Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tact switch & flip-flop

Vizitator exxocet

Postări Recomandate

Vizitator exxocet

Salutari, Vreau sa incropesc un backlight la un multimetru. Aparatul are capabilitati de iluminare a display-ului (folia conductoare, IC cu iesire pt asa ceva, insa e modelul de top al seriei, chinezii au decis sa nu-i implementeze lumina display-ului). Oricum, pentru a nu il decalibra accidental m-am gandit sa ii fac un sistem independent, folosind LED-urile unui display de telefon. Problema e nu vreau sa gauresc carcasa, intentionez sa folosesc un contactor tip tact switch comandat de unul dintre butoanle existente ca sa controlez alimentarea LED-urilor. Dupa cum stiti, tact switch nu ramane cuplat dupa ce nu mai este apasat, iar eu vreau ca lumina sa raman aprinsa pana apas din nou pe acelasi tact switch. Acum, eu stiu ca pot folosi un IC flip-flop si obtin ceea ce vreau, nu exista insa si alta posibilitate? Ma refer la o alternativa la IC-ul flip-flop. Nu vreau sa ma intind prea mult - LED-uri, tranzistor, butoane, rezistenta, IC, cam multe pentru o luminita. Va multumesc mult.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări