lorik199 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Am un transformator de sudura cu tensiunea secundara de 48V caruia i-am pus punte redresoare de 1000V/350A (cu diode TU32)Cu electrozi supertit fin sudeaza impecabil, dar cu electrozi de Al nu merge, adica nu se prinde materialul din electrod, adica se faci biluteCam aceeasi poveste si cu electrozii bazici si inoxintrebarea e de ce nu merge?toti electrozii erau de 3,25 mm Link spre comentariu
nelute8 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Am incercat si eu. Am invatat pe un prieten sa faca aparate, si le vinde acum in targ, unde discuta cu foarte multi "binevoitori". Nici acolo nu a reusit sa afle ceva concret. Unii spun ca sa pui o bobina de soc, droser,in serie pe firul de masa. Corect, ce inverseaza polii, dar cred ca ai incercat. Am si eu diode de acelasi fel, unii spun ca trebuie rapide. Astea-s de accelerat, ca sunt de la locomotive. Am si condensatori pe iesire,de cateva mii de micro, care mai ridica si ei tensiunea cu 1,44 buna pentru amorsarea electrozilor. Am ridicat tensiunea alternativa pana la 90V, si tot nimic. Am incercat cu 2,5. Voiam sa folosesc la incarcare la planetare.Mai cauta pe alt topic, ca am descris cateva determinari la ce am eu, si nu am reusit. Cine stie concret, il rugam sa ne spuna ce trebuie.La scoala cand aveam practica, sudam cu superbaz, la transformatorul de 380, ala cu reglaj prin manivela sau roata, care, spune cineva, ca desi are secundarul foarte gros, de la 65V in gol, ramanea la 26 in lucru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Trebuie o bobina de soc,dar nu am idee cum se calculeaza.Bobina cedeaza energie la trecerea prin zero in asa fel incat electrodul sa nu ramana deloc fara curent.Eu am pus diode la un traf. din ala trifazat ce se folosea pe santier(pe doua roti),alimentat intre doua faze si nu a mers doar cu diodele,mai tarziu am aflat ca trebuia montata si bobina de soc. Link spre comentariu
nelute8 Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 SURPRIZA! Azi a facut test un priete, care va spunean ca le face in serie, si: - cu doua aparate diferite, unul mai puternic si unul mai slab, nu e diferenta intre ele la sudat, cu superbaz de 2,5. -s-a testat cu primul la 57V, al doi-lea cu 42V -impresie mai buna a lasat-o cel cu 42 -ca bobina de soc, s-a folosit de infasurarea secundara a altui aparat de sudura, care scoate 37 si 46V -pe infasurarea de 37, mergea prost, chiar neputandu-se lucra, iar pe cea de 46, perfect. Deci, aparatului de sudura i-a aplicat o punte redresoare iar pe firul de masa (+), a montat in serie infasurarea secundara a altui aparat de sudura, pe mediana de 46V, care a mers perfect. Acum se intelege ca bobina de soc, ar putea fi construita pe un miez, cu o sectiune destul de mare, in ferestrela caruia sa incapa o infasurare calculata sa scoata o tensiune cel putin egala cu cea de sudat, si sarma apropiata de cea din secundarul unui aparat. In rest, mai experimentati sa descoperim ce stiu altii de o suta de ani. Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2010 SURPRIZA! Azi a facut test un priete, care va spunean ca le face in serie, si: - cu doua aparate diferite, unul mai puternic si unul mai slab, nu e diferenta intre ele la sudat, cu superbaz de 2,5. -s-a testat cu primul la 57V, al doi-lea cu 42V -impresie mai buna a lasat-o cel cu 42 -ca bobina de soc, s-a folosit de infasurarea secundara a altui aparat de sudura, care scoate 37 si 46V -pe infasurarea de 37, mergea prost, chiar neputandu-se lucra, iar pe cea de 46, perfect. Deci, aparatului de sudura i-a aplicat o punte redresoare iar pe firul de masa (+), a montat in serie infasurarea secundara a altui aparat de sudura, pe mediana de 46V, care a mers perfect. Acum se intelege ca bobina de soc, ar putea fi construita pe un miez, cu o sectiune destul de mare, in ferestrela caruia sa incapa o infasurare calculata sa scoata o tensiune cel putin egala cu cea de sudat, si sarma apropiata de cea din secundarul unui aparat. In rest, mai experimentati sa descoperim ce stiu altii de o suta de ani.deci trebuie bobina, multumesc de sfaturi, sa vad ce miez gasesc Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 .... pe firul de masa (+).....Adica cum pe firul de masa +? banuiesc ca ai vrut sa zici minus! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 SURPRIZA! Azi a facut test un priete, care va spunean ca le face in serie, si: - cu doua aparate diferite, unul mai puternic si unul mai slab, nu e diferenta intre ele la sudat, cu superbaz de 2,5. -s-a testat cu primul la 57V, al doi-lea cu 42V -impresie mai buna a lasat-o cel cu 42 -ca bobina de soc, s-a folosit de infasurarea secundara a altui aparat de sudura, care scoate 37 si 46V -pe infasurarea de 37, mergea prost, chiar neputandu-se lucra, iar pe cea de 46, perfect. Deci, aparatului de sudura i-a aplicat o punte redresoare iar pe firul de masa (+), a montat in serie infasurarea secundara a altui aparat de sudura, pe mediana de 46V, care a mers perfect. Acum se intelege ca bobina de soc, ar putea fi construita pe un miez, cu o sectiune destul de mare, in ferestrela caruia sa incapa o infasurare calculata sa scoata o tensiune cel putin egala cu cea de sudat, si sarma apropiata de cea din secundarul unui aparat. In rest, mai experimentati sa descoperim ce stiu altii de o suta de ani.Eu am facut o astfel de bobina pe un miez de motor trifazic,dar rezultatele or fost destul de modeste,motivul?o greseala de incepator(si ce greu l-am bobinat!)bobina nu funtioneaza in CC.Inseamna ca miezul de tr. folosit ca filtraj nu a ajuns la saturatie,altfel nu avea cum sa functioneze. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Bobina trebuie sa aiba intrefier ca sa nu se satureze (adica circuit magnetic intrerupt pe cativa mm cu aer) Link spre comentariu
nelute8 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Da, plus la masa, pentru ca se inverseaza polii la superbaz, aluminiu... Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Da, plus la masa, pentru ca se inverseaza polii la superbaz, aluminiu...Total gresit, se inverseaza polii intradevar, dar la electrozii rutilici (supertit...), la electrozii bazici se sudeaza cu polaritate "normala", adica + pe cleste si - la masa. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Ca si idee, ce se poate pune la un traf de sudura pentru a suda cu bazici: http://svarbazar.cz/phprs/view.php?cisl ... 2008050501 Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Ca si idee, ce se poate pune la un traf de sudura pentru a suda cu bazici: http://svarbazar.cz/phprs/view.php?cisl ... 2008050501multumesc, sper sa mearga Link spre comentariu
Vizitator horghet Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 A-ti mai incercat? ce-a iesit?merge pina la urma? Link spre comentariu
mariusspuneceva Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 pff, In primul rand nu trebuie curent continuu pentru sudarea cu electrozi de aluminiu. Curentul continuu se foloseste doar la electrozii bazici iar polaritatea se regleaza exact cum este mentionat pe pachetul de electrozi ( + - ul sau - ul la cleste sau la masa). Pentru sudarea cu electrozi de aluminiu se foloseste tot curentul alternativ insa foarte puternic. Aluminiul trebuie neaparat preancalzit mai ales daca este tabla subtire gen bai de ulei etc . Link spre comentariu
nelute8 Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Eu am putut suda cu aluminiu de 3,25 si merge bine cu bobina de soc. Am incarcat la jenti auto, bucati care lipseau, cutii de viteza crapate si iese perfect, mai ales la o janta unde era in locul de etansare a anvelopei si lipsea si cativa cm din ea. Ideea e ca se poate. Superbazul merge perfect, nu se lipeste, nu stropeste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum