Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"integrat" 6p14p se, am nevoie de ajutor

bocxoa

Postări Recomandate

Buna dupe multe cautari pe forum am ajuns sa compun o schema, inca incompleta a unui "integrat" cu 6p14p se. Schema am compus-o din amplificatorul postat de Fcon, o schema de amplificator SE cu EL34, nu mai stiu de unde am colectat-o si un selector de intrari cu semnalizare pe lampa nixie postata de Mikrosha. Problema e ca nu stiu cum sa le cuplez cele doua etaje, preamplificare si amplificare si vreu sa alimentez totul cu doua 5Z4C(pentru aspect dar si alta lampa rectificatoare care se afla in bazar pe forum), dar nu stiu cum. La pramplificator nu stiu ce tensiune trebuie sa am.Rugamintea mea e sa ma jutati cu ceva sfaturi, cu completari si modificari pentru a aduce schema la o varianta finala, functionala.Trebuie sa specific ca am realizat amplificatorul dupa schema lui fcon si functioneaza foarte bine, fara brum si fara ... cutie, dar daca tot e sa-i fac si cutie sa o fac si "frumoasa" si "scula desteapta"la schema incompleta atasata am sa-i mai adaug doua EM84 si in viitor si o a cincea intrare pentru un preamplificator doza pickup.Va multumesc anticipat.Numai Bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bocxoa

3

• suat

3

• bob808

3

Top autori în acest subiect

Revin cu noua schema, corector de ton schema lui Gabriele + amplificator SE 6p14p schema Fcon selector Mikrosha.Intrebarile sunt:1- ce modificari trebuie aduse corectorului de ton pentru a functiona cu lampile 6N2P, in prezent in schema sunt prevazute lampi E288CC2-pentru partea de alimentare va rog sa-mi spuneti ce tensiuni de iesire trebuie sa aiba transformatorul pentru a putea folosi doua lampi 5z4c, una pentru alimentare preamplificator si tub nixie si una pentru amplificator si ce bobine soc si condensatori trebuiesc. Pana acum stiu ca trebuie sa aibe transformatorul de alimentare o infasurare secundara de 5V/ 4-5A, una de 6,3V/ minim 4A iar pentru anodica preamplificator 2x??? pentru a obtine 220V dupa filtrare cu 5z4c iar pentru final 2x ??? pentru a obtine 260V dupa filtrarea cu 5z4c. 3. Pentru calcului curentului anodic Ia, ajunge sa insumez curenti anodici ai lampilor la care sa adaug si un procent de 20-30% sau care ar fi curentul de iesire al transformatorului.Din schema amplificatoruli voi elimina potentiometrul pentru volumVa multumesc si scuzati intrebarile mele, sunt doar un incepator care vrea sa invete.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Salutare. Am tot scanat forum-ul dar cunostintele mele limitate nu ma lasa sa asimilez mai multa informatieAm nevoie de o schema simpla functionala pentru un amplificator PP cu 2xEL84 si 1X6N6P. Una pe care s-o pot imbunatatii in timp. Cunostintele mele de electronica sunt modeste. M-am pierdut total la specificatiile traf-urilor, nr de spire sectiuni etc. Probabil voi apela la cei care se ocupa cu asa ceva. As avea nevoie de-o schema simpla cu toate detaliile pieselor implicate va rog. Si cineva sa-mi explice va rog daca schemele pe care le-am vazut sunt mono sau stereo, si daca sunt mono...stereo dubleaza zona de semnal EL84? adica trebuie 4 lampi? sau se dubleaza toata schema? Pasivele si carcasa le pot procura, lampile de-asemenea le am, ce nu prea inteleg e cum sta treaba cu traf-urile. Din ce am citit sunt destul de critice vizavi de puterea si calitatea amplificatorului.Multumesc in avans

Link spre comentariu

Pai e greu sa iti spunem daca schemele pe care le-ai vazut tu sunt mono sau stereo.De cele mai multe ori... schemele sunt prezentate cu varianta pentru un canal. Ca sa faci un amplificator stereo..trebuie sa realizezi schema de 2 ori.Cat despre schema simpla recomandata... mai lectureaza pe forum.... vezi diferite realizari ale celorlalti membri si o alegi pe cea care ti se potriveste.Incearca mai intai sa folosesti tuburile pe care le ai intr-un proiect SE... construieste o aritma, o varianta de test pentru aritma e mai putin costisitoare, folosind trafo-uri recuperate din radio - TV.Ai grija mare, in toate montajele cu lampi se folosesc tensiuini inalte, letalale. O simpla greseala te poate costa viata. De fiecare data cand alimentezi montajul... ai grija pe unde pui mainile, iar cand deconectezi, trebuie sa stii ca inca ai tensiuni letale in circuit. Trebuie sa stii care si cum descarci condensatorii. Eu insumik m-am electrocutat la o aritma.... mi s-a deconectat trafo-ul de iesire de la boxa... si.... m-am aprins cu totul, cu scantei....etc.

Link spre comentariu

Eu insumik m-am electrocutat la o aritma.... mi s-a deconectat trafo-ul de iesire de la boxa... si.... m-am aprins cu totul, cu scantei....etc.

:smt103: :freaza: da mi-am luat si eu destule shocuri pana acum dar maxim de la 230V :) steady hands si atentie...s-a notat! chiar e periculos si nu vreau sa-mi dobor recordul la tensiune.M-am hotarat la un stereo PP cu 2x6n6p pe intrare si cate 2 6p14p pe iesire, de asemenea si 2 EM84. voi folosi cate un 6n6p pentru 2 6p14p si 1 EM84. Nu ma grabesc, vreau sa-l mesteresc in timp si in felul asta mai invat cate ceva pe drum. Deja mi-am comandat traf-urile (mai putin cel de intrare, am inteles ca un 240V la 400mA si inca 2 secundare de 6.3 la 6A ar fi destul, ma gandesc la un toroidal). Caut o schema functionala testata ca sa-mi iau si pasivele si sa ma apuc de artificii :dans:
Link spre comentariu

Ce trafo-uri de iesire v-ati comandat?

uite ca nu stiu specificatiile, am preferat sa le iau inainte si dupa sa invat ce si cum. nu prea am rabdare de fel si-mi asum acest lucru cu riscul unor bani cheltuiti aiurea. dar nu cred ca este cazul, am vb cu un membru acestui forum care face traf-uri si mi-a spus ca stie despre ce este vb pentru el84 si ca ma poate ajuta. vreau sa ma apuc de schema si in timp vad ce e bine ce e rau, unde pot sa imbunatatesc etcdeocamdata vanez dupa scheme care sa se "incadreze"De asemenea apreciez orice recomandare vizavi de traf-ul de intrare. Il vreau toroidal dar nu stiu daca cumva e supradimensionat pentru ce am eu nevoie. Eventual o categorie de pret in care s-ar incadra sa-mi fac o idee
Link spre comentariu

Cred ca stiu cine iti face trafurile. In mod sigur vei fi multumit de ele :da Scheme sunt multe... Daca ai timp si rabdare le poti testa pe toate. Recomand sa incepi cu ceva deja celebru si foarte usor de construit, asta ca sa iti faci o oarecare indemanare si experienta in lucrul cu astfel de montaje, in care sigur si in aceea vei intampina probleme, dar vei invata sa le gasesti rezolvare, sa te prinzi pe unde sa tragi cablurile prin amplificator... sa nu ai brum, etc.Si eu sunt incepator..... fac parte dintre cei neexperimentati.... cei care lectureaza.Am lecturat atat incat ... nu am realizat nimic concret. Prima si ingra problema fiind cea a trafo-urilor de iesire. Am vrut altceva :) Drept urmare...voi merge pe trafuri C-Core, din trafurile de alimentare din TV temp 6.Dl danzup avea 2 trafo-uri asemanatoare cu performante de invidiat. [ pleca de la 15 HZ putere maxima pana....... utilizate in aplicatia unui rusnac ]. E adevarat ca... voi folsi miezuri.. cu mult supradimensionate, dar consider ca este numai in avantajul calitatii, dovedit de calitatea buna a miezului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări