gaby Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Ma puteti ajuta si pe mine cu o schema de detector de spire in scurtcircuit in bobine, multumesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 o schema de detector de spire in scurtcircuit in bobineAceasta este buna?[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
gaby Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Interesant multumesc. Caut ceva de genul celor folosite la detectarea trafurilor e linii in scurt. Link spre comentariu
nelutu Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Probador de Fly Back poate asta cauti http://www.comunidadelectronicos.com/pr ... dor-fb.htm sau FBT Tester Page! K-7205 Kit http://www.flippers.com/pdfs/k7205.pdf Link spre comentariu
gaby Postat Octombrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Multumesc. Vreau sa testez un transformator dintr-o sursa in comutatie. Link spre comentariu
Vizitator lverestiuc Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Buna ziua tuturor ,Am dat intamplator peste pagina voastra de internet , unde ati discutat despre scheme de montaje ce detecteaza spirele in scurtciurcuit .Am utilizat cu succes un montaj , a fost facut dupa o revista de electronica de prin Australia , functioneaza nu bine ci deosebit de bine . Avantajul schemei in cauza este ca nu trebuie dezlipit din circuit transformatorul ce trebuie supus masuratorii. Functioneaza ireprosabil pe transformatoare de linii de la orice televizor , de asemenea functioneaza perfect la orice transformator de ferita , cum ar fi de exemplu cele dintr-o sursa de PC , atat pt. alea mari , cat si pentru cele de talie mica . Principiul este unul deosebit de simplu , montajul injecteaza la bornele transformatorului un puls , apoi un numarator numara impulsurile ce "se sting" pe transformatorul in cauza . Daca transformatorul e bun , numaratorul numara minim 5-8 cicluri ale oscilatiei ce se diminueaza treptat in circuit . Daca transformatorul prezinta o spira in circuit , numaratorul numara doar o oscilatie sau maxim doua, spira in scurtcircuit absoarbe rapid toata energia necesara oscilatiei . Montajul are dimensiunea unei cutii de chibrituri si prezinta 7 Led-uri : primele doua in rosu , cele ce indica doar 1-2 oscilatii in circuit dupa injectarea pulsului initial , 2 leduri in galben , ce indica un oarecare grad de incertitudine vizavi de diagnosticarea bobinei si 3 leduri verzi , ce numara cele 5,6 respectiv 7 cicluri in circuitul oscilant. Documentatia de pe internet prezinta inclusiv cablajul imprimat aferent , piesele electronice din circuit nedepasint 10 roni ca valoare financiara. Deci la prima vedere circuitul imprimat pare a fi greutatea realizarii montajului , l-am realizat prin metoda foto . Deoarece acest mic montaj are un randament fantastic vizavi de diagnosticarea transformatoarelor cu ferita , il recomand cu cea mai mare caldura , se alimenteaza la numai 5v , probabil se poate concepe si o alimentare de la 9v + un 78L05 . Consumul in gol e de cca 6ma , cu toate ledurile aprinse se ajunge la max 35-40mA. Cine doreste toata documentatia (schema+desenul cablajului ) , sa imi dea un semn de viata , momentan sunt la calculatorul de la job , id-ul meu de yahoo este lverestiuc . Si nu uitati un singur lucru : nu trebuie sa dezlipiti transformatoarele din cablaj pt a le masura !!!!!!!!!L.E - Da , scuze la neatentie , un coleg de mai sus a prezentat deja ideea , este vorba desigur despre k7205.pdf . Am cablajul 1:1 de la el , doritorilor le trimit daca au nevoie prin email . Ieftin , practic , bun , inventatorului numai laude dupa cca 5 ani de utilizare. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Posteaza aici documentatia (cand se poate ) ! - e un aparat foarte util in depanari ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Multumesc. Vreau sa testez un transformator dintr-o sursa in comutatie.un osciloscop exista in zona,chiar si un adaptor la audio-PC? Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 si totusi...cate led-uri are montajul? 7 sau 8?atasati schema exacta sa vedem si noi. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 pt bobo: schema e i 8 leduri . pt cine mai vrea inca o schema de tester pt trafo de linii si chiar choper va pun la dispozitie si eu un link. http://www.riparatore.altervista.org/docs/eat.html Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 multumesc mihai.colegul din iasi zice ca are 7 leduri pe montaj,probabil a anulat unul sau difera putin schema.ma intereseaza si pe mine documentatia si cablajul(poate il are si de vanzare). se poate atasa aici daca nu este secret ca tot este un forum. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 uite aici bobo. e toata treaba inclusiv cablaj si altele .e in format pdf . dai clik si incepe sa descarce si dupa aia stii tu ce ai de facut . mai pun linkul http://www.flippers.com/pdfs/k7205.pdf . bafta !!! Link spre comentariu
dumitru_a Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 daca cautati mai bine gasiti si aici pe forum aceasta schema viewtopic.php?f=19&t=77823 care merge foarte bine eu am construit intr-o carcasa cele doua aparate postate de userul dan cod , cablajul l-am postat pe forum in format pdf este foarte util in depanare Link spre comentariu
Vizitator lverestiuc Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Buna ziua la toti din nou . Scuze , era cu 8 leduri schema , nu cu 7 . Uitati cablajul la scara 1:1 , la vremea aia cand l-am facut in 2003 , am fost inspirat si am salvat documentatia . Aviz amatorilor care vreti sa construiti asa ceva : este in primul rand pt. transformatoare mici si mai mari de ferita , pt. orice tip de trafo linii pt. orice tv / monitor crt , insa nu deloc bun pt. transformatoarele clasice de retea , de permaloy . Pt. alea de retea , cu tole E+I sau toroidale , cred ca un amperimetru in serie cu primarul dezleaga rapid misterul diagnosticarii . Masoara transformatoarele in circuit fara a mai fi necesara dezlipirea lor pt. masuratoare , este protejat si la supravoltare pe intrare . Este un instrument mic , f. util ,de nelipsit din dotarea unui electronist ce lucreaza cu trafo linii / transformatoare de ferita folosite in surse in comutatie . Din 2003 de cand l-am facut , il alimentez la 5v in loc de 6v si functioneaza impecabil . Pretul pieselor fara cablaj imprimat nu ar trebui sa treaca peste 10 lei , deci usor accesibil . La printare se alege formatul A4 . cablaj imprimat LOPT-FBT Tester.doc Link spre comentariu
silvake Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 M-ar interesa si pe mine un asemenea tester, dar nu prea mai am timp sa alerg dupa piese si cablaje, asa ca m-ar tenta mai degraba sa cumpar unul de-a gata.Daca aveti de vanzare vreunul, gata asamblat si functional (testat) sau daca stiti vreun magazin unde l-as putea gasi, astept un PM cat mai rapid.Multumesc si spor la treaba tuturor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum