Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema detector spire in scurtcircuit.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobo

4

• ionel sm

4

• gaby

3

• Windows

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...
Vizitator lverestiuc

Buna ziua tuturor ,Am dat intamplator peste pagina voastra de internet , unde ati discutat despre scheme de montaje ce detecteaza spirele in scurtciurcuit .Am utilizat cu succes un montaj , a fost facut dupa o revista de electronica de prin Australia , functioneaza nu bine ci deosebit de bine . Avantajul schemei in cauza este ca nu trebuie dezlipit din circuit transformatorul ce trebuie supus masuratorii. Functioneaza ireprosabil pe transformatoare de linii de la orice televizor , de asemenea functioneaza perfect la orice transformator de ferita , cum ar fi de exemplu cele dintr-o sursa de PC , atat pt. alea mari , cat si pentru cele de talie mica . Principiul este unul deosebit de simplu , montajul injecteaza la bornele transformatorului un puls , apoi un numarator numara impulsurile ce "se sting" pe transformatorul in cauza . Daca transformatorul e bun , numaratorul numara minim 5-8 cicluri ale oscilatiei ce se diminueaza treptat in circuit . Daca transformatorul prezinta o spira in circuit , numaratorul numara doar o oscilatie sau maxim doua, spira in scurtcircuit absoarbe rapid toata energia necesara oscilatiei . Montajul are dimensiunea unei cutii de chibrituri si prezinta 7 Led-uri : primele doua in rosu , cele ce indica doar 1-2 oscilatii in circuit dupa injectarea pulsului initial , 2 leduri in galben , ce indica un oarecare grad de incertitudine vizavi de diagnosticarea bobinei si 3 leduri verzi , ce numara cele 5,6 respectiv 7 cicluri in circuitul oscilant. Documentatia de pe internet prezinta inclusiv cablajul imprimat aferent , piesele electronice din circuit nedepasint 10 roni ca valoare financiara. Deci la prima vedere circuitul imprimat pare a fi greutatea realizarii montajului , l-am realizat prin metoda foto . Deoarece acest mic montaj are un randament fantastic vizavi de diagnosticarea transformatoarelor cu ferita , il recomand cu cea mai mare caldura , se alimenteaza la numai 5v , probabil se poate concepe si o alimentare de la 9v + un 78L05 . Consumul in gol e de cca 6ma , cu toate ledurile aprinse se ajunge la max 35-40mA. Cine doreste toata documentatia (schema+desenul cablajului ) , sa imi dea un semn de viata , momentan sunt la calculatorul de la job , id-ul meu de yahoo este lverestiuc . Si nu uitati un singur lucru : nu trebuie sa dezlipiti transformatoarele din cablaj pt a le masura !!!!!!!!!L.E - Da , scuze la neatentie , un coleg de mai sus a prezentat deja ideea , este vorba desigur despre k7205.pdf . Am cablajul 1:1 de la el , doritorilor le trimit daca au nevoie prin email . Ieftin , practic , bun , inventatorului numai laude dupa cca 5 ani de utilizare.

Link spre comentariu

multumesc mihai.colegul din iasi zice ca are 7 leduri pe montaj,probabil a anulat unul :rade: sau difera putin schema.ma intereseaza si pe mine documentatia si cablajul(poate il are si de vanzare). se poate atasa aici daca nu este secret ca tot este un forum. :dans:

Link spre comentariu
Vizitator lverestiuc

Buna ziua la toti din nou . Scuze , era cu 8 leduri schema , nu cu 7 . Uitati cablajul la scara 1:1 , la vremea aia cand l-am facut in 2003 , am fost inspirat si am salvat documentatia . Aviz amatorilor care vreti sa construiti asa ceva : este in primul rand pt. transformatoare mici si mai mari de ferita , pt. orice tip de trafo linii pt. orice tv / monitor crt , insa nu deloc bun pt. transformatoarele clasice de retea , de permaloy . Pt. alea de retea , cu tole E+I sau toroidale , cred ca un amperimetru in serie cu primarul dezleaga rapid misterul diagnosticarii . Masoara transformatoarele in circuit fara a mai fi necesara dezlipirea lor pt. masuratoare , este protejat si la supravoltare pe intrare . Este un instrument mic , f. util ,de nelipsit din dotarea unui electronist ce lucreaza cu trafo linii / transformatoare de ferita folosite in surse in comutatie . Din 2003 de cand l-am facut , il alimentez la 5v in loc de 6v si functioneaza impecabil . Pretul pieselor fara cablaj imprimat nu ar trebui sa treaca peste 10 lei , deci usor accesibil . La printare se alege formatul A4 .

cablaj imprimat LOPT-FBT Tester.doc

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

M-ar interesa si pe mine un asemenea tester, dar nu prea mai am timp sa alerg dupa piese si cablaje, asa ca m-ar tenta mai degraba sa cumpar unul de-a gata.Daca aveti de vanzare vreunul, gata asamblat si functional (testat) sau daca stiti vreun magazin unde l-as putea gasi, astept un PM cat mai rapid.Multumesc si spor la treaba tuturor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări