Vizitator Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Zic şi eu, cîrcotaş fiind din fire: Colegu radu cnc, ţeava rectangulară (sudată longitudinal), este destinată altor aplicaţii, chiar credeţi că dictonul " merge şi aşa " justifică folosirea ei la un cazan ?Intreb si eu,mai curios de fel, care ar fi contraindicatiile sa fie folosita la un astfel de cazan? Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Salut,Da stiu ca normal daca se vrea ceva bun "costa", si era indicata teava K pt instalatii dar si teava aceasta este verificata ca si functionare si comportament in timp si rezista fara probleme 5 ani si mai bine, si se foloseste in circuit deschis.Asa a vrut beneficiarul si asta este.Cu stima. Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Colegu IGBT 1971, de nu foloseaţi atît de multe zîmbete, vă raspundeam şi eu, aşa ,.., e suficient ce a spus colegul radu cnc. Link spre comentariu
mester strica Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Am vrut sa achizitionez usi pt. viitoarea constructie,dar nu am gasit doar usi de soba de teracota(care sint cam mici pt ce am eu nevoie)si usi de semineu cu geam termorezistent. Usile le faci tot "in regie proprie"?Le faci dublura termica?Cu ce ai realizat gaurile pt.elementii de incalzire,Eu am o masina de gaurit MG 13 de banc,(vezi foto)dar gaurile au diametrul de 25-30mm.ai folosit vre-o freza ce se poate adapta la masina de gaurit sau le-ai executat in alta parte?As vrea ca dupa sarbatori sa incerc si eu un schimbator de caldura. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Salut,Gaurile de obicei le dau la fata locului direct cu aparatul de sudura si pozitionez teava, dar am grija intotdeauna ca gaura sa fie pozitionata inspre in sus sa nu se acumuleze aer.La schimbatorul de caldura gaurile le-am dat pe freza, in regie proprie.Usile se fac tot in regie proprie dupa dimensiunea cazanului sau focarului, se cumpara tabla de 10mm si pe distantiere tot de 10mm se pune o dublura din tabla de 8mm. Asa fac eu si usile pana acum nu s-au deformat simtitor.Cu stima. Link spre comentariu
mester strica Postat Decembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2010 "SARBATORI FERICITE"pt.toti,cu sanatate si bucurii.Ok,multam pt.info.daca mai imi spui si diametrul tevii de la schimbatorul de caldura consider ca am date suficiente pt.a ma apuca de treaba.Bine-nteles ca va trebui sa adaptez totul la posibilitatile si priceperea personala.Sa auzim de bine. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 25, 2010 Partajează Postat Decembrie 25, 2010 Salut,"SARBATORI FERICITE"pt.toti. Diametrul tevii de la schimbatorul de caldura este de 22mm, teava de jumatate de tol, cu perete gros, si teava patrata de 30x30 tot cu perete gros.Cu stima. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Salut,Am scris din neatentie ca profilul patrat este de 30x30, dar eu am folosit 40x40.Cu stima. Link spre comentariu
Vizitator ovidiucucuruz Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 as dori si eu de la GCOM61 schema aia de centrala de la parintii lui ,te rog..... Link spre comentariu
Vizitator ovidiucucuruz Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 GCOM61 vreau si eu schema de la centrala parintilor tai,te rog :cry: Link spre comentariu
mester strica Postat Februarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2011 Dupa o lunga absenta(am fost la locatia din Ardeal),unde nu am stat degeaba,am mai avansat putin cu proiectul(poza mai jos),nu prea mult din cauza gerului strasnic.Problema panourilor solare,e pe cale de rezolvare.Acum hopul cel mare este problema boilerului,astept sugestii de la voi. Link spre comentariu
Vizitator ionutz75 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Va salut pe toti si va supun atentiei o oarecare incercare de calcul a suprafetei de schimb (serpentinei) di soba.Astept cu interes mai ales criticile voastre pt ca trebuie sa mentionez ca am rasfoit indelung cateva cursuri de termotehnica si nu sunt sigur ca ceea ce am scris este corect.Ceea ce ma face sa postez este ca am citit tot pe un forum ca pentru 10 Kw sunt necesari aproximativ 1 metru patrat de suprafata de transfer(era vorba de cateva determinari prin experimente, nu mai tin minte) Link spre comentariu
Vizitator ionutz75 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 fisierul este urmatorul Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 ...si asta e urmatorul... Link spre comentariu
Vizitator ionutz75 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 [attachment=0]CALCUL SERPENTINA.doc[/attachment]Fisierele salvate cu extensia docx nu sunt suportate de forum, deci...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum