Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer home made

iuser

Postări Recomandate

Salut , as vrea sa imi fac un subwoofer sau o boxa cu 2 difuzoare pt joase (pro west pw20/250) , pentru portbagajul masinii (un trabi asa ca nu am nevoie de prea multa putere:))Acum nu stiu cum e mai bine sa procedez :-am un tda 2050 , pot sa iau un difuzor un filtru pentru joase si sa alimentez tda-ul de la baterie in loc de traf , ori e de ajuns sa leg direct in locul unui difuzor fara tda (va avea destula putere?)?-ori iau 2 difuzoare , le pun 2 filtre pentru joase si le leg direct la iesirea din cd player pentru difuzoarele spate .Pentru fiecare varianta o sa fac o incinta la plesneala pentru ca nu au parametrii t/s difuzoarele astea , vreo 20 l pentru un difuzor cred ca sunt suficienti .Bass reflex sau sealed? Multumesc mult :pandaci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

2

• iuser

2

• davidut5

1

Top autori în acest subiect

-uita de tda 2050,nu se preteaza pt auto(tensiune prea mica)-difuzoarele respective se vor face simtite doar cu o amplificare de cel putin 30w -daca HU-ul are iesirile de spate libere,se pot monta filtre pasive pt frecvente joasa si conecta acolo,dar....nu e ce-a mai buna solutie(un etaj final de HU debiteaza maxim 4x25w )-daca nu ai parametrii t/s e greu sa faci o incinta acustica,altfel ai toate sansele sa-ti iasa o lada cu difuzoare.ochiometric....., o incinta inchisa de aprox 32 l pt fiecare difuzor(cu toate ca pt puterea lor ar fi avantajos castigul unui bassreflex).p.s. ai un mod de exprimare de ma dor vanataile cerebrale :nebunrau:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări