Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

program calculare rezistente/condensatori,etc

cristi_dolce_2009

Postări Recomandate

salutare.mai acum un an de zile dintr-o greseala am descarcat dupa un site cateva programe erau 3/4 programe unul calculai rezistente si valoare lor si al doilea era pentru calculul condensatorilor mai era unul pentru calculare bobine...apoi am avut probleme cu hardiscul calculatorului si am fost nevoit sa il inlocuiesc.intrebarea mea este daca cineva cunoaste acele programe sau unule echivalente,nu mai retin cum se numeau :nas: multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi_dolce_2009

3

• Mindware

2

• liviu9

2

• doru3160

2

nu sunt cele pe care le gasisem eu insa este bune si acestea....programul pentru rezistente pe care il gasisem eu.aflai valoare unei rezistente dupa culori bifai anumite culori... orice alte programe sunt bine venite

Link spre comentariu

Oooooff....tocanitaaaaa...cea mai mare varza ai facut din saracuta asta de limba romana, care are din ce in ce mai putini vorbitori care o respecta in toata "valoarea si forma" ei.

Ce o fi asa de greu sa inveti codul culorilor?

Daca stii culorile curcubeului..stii si codul culorilor...

Curcubeul are R O G Ve A I Vi

Adaugi Maro in fata lui rosu si le numeri incepand de la 1.

1>maro

2>rosu

3>oranj(portocaliu)

etc...

Negru este 0 (zero).

Si daca ai nevoie si de restul de informatii folosesti netul(pentru toleranta, si alte chestii).Oricum,de obicei gasesti valori uzuale,gen 3k3, 4k7, 22k, 10k, 100k, mai rar 68k sau alte standarde de toleranta....

Link spre comentariu

Pai de ce sa mai invatam si tabla inmultirii,adunarea,scaderea...complicat la naiba,avem pe orice telefon calculator ,de ce nu s-or fi gandit astia de la Nokia si la codul culorilor ?Niste fraieri,aveau sa le creasca vanzarile,vad ca ar fi clienti :rade:Fratilor,chiar daca sunteti la inceput,munciti-va creierele,sunt ca si muschii,daca nu le munciti se atrofiaza,scrie codul culorilor pe un carton si tine-l la indemana,foloseste-l de cate ori ai nevoie,si peste cateva luni de folosire o sa-l stii si o sa te distrezi si tu pe seama celor cerute aici...(daca in termenul amintit nu se "lipeste" in memorie,atunci renunta,inseamna ca ai alte vocatii nedescoperite)

Link spre comentariu

Adevarul este ca "e multe culori" de tinut minte !? si pe deasupra mai trebuie sa le asociezii si cu cifre !?Aoleuuuuuuuuuuu!FI-miu le stia de la 3 ani cred ( daca nu mai devreme ) si le si asocia cu diverse lucruri .P.S. "doru3160" cei de la Nokia au facut TFT-uri cu sute de mii de culori nu s-au gandit probabil ca o sa uitam tocmai culorile de baza.

Link spre comentariu

cei de la Nokia au facut TFT-uri cu sute de mii de culori nu s-au gandit probabil ca o sa uitam tocmai culorile de baza.

Adevarat,dar nu au pus si corespondenta cu cifrele :rade: Desi nu mai e printre noi,din pacate,e bine sa parcurgeti si topicul lui Mosu Tutiviewtopic.php?f=66&t=31016Sper doar ca acest topic sa fie mentinut cu toate modificarile avute in vedere pe forum,de cate ori ii vad numele,imi inchipui ca inca mai traieste printre noi,si sa nu credeti voi cei de la inceput ca el s-a nascut invatat si restul nu...a fost si el incepator,ca noi toti,depinde de fiecare cat isi munceste creierul,si unde isi propune sa ajunga,mai lasati naibii calculatoarele,in loc sa va ajute,au inceput sa va domine...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Pai de ce sa mai invatam si tabla inmultirii,adunarea,scaderea...complicat la naiba,avem pe orice telefon calculator ,de ce nu s-or fi gandit astia de la Nokia si la codul culorilor ?

Ba s-au gandit altii - poate nu fac electronica decat din joi in Pasti sa monteze un LED la masina

Eu am cautat vreo ora si am gasit asta:

http://www.getjar.com/mobile-all-applic ... ?o=popular

Cu stima

Liviu - YO7HLQ

Link spre comentariu

Apropo (sper sa nu se supere nimeni ca lungesc discutia) eu ma ocup cu automatizari electrice si electronice: aveti idee despre ceva aplicatii java pe mobil (CAD ,aplicatii electrice,electronice, etc ) utile unui electrician ,electronist ,automatist ?pana acum am gasit doar dictionare ro-en /en-ro ,asta cu codul culorilor si ceva ce pare a fi un catalog cu curentii suportati functie de sectiunea conductorului.Ar fi foarte interesant de exemplu un export din ceva gen Eagle pe mobil ,cu scroll ,zoom si alte alea sa poti avea oricand proiectul unei instalatii "la purtator".M-am gandit eu la niste bmp/jpg ,poze insa o imagine CAD ar fi mult mai lizibila si eventual sa poti face modificari ,note ,etc ...(sa nu-mi ziceti de laptop-uri ca in mediul industrial sau santier nu prea ai un spatiu in care sa depozitezi sau sa lucrezi cu un laptop )Aaaa si am uitat sa va zic pe site-ul ala am gasit si o aplicatie java convertor unitati de masura...foarte utilaCu stimaLiviu - YO7HLQ

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări