ghimpe-- Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Am postat acest topic la categoria HARDWARE pentru ca natura problemei este hardware Se da un PC cu: MB: Asus P4T533 Porc: Intel P4 2,8Ghz RAM: 512Mb RIMM Am incercat sa instalez Win XP Pro SP2, Vista, Seven, incarca fisierele pentru instalare si apoi ingheata la "Windows is starting... " Am incercat Live CD: knoopix, mandrake, ERD,etc si la fel, ingheaza sistemul cu mesaje de genul wait, loading, la ERD se vede slab logo-ul Windows XP Singurul sistem de operare pe care am reusit sa il instalez a fost Win98SE (mai jos nu am incercat) Am testat: 2 placi video AGP 3 placi video PCI 2 PSU 2 unitati optice 2 HDD (fara importanta, problema se manifesta inainte sa fie acesate sau si fara HDD) multe discuri media cu OS-uri pe ele Mi s-a comunicat ca a fost schimbat si procesorul, memoriile au fost testate si sunt OK (nu am avut timp sa verific, PC-ul mi-a intrat pe mana aseara pe la ora 22:30) Un sfat ce as putea sa fac sa vad exact ce acceseaza cand se blocheaza? O sa testez si RAM (nu am cu ce sa il inlocuiesc de proba), procesor cred ca ma descurc de unul pentru test. Link spre comentariu
augustin Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 2 HDD (fara importanta, problema se manifesta inainte sa fie acesate sau si fara HDD) Esti sigur?..ca ''fara importanta?''....Hdd-ul este pe S-ATA?...Incearca windows7 sa vezi dac poti sal instalezi.... Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Da, sunt sigur, face la fel si fara HDD (cablu scos) si cu live CD.Am incercat si Windows7, scrie mai sus. Placa stie doar IDE. Link spre comentariu
junior Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Ia de aici imaginea ISO cu memtest86 si scrie un cd cu ea .Astfel poti verifica si memoria , eventual daca ai doua module lasa numai unul .Nu ar fi rau daca ai reseta si BIOS-ul . http://www.memtest86.com/ Eventual verifica unitatea optica si starea jumerilor de pe ea si de pe HDD. Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Am postat acest topic la categoria HARDWARE pentru ca natura problemei este hardware Se da un PC cu: MB: Asus P4T533 Porc: Intel P4 2,8Ghz RAM: 512Mb RIMM Am incercat sa instalez Win XP Pro SP2, Vista, Seven, incarca fisierele pentru instalare si apoi ingheata la "Windows is starting... " Am incercat Live CD: knoopix, mandrake, ERD,etc si la fel, ingheaza sistemul cu mesaje de genul wait, loading, la ERD se vede slab logo-ul Windows XP Singurul sistem de operare pe care am reusit sa il instalez a fost Win98SE (mai jos nu am incercat) Am testat: 2 placi video AGP 3 placi video PCI 2 PSU 2 unitati optice 2 HDD (fara importanta, problema se manifesta inainte sa fie acesate sau si fara HDD) multe discuri media cu OS-uri pe ele Mi s-a comunicat ca a fost schimbat si procesorul, memoriile au fost testate si sunt OK (nu am avut timp sa verific, PC-ul mi-a intrat pe mana aseara pe la ora 22:30) Un sfat ce as putea sa fac sa vad exact ce acceseaza cand se blocheaza? O sa testez si RAM (nu am cu ce sa il inlocuiesc de proba), procesor cred ca ma descurc de unul pentru test. Salut, 1. Daca ai instalat WIN98SE si se misca bine si nu ai nimic cu "semnul exclamarii" problema nu pare a fi "de natura" hardware. 2. Daca Sisoft Sandra il poti instala si pe WIN98SE atunci cred ca ai obtine niste info utile referitoare la compatibilitati/incompatibilitati si in general la sistem, fie hardware , fie software. 3. Ce inseamna ERD ca nu sunt la curent cu toate prescurtarile. 4. Asteptam un pic mai multe opinii avizate ale altor useri . In rest iti dorsc mult succes in rezolvarea problemei. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Nu am spus ca nu stiu sa testez RAM, am spus ca nu am avut timp. Nu am decat un modul de RAM + terminator.Intre timp am testat si RAM + Procesor -> totul OK.M-am cam grabit cand am zis ca pot instala Win98, defapt se blocheaza Pasul:"Setting up Hardware and finalizing settings" cu mesajul: "Win98 is now setting up your hardware and any Plug&Play devices..." dar, daca ii pun un HDD cu win98 gata instalat, il ruleaza!ERD commander este un linux live cu fata de Windows. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Bateria de BIOS CR2032 e buna? Placa de baza nu are cumva condensatori defecti?Delay-ul acela la instalare sau incarcare SO poate avea una din cele doua cauze.Daca Memtest a trecut la testul 7 fara sa se "inroseasca" ecranul, memoria e valida, procesorul banuiesc ca nu aveti unul de rezerva sa-l schimbati(oricum destul de putin probabil...), problema ar fi la placa de baza. Link spre comentariu
davidut5 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 O problema asemanatoare am avut si eu. La mine nu puteam upgrada la SP2, exact la fel facea, se bloca dupa ce se restarta la sfarsit. Dar eu aveam deja sp1. S-ar putea sa fie procesorul, daca ai altul fa o proba. Incearca sa bagi xp profesional fara SP.Eu am upgradat direct la SP3 si a mers. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Tocmai am reusit sa instalez Win98, se misca bine. "Exclamate" nu am decat network, audio si USB dar nu stau sa le caut driveri acum.Bateria este OK, condensatorii la fel dar nu i-am masurat, doar inspectie vizuala.O sa incerc acum cu un win XP SP1.LE: si cu SP1 face la fel :sparge:LE2: si cu Win 2000 Pro la fel face.... acus verific Mac Leopard Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Gata, i-am venit de hac! Solutia este:[tobe]La inceputul instalarii se apasa F5 si se selecteaza i386/i486 PC[/tobe]Se pare ca Win-ul nu reusea sa detecteze tipul porc-esorului.In acest moment se instaleaza Win XP SP2 Pro...Multumesc tuturor pentru implicare. Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Felicitari O zi placuta. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 nu detecta corect tipul procesorului???înseamnă că ai probleme pe placa de bază: asta nu se ia direct din procesor de către setup, ci prin northbridge>bios>setup.de fapt, toate interogările hardware se fac prin north sau southbridge > bios > setup.uită-te pe o schemă bloc a plăcii de bază în chestiune, vezi ce mai e legat la northbridge-ul ei (de obicei ar mai trebui să fie ramul, ceasul de timp real, restul sunt diverse, depinde de cip) şi vezi dacă mai ai recunoaşteri de componente întârziate pe-acolo...ar fi bine să cauţi un livecd care la identificarea componentelor să interogheze direct componenta, sau să ceară north/soth bridge-ului "să-i spună", nu să le ia din bios "de gata"...nu ştiu să-ţi spun precis un nume, teoretic, orice livecd de linux face asta, tocmai ca sa nu se impiedice in eventualele erori ale biosului.şi era să uit: acpi-ul plăcii de bază e în regulă???unele plăci de bază nu bootează corect fără acpi, altele invers, altele au bucăţica de bios cu datele de acpi rasolită, şi duce la detecţii greşite...s-ar putea să rezolvi cu adevărat problema reflashuind biosul, asta dacă mai ai de unde-l scoate, că rimm-ul e cam mort de cel puţin 5 ani... şi majoritatea producătorilor nu păstrează pe siturile lor multă vreme drivere şi manuale pentru vechile lor produse... Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Intradevar, problema este de la chipset. Instalarea win-ului nu a decurs chiar asa usor. Acum ma chinui sa instalez audio + USB high speed, are un controler NEC care nu prea vrea sa inghita driverii ce ii bag eu Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Incalziti usor(60-70 grade) chipsetul southbridge, timp de 5 min, apoi apasati pe el cu forta...fireste PC-ul sa fie oprit in timpul incalzirii.Incalzirea se poate face chiar si cu un uscator de par. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2010 M-am gandit sa ii fac un reflow, dar nu prea am sculele necesare si nu imi vine sa il bulesc mai rau. Daca nu reusesc sa intalez driveri o sa apelez la reflow. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum