Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sudura cu electrozi bazici/aluminiu/inox

lorik199

Postări Recomandate

Oricum e mai bine decit ce am eu, posibil o versiune mai noua, ale mele is de peste 5 ani vechime amindoua.

Or fi evoluat si indivizii.

Grig

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 222
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariusspuneceva

45

• em2006

42

• nickrvl

17

• Ion_Bumbu

17

Calcinarea bazicilor se face acolo unde se si controleaza sudura, adica in medii cu adevarat profesionale. Pe santiere se sudeaza in draci cu bazici fara calcinare. Cam asta e realitatea!

Credeti ca cine cumpara bazici din supermarket are si cuptor de calcinare?!

Oricum poti suda vreo cateva ore bune, in conditii regulamentare, de la desfacerea pachetului.

Chiar si fara calcinare sudura cu bazici este mult mai rezistenta decat cea cu rutilici.

Puteti face un experiment si o sa va dati seama de asta si nu trebuie decat sa comparati la nivel de haft.

Vorbim de oteluri obisnuite, altfel se schimba situatia.

Astazi am sudat un rul de un ol 50 cu...E 309 LR [1+2] si am dat cu ciocanul pana s-a "cascat" un unghi de cca 30 de grade, dar nu s-a rupt.

Maine continui sa vad cand cedeaza si unde!

Bazicii nu-si au rostul in astfel de situatii.

Editat de spik
Link spre comentariu

Cuptor de calcinare are aproape fiecare, eu am un cuptor electric cu termostat si 4 plite.

E vechi dar merge pina la 300C , nu`l mai foloseste sotia asa ca a ajuns pe mina mea.

In cuptorul de aragaz nu e de incercat, acolo apar vapori de apa din cauza arderii gazului.

Asta nu`i  asa de greu de realizat, doar sa vrei.

Electrozi bazici gasesti la pachete mai mici ermetice chiar si la supermarket.

OL 50 se sudeaza cu bazic dar rulmentul are un continut de carbon de peste 1% deci pas.

Acolo electrozii inox fac legea, pentru materiale disimilare E307, E309 sau preferatul meu, E312.

Grig

Link spre comentariu

Corect!Dar cuptorul presupune timp, cheltuieli si ala cu utilajul vrea pe loc si ieftin!Am sudat multe fara a calcina electrozii si pana acum nu am avut reclamatii.Acu' doua saptamani am sudat o lama la un buldoescavator si sapa, incarca de rupe!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

domnilor ajitatima cu un raspuns ,am de sudat o baie de ulei de aluminiu am un aparat de sudura telvin inverter 220 am luat electrozi ALSI5 si ALSi12 acum va intreb care tip de electrozi sunt mai buni primi sau ultimi? si mai spune ca cu acesti electrozi se poate suda si oxiacetilenic dar ce tip de flacara ar trebui? va multumesc

Link spre comentariu

Nu mai sudeaza nimeni aluminiul cu electrozi inveliti!

Iese naspa si daca nu le ai cu sudura nu iese nimic bun!

Cu flacara...am vazut odata la un mester cum "amesteca" in baie cu o sarma din inox, cica pentru a elimina impuritatile.

Link spre comentariu

domnilor ajitatima cu un raspuns ,am de sudat o baie de ulei de aluminiu am un aparat de sudura telvin inverter 220 am luat electrozi ALSI5 si ALSi12 acum va intreb care tip de electrozi sunt mai buni primi sau ultimi? si mai spune ca cu acesti electrozi se poate suda si oxiacetilenic dar ce tip de flacara ar trebui? va multumesc

Daca tot ai electrozii, ia o bucata de aluminiu si incearca, vezi care merg mai bine, te acomodezi cu sudura in aluminiu.

La fel si cu flacara!

Link spre comentariu

Am de sudat niste tevi de inox din ala lucios ornamental si as dori sa stiu ce tip de electrozi inveliti sunt cei mai potriviti ca sa nu afume si sa lase prea multa mizerie? Nu am posibilitatea sa folosesc Tig sau alte metode.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări