Mondan Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Un frecventmetru am putea usor sa il facem, problema este ca nu putem pentru frecvente inalte. Oriunde asa cauta pe NET gasesc tot felul de scheme, multe cu microcontroller, dar toate au un elemet central: divizorul de frecventa. De exemplu aici: http://www.ar2r.50webs.com/freqmet/freqmet.html este prezentat un frecventmetru care are un prescaler de 1/100. In afara de acest prescaler restul sunt usor de conceput chiar daca nu le faci exact ca in link. La prescaler degaba gasesti tu 74LS390 care oricum merge doar in domeniul Mhz-ilor, daca nu gasesti si U664B care merge la cativa Ghz. Iar aici: http://hem.passagen.se/communication/pic/fcpllz1.gif Ei "spun" ca au realizat astfel de frecventmetru cu microcontroller. De fapt observi un mic integrat LMX2322 care face toata treaba si microcotrollerul decat il citeste prin data si clock. Am cautat U664B si nu am gasit nicaieri un asfel de prescaler. Apoi am luat la rand pisele de pe site-uri de componenete, cautandu-le semnificatia. Tot nu am gasit deocamdata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Am cam intrat si noi in normalitate, paypal accepta carduri romanesti, posta lucreaza rezonabil, etc. http://cgi.ebay.com/CI-dip8-U664B-TFK-T ... 2c57c2742f Link spre comentariu
Mondan Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Da astia sunt particulari care vand.Daca te pacatesc ce faci ? mai astepti si doua saptamani degaba. Nu stiu ce sa zic despre frecventzmetru analogic.. nu prea as vrea Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Nu intru in amanunte, mi-e lene sa scriu... Daca te straduiai sa citesti, observai asta: ELECTROBREIZH THIERRY ROUDAUT Parc d'activités des châtelets - rue de la croix denis BP 9101 22091 SAINT BRIEUC, Bretagne France métropolitaine Phone: 02 96 76 59 06 Fax: 02 96 76 64 32 Email: [email protected] Sarl au capital de 1000.00 euros N° de Tva intracommunautaire: FR15493918569 Trade Registration Number: RCS Saint Brieuc 493 918 569 Value Added Tax Number: FR 15493918569 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Da, iar eu cunosc personal firma respectiva, am cumparat de la ei niste tuburi EIMAC de putere, faceau "vide grenier" si dadeau 4CX350 noi la 16 euro/buc. Au un depozit destul de impresionant acolo... Link spre comentariu
Mondan Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Multzam. E vina mea ca nu m-am uitat. Link spre comentariu
ywar2 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Salut Mondan. Iti dau eu un U664B capsula SIL6 (cred). Tocmai am renuntat sa il folosesc in frecventmetrul meu si ti-l pot face cadou. Merge, functioneaza, dar eu personal nu am fost niciodata multumit de el. Refac tot frecventmetrul, dupa schema lui G4GXO, dar cu prescaler LB3500, un divizor cu 8, Sanyo, pina la cca 300MHz. Da-mi adresa ta postala si zilele astea il demontez si ti-l trimit in plic. Nici o obligatie din partea ta !!! Link spre comentariu
SHONELU Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Salut Mondan. Iti dau eu un U664B capsula SIL6 (cred). Tocmai am renuntat sa il folosesc in frecventmetrul meu si ti-l pot face cadou. Merge, functioneaza, dar eu personal nu am fost niciodata multumit de el. Refac tot frecventmetrul, dupa schema lui G4GXO, dar cu prescaler LB3500, un divizor cu 8, Sanyo, pina la cca 300MHz. Da-mi adresa ta postala si zilele astea il demontez si ti-l trimit in plic. Nici o obligatie din partea ta !!!Daca pe userul @Mondan nu-l intereseaza , as dori eu integratul respectiv , bineinteles contra cost eventual schimb. 73! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Prescalere se pot recupera si din selectoare de canal TV de generatie mai veche. Singura cerintaeste pierdutul timpului pe la atelierele de depanare. Eu am strans cam 10-15 buc. si, nota bene, nulocuiesc intr-un oras de dimensiunea Bucurestiului. Link spre comentariu
SirRoger Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Prescalere se pot recupera si din selectoare de canal TV de generatie mai veche. Singura cerintaeste pierdutul timpului pe la atelierele de depanare. Eu am strans cam 10-15 buc. si, nota bene, nulocuiesc intr-un oras de dimensiunea Bucurestiului.Bine punctat!Cautati si pe partea de intrare din receptoarele de satelit scoase din uz. O sa aveti surprize placute Link spre comentariu
vio2007 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Un link despre prescalere recuperate:http://www.asrr.org/index.php?option=com_content&view=article&catid=57%3Aarticole&id=71%3Aprescalere&Itemid=66 Link spre comentariu
Mondan Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Salut Mondan. Iti dau eu un U664B capsula SIL6 (cred). Tocmai am renuntat sa il folosesc in frecventmetrul meu si ti-l pot face cadou. Merge, functioneaza, dar eu personal nu am fost niciodata multumit de el. Refac tot frecventmetrul, dupa schema lui G4GXO, dar cu prescaler LB3500, un divizor cu 8, Sanyo, pina la cca 300MHz. Da-mi adresa ta postala si zilele astea il demontez si ti-l trimit in plic. Nici o obligatie din partea ta !!!Salve. Foarte frumos gestul tau. Nu am merg insa pana acolo de al lua. Nu am aplicatii foarte "serioase". Am folosit un radioreceptor cu afisaj, dar pana stai sa scanezi frecventa tot nu se compara cu frecventzmetru.Am gasit un selector de receptor satelit prin cutia cu piese.Ca integrate principale are HA17458 care nu stiu ce este. Pinii 1, 2 si 3 ai acestui integrat nu sunt folositi. Si C1694G asta e ok. Am gasit dat doar pentru uPC1694GR Link spre comentariu
ywar2 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Salve. Foarte frumos gestul tau. Nu am merg insa pana acolo de al lua. Nu am aplicatii foarte "serioase". Am folosit un radioreceptor cu afisaj, dar pana stai sa scanezi frecventa tot nu se compara cu frecventzmetru.Am gasit un selector de receptor satelit prin cutia cu piese.Salut. Foarte frumos si ptr sinceritatea ta vis a vis de proiectul tau. Ptr ca si-a exprimat dorinta de a-l avea, prescalerul va ajunge la userul SHONELU. Pe curind!!! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Un frecventmetru am putea usor sa il facem, problema este ca nu putem pentru frecvente inalte.Unde exista dorinta, intotdeauna se gaseste o cale de a rezolva problema.m gasit un selector de receptor satelit prin cutia cu piese.Ca integrate principale are HA17458 care nu stiu ce este. Pinii 1, 2 si 3 ai acestui integrat nu sunt folositi. Si C1694G asta e ok. Am gasit dat doar pentru uPC1694GRDaca nu cunosti functiile integratului, se pot obtine usor.- cauti pe google cu xxxx (tipul integratului ) datasheet, in cazul asta HA17458 datasheetSe obtine foaia de catalog in care arata dispunerea pinilor si descrierea tipului, la unele si scheme de utilizare.Nu trebuie sa umbli neaparat dupa divizoare exotice la sute de GHz, poti cumpara un frecventmetru E204 care urca pana la 150-300Mhz, suficient pentru majoritatea aplicatiilor. Link spre comentariu
maciupiciu Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 LMX2322 gasesti in telefoanele mobile ERICSSON A2618/A2628, acelea care aveau baterie de 1700mA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum