[i_unit] Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Am realizat acest topic pentru a prezenta ceea ce se ascunde in maruntaiele unei astfel de boxe, destul de apreciata la noi datorita raportului calitate/pret, precum si pentru a prezenta capacitatile unui simulator de filtre.Dupa cum se vede in imaginile urmatoare, incinta este mdf fara rigidizari, cu port bass-reflex pe spate, sasiu difuzor joase din tabla, condensatori bipolari, bobine pe miez. [attachment=4]poza boxa.jpg[/attachment][attachment=2]poza difuzoare.jpg[/attachment][attachment=3]poza bass.jpg[/attachment][attachment=1]poza filtru.jpg[/attachment]Din analiza impedantei difuzorului de joase, rezulta o incinta acordat pe 53-55hz, si un factor Qt ridicat pentru difuzor (nu am masurat parametrii t/s, dar se poate deduce dupa varful ce rezulta la 100hz). Difuzorul pare sa aibe o rezonanta la 1khz, ceea ce ar corespunde unei dimensiuni de 17cm (exact diametrul difuzorului).[attachment=0]imp_b.jpg[/attachment]Difuzorul de inalte pare sa fie cu ferofluid (nu se poate demonta fara a-l deteriora), cu o frecventa Fs=1.5khz. Zic ferofluid, pentru ca varful de impedanta este destul de atenuat. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Impedanta tw este aceasta:b_complet.jpg[/attachment]Raspunsul in frecventa al tw este masurat in aceeasi pozitie de mai sus (axa tw), cu aceleasi setari:port.jpg[/attachment]Schema filtrului, asa cum este realizat de fabrica:[attachment=0]schema.jpg[/attachment] Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Aici se pot vedea difuzoarele "pe liber", precum si trecute prin filtru (simulare):simulare_vs_masurat.jpg[/attachment]Phase-trackingul este unul destul de reusit, indepartandu-se doar in regiunea superioara (peste 5khz, lucru care se vede si in sumare):impedance.jpg[/attachment] Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Cu ce ai masurat si ce rezolutie pe octava ai folosit?Daca cei de la Magnat faceau qts mai mic, raspunsul pe frecvente joase era mai bun...dar stiu ei ce stiu (au boxe mai scumpe care trebuie sa fie mai bune ca astea sa le poata vinde) Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 .....Daca cei de la Magnat faceau qts mai mic, raspunsul pe frecvente joase era mai bun...dar stiu ei ce stiu ........de ce??? Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Cu ecm8000 si fisier generic de calibrare, verificat cu cateva drivere (rcf nd2530, rcf 1710, jbl2418, toate cu palniile lor, ex hf64 pt nd2530).1/24 sau 1/12 in anumite locuri (nearfield) Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 .....Daca cei de la Magnat faceau qts mai mic, raspunsul pe frecvente joase era mai bun...dar stiu ei ce stiu ........de ce???pai pt ca sunt niste chestiuni invatate din cultura de net ,cum ca daca avea qts mai mic ,suna mai bine...e veche povestea...noi inca nu stim sa 'citim' din parametrii cum suna un dif,se pare ca altii pot,vremurile evolueaza,ramanem in urma pana la urma poate ne spune ionut cat e qts ala daca mai are acces la ele,poate se dovedeste ca umflatura pe midbas e din cauza sumarii farfield cu cea nearfield sau boxa este supracordata,sa dea impresia ca suna basos Link spre comentariu
[i_unit] Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Nu e din cauza sumarii near+far. Este aplicat baffle-step corect, dar qts este 0.8-1.Asta e raspunsul nearfield:b_farfield.jpg[/attachment]LE. Parametrii sunt qts=0.78, qes=0.99, vas=18l, fs=54hzLLE. Baffle-step la 290hz, pentru ca numai asa portiunea de la 200 la vreo 500hz urmau acelasi trend (se suprapuneau). De altfel, 280-300hz simulasem ca trebuie, dupa dimensiunile panoului si amplasament. Link spre comentariu
baga Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 de ce???pai pt ca sunt niste chestiuni invatate din cultura de net ,cum ca daca avea qts mai mic ,suna mai bine...e veche povestea...noi inca nu stim sa 'citim' din parametrii cum suna un dif,se pare ca altii pot,vremurile evolueaza,ramanem in urma pana la urma poate ne spune ionut cat e qts ala daca mai are acces la ele,poate se dovedeste ca umflatura pe midbas e din cauza sumarii farfield cu cea nearfield sau boxa este supracordata,sa dea impresia ca suna basosDaca era qts mai mic nu era varful ala la 100hz (si delay mare) si la 60hz erau 2-3db in plus, nu suna mai bine asa???? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 da e mai corect,pt ca ce ai spus initial e valabil doar pt bas reflex.Acuma nici nu stiu cat de evident este acel varf pt ca nu vorbim de >3db++ in exces si mai salta si camera sub ~60hzstii doar ca qts este un numar care nu spune cat de bine se aude aude diful atata timp cat el este un parametru electric valabil doar pt Fs,ca mai toti paramerii t/s, niste 'cifre masurate electric' care sunt optime pt ceva sau nu in functie de cum considera constructorulboxele sunt de tip lowbudget,atat s-a putut...altii fac si mai prost(cu tw mediocre de hartie,fara filtre,plasticaraie peste tot)s-au facut prea multe inca tinand cont de ce pret or fi la poarta fabricii chinezului.Un diy-er cu un astfel de buget nu cred ca are iesi mai bine,o spun dinexperinta.Nici nu se merita sa te apuci de asa ceva la cat e de munca Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Din analiza impedantei difuzorului de joase, rezulta o incinta acordat pe 53-55hz, si un factor Qt ridicat pentru difuzor (nu am masurat parametrii t/s, dar se poate deduce dupa varful ce rezulta la 100hz). nu ,nu se poate deduce dupa aia.Este o simpla coincidenta aici ca al doilea varf este exact la 100hz..cand cele 2 varfuri au accesi amplitudine insemana ca rezonatorul este acordat pe fs,cand prima din stanga e mai mare insemama ca e acordata peste fs si respectiv invers qts este valabil doar pe rezonanta si el se afla doar prin comparatie(printr-un simplu calcul matematic)prin shiftarea fs cu greutati cum se face sau cealalta varianta,altfel nu ai cum sa deduci dupa scoaterea impedantei simple cu difuzorul montat in cutie ca are qts mare.Poate cu difuzoul nemontat in cutie daca ai experinta practica Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Adanc rau!Pana in coada, concluzia: posesorii sa puna toporul pe aceste chinezarii germane cu nume pompos Monitor Supreme????????(Personal, cand le-am ascultat, mi-am dat seama ca si o masuratoare cu ruleta ar fi prea mult! Dar e o parere personala!) Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Personal, cand le-am ascultat, mi-am dat seama ca si o masuratoare cu ruleta ar fi prea mult! Am aceeasi parere... din pacate m-au deceptionat prea mult cind le-am ascultat. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Performantele sunt modeste, firesti pt. boxele de raft(la acest pret), oricum mult peste boxe active gen "Microlab solo 6"(acceptabile si acelea pt. cine nu detine statie de amplificare), aceste boxe sunt destinate celor cu un spatiu de auditie modest, gen garsoniera, dormitor de bloc, sunt superok, la banii astia nu poti cumpara ceva mai bun...pentru cei care au la dispozitie o camera de cca. 20 m^2, recomandabil e "Supreme 800"(standfloor in configuratie D` Appolitto). Tweeterele sunt sigur cu ferofluid, e o caracteristica "Magnat". Finisajul e impecabil, imbinarile la colturi sunt absolut perfecte, ai putea jura ca boxa e monolitica. Materialul incintelor e HDF melaminat.Ce e suparator, e ca din 2007 si pana in prezent boxele "Magnat"(orice model) s-au scumpit cu 40%.Pot sa spun ca am achizitionat pt. cunoscuti, vecini, prieteni, cel putin 10-12 perechi MM880, in 2007-2008 si au fost multumiti. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 dar care este in definitiv rostul acestui topic? nu cred ca sa ne expunem parerile subiective despre cum suna.Nu cred ca se astepta nimeni la ceva minuni scrie mare in prima fraza a primului post de ce a fost deschis acest topic.Ar fi bine daca am vedea asa ceva si de la altii ,nu numai vorbe (ca de adjective audiofile de lauda sunt pline forumurile,cu partea tehnica mai greu) parerea mea, pt niste boxe multicanal cu destinatia de rigoare si pt utilizatori fara pretentii eu zic ca sunt ok stiu si eu vechile mm220 care la 2 mil buc erau cu mult peste alte panarame gen sony microlab genius si altele asa ca sa nu o mai dam in balacareala ca suna ca ceapa si altele cand unii asculta la genius de lemn si altii la boxe de bani grei si acum privesc pe restul de undeva de sus ... nu se poate face prea multe multe in acest buget decat achizitioinarea unor boxe vechi la sh,cu o rata de succes tot in fctie de cunostintele cumparatorului cu diy-ul si mai greu,mai ales cu manopera si finisajul Unii nu sunt multumiti nici de boxe de mii de lei(noi)...fiecare cu pretentiile lui.Toate sunt adresate in fctie de pret si cultura unui anumit public de clienti.Daca cineva ajunge sa se laude cu asa si sa dea in stanga si-n dreapta cu vorbe inseamna ca e ceva in neregula cu respectivul si trebuie lasat in pace Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum