica problema cu un cablaj de la un amplificator cu TDA2040.Schema:http://dinucatalin.hostoi.com/wp-content/uploads/2010/06/TDA2040-punte.jpgCablaj:http://dinucatalin.hostoi.com/wp-content/uploads/2010/06/cablaj-tda2040.jpgInrebarea mea:La CI2 Pinul 2 sta in aer si nu stiu daca trebuie unit sau nu cu pinul 4.Daca nu trebuie sa fie unit unde ar veni?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

2

Daca cauti datele despre integrat gasesti si aranjarea pinilor.Nu este vorba de pinul 2 ci de pinul 4, adica iesirea amplificatorului.Ca sa remediezi cablajul, daca nu este inca realizat, unesti pinul4 ( bila aia libera) cu traseul de sub el, adica tragi o linie verticala pana se uneste cu linia de sub el.Daca ai cablajul realizat indoi pinul intgratului si il cositoresti la traseul de jos.Am subliniat cu albastru zona si cu rosu modificarea.

Link spre comentariu

Pentru a nu avea surprize, la fiecare cablaj verifica traseele dupa schema electrica.Incepi dintr-un punct, de exemplu partea de alimentare +, mergi pe cablaj si verifici ce componente se conecteaza pe parcurs la traseu si trebuie sa corespunda cu schema electrica.De asemenea, cu aparatul de masura pus pe buzer, verifici sa nu existe scurt intre trasee.De ajutor este sa ai la indemana datasheetul integratelor, asa vezi dispunerea la pini si tipul de capsula utilizata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări