yo9hnf Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 va salut !Mi s-a stricat (normal) un robinet de apa, din acela cu maneta rosie....oridinar. I-a iesit exul afara. Am inchis apa de la robinetul de pana in el (care nu inchide 90%) si vreau sa-i bag astuia stricat poxilina.Nu vreau sa raman cu poxilina, dar nici sa-mi iau un robinet care sa tina 2 zile. Nu e de bani sau de munca....e de "Doamne fereste !"...A cumparat cineva robineti la preturi decente de care sa fie "mandru" ?radu dan Link spre comentariu
q_acdc Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Un sfat!Cheama un instalator si schimba bateria!(nu te mai stresa,este imposibil sa nu ai un instalator fost client,banuiesc ai o garnitura de cauciuc sau posibil scaunul bateriei care trebuie frezat) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Un sfat!Cheama un instalator si schimba bateria!(nu te mai stresa,este imposibil sa nu ai un instalator fost client,banuiesc ai o garnitura de cauciuc sau posibil scaunul bateriei care trebuie frezat) Nu la baterie ma referet. Robinetul dus este pentru bazinul de la WC. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Nu va complicati cu Poxipol, poate ceda cand nu este supravegheat, cumparati unul nou. http://www.bizoo.ro/firma/tgssrl/vanzar ... 1-2--Fi-fe Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Cred ca e o confuzie la mijloc,nu a spus nimic de baterie...scaune...garnituri,e un robinet cu sfera,de 2 lei,cu corpul din antimoniu,care pe criza asta a plesnit de fericire...Singurul sfat pe care il pot da,e sa urmaresti sa cumperi unul la fel la filet,cred ca asta nici nu mai trebuia mentionat,si daca ai de unde alege,sa aiba corpul din bronz-alama sau alt aliaj ce contine si ceva cupru...le recunosti in primul rand dupa greutate,sunt mai grele decat prastiile alea din antimoniu,sau te uiti la filet,acolo majoritatea din cauza prelucrarii filetului,pastreaza culoarea materialului din care e facut(am mers pana acolo ca le zgariam putin sa vad sub stratul ala stralucitor ce culoare apare)O marca anume e greu de spus,sunt o mare diversitate si depinde de la zona la zona ce se gaseste,in tot cazul cand am vrut ceva de calitate,am mers la firme specializate,care se ocupa exclusiv de asa ceva,nu in bazar,sau market-uri unde aproape toata marfa e pe relatia China,si unde ai toate sansele sa gasesti unul mai prost decat ai avut.O solutie ar mai fi sa cumperi unul de gaz,chiar daca e mai scump(cu maneta-fluturele galben),acolo materialul e ceva mai bun(miza e mai mare)si poti gasi ceva mai diversificat.Nu stiu cat am fost de folos,dar o marca anume nu am retinut pe piata. Link spre comentariu
nelu F Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Cauta la Romstal. Sunt mai scumpe, dar merita. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Merci doru3160 !Am luat pana la urma un robinet cu maneta rosie, de apa, destul de grosut in carne (mai gros decat cel vechi). E gri la exterior, si cica filetele sunt galbene. La magazin vanzatorul (un scarbos) a zis ca-i din Alama. OK. L-am pus si e perfect.Banda Teflon - 2.8 leiRobinet - 12 Cheie reglabila - 15leiCleste papagal - 14 leitotal 43.8 lei. Totul s-a facut in 30 de minute cu tot cu doua drumuri pana la magazin.Un robinet d'asta rosu mi s-a mai dus fix pe apa calda (oparita) ; s-a retezat pana in bila (normal), dar eram acasa.La vecinu' de sus care a renuntat la caloriferul in bucatarie, meseriasii in loc sa-i puna dop la tevile de la radet, i-au pus robiteti, si , la fel ca la mine, unu s-a retezat pana in bila si m-a inundat.Acum ar mai trebui sa repar cumva si robinetul "general" (pt baie) de apa rece, cel de care ziceam ca nu inchide 100%. Cred ca singura solutie e inlocuirea. Problema e ca trebuie sa ma sincronizez cu administratora ca sa inchida coloana de apa ; problema e ca teava din perete e de plastic (>40ani). Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Banuiesc iesirea din teava de plastic se face cu filet de juma de tol,trebuie atentie mare la desfiletat,eventual o lampa cu gaz si dat putin cald pe piesa metalica(50-60 grade,cat sa poti suporta la mana temperatura),apoi cu un tarod rectifici filetul in plastic si grija la cat material de etansare pui...daca e prea putin,o sa scape apa,daca e prea mult,risca sa umfle piesa din plastic si cum spui ca e veche,plesneste ca biscuitul...iti spun din experienta,am fost nevoit sa lucrez si asa ceva,dupa ce-am incercat cativa betivi(a se citi "instalatori") si m-am lamurit PS-la desfiletare si infiletare,teava din plastic nu trebuie supusa nici unui fel de efort(torsiune,incovoiere)asa ca trebuie sa vezi ce posibilitati de tinut contra ai,altfel o sa tii cam mult apa oprita,daca reusesti sa avariezi teava din plastic...preferabil ar fi fost sa desfiintezi tot ce e plastic,si sa iesi din magistrala direct cu robinet,dupa care sa-ti crosetezi instalatia din ce vrei si dupa bunul plac(binenteles,dupa robinet pui o piulita olandez,ca sa poti sa-l schimbi cand o mai fi cazul) Bafta(ca ai nevoie) Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Si coloana din ce crezi ca e? Eu as pune un bax de bere ca tot plastic de ala "biscuit"!!! (Brr, chiar ca ai nevoie de bafta!)Bafta maxima! Link spre comentariu
Vizitator radu_cracu Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 D-l doru3160 de ce ii faceti pe instalatori betivi poate ati nimerit pe vreo unu-doi cu supapa deschisa Ati ales bine d-le yo9hnf. Un robinet de alama tine mult mai bine decat unul din antimoniu.La partea de coloane din plastic (PVC) cautati un instalator bun ca altfel riscati sa umblati noaptea dupa unul. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Acum vreo 3-4 ani cand mi s-a spart robinetul pe apa calda, era trecut de ora 21. Nici nu stiam ce sa fac...am fost la portar, ala a sunat la administratora si intr-un final a venit administratora sa inchida coloana. Intre timp l-am sunat si pe "marlanul blocului" - instalatorul agreat, care avea numerul trecut pe usa de la administratie.Cand a vazut ce s-a intamplat, a zis ca-mi schimba robinetul. Nu mai stiu cat mi-a cerut, dar cred ca mai mult de 15-20 de lei nu aveam in casa, asa ca l-am rugat sa-mi puna dop in ideea de a da drumu la coloana de apa calda cat mai repede.A facut ca trenu ca l-am deranjat la ora aia doar pentru un dop. Pana la urma mi l-a pus, nu mai stiu cat mi-a luat.Am mai chemat un instalator acum cateva luni sa-mi desfunde un apometru pe apa calda pentru ca nu se mai invartea. A trebuit sa chem pe cineva autorizat ca astea-s cu sigiliu. Parca 30 de lei mi-a luat.Acum ma gandesc ca si daca chem un instalator si se beleste teava, il pot trimite pe el la origini? Banuiesc ca nu... Link spre comentariu
Vizitator radu_cracu Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Cand ai de lucru la instalatii de pe vremea lampi se poate intampla orice. Acum la partea cu dopul sincer si eu ma suparam oarecum, e ca si cum ai chema un electronist sa iti repare televizorul ca nevasta nu isi poate urmari telenovela. Din pacate sunt si foarte multi dintre cei care sunt instalatori sau se dau drept instalatori si pentru care, bunul simt lipseste cu desavarsire.Din pacate sau importat materiale pentru instalatii de foarte proasta calitate facute pe vapor.Bafta Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 D-l doru3160 de ce ii faceti pe instalatori betivi poate ati nimerit pe vreo unu-doi cu supapa deschisa . Nu i-am facut pe toti decat pe cei care i-am intalnit,cand o sa intalnesc unul cu supapa inchisa,in mod sigur imi voi schimba parerea A facut ca trenu ca l-am deranjat la ora aia doar pentru un dop. Este si motivul pt care m-am invatat sa fac singur tot ce imi trebuie,se poarta de parca pamantul incepe si se termina cu ei,si iti trebuie cel putin 4 oua ca sa practici meseria asta Si coloana din ce crezi ca e? Eu as pune un bax de bere ca tot plastic de ala "biscuit"!!! (Brr, chiar ca ai nevoie de bafta!)Bafta maxima! De regula,coloana chiar daca e din plastic,e cu diametrul de cel putin 3/4 daca nu de 1 tol,e mai groasa in carne,e de tip greu, de presiune,si de regula la fiecare ramificatie,e un teu cu reductie de la ce diametru are teava,la 1/2 cat e in apartamente...acele piese sunt de obicei destul de groase,si mai rezistente decat teava de jumate din plastic,nu odata am scos piesa/teava lipita in acea ramificatie,am dat filet in plastic,am montat un niplu de jumate,si dupa aia e simplu de crosetat mai departe...baxul de bere daca il pui,il pierzi,magistrala chiar din plastic fiind,trebuie sa fii turbat rau sa o rupi ca pe un vreasc,cum se rupe cea de jumate Nevoia te invata,si daca ai putina indemanare,scule nu se poate plange nimeni ca nu se gasesc,asa ca trebuie sa fii tare impiedicat sa nu faci treaba cum trebuie,ca pt tine,si sa apelezi la unul care merge sub deviza ...las-o ba ca merge-asa...si trage nadejde ca daca lasa o coada il mai chemi/deranjezi din cand in cand Nu contest ca 'or fi si exceptii,probabil sunt asa putine ca eu nu am avut norocul sa nimeresc peste asa ceva...si de cand ma servesc singur,sincer,nici nu m-a mai interesat ce se gaseste la oferta in materie de meseriasi. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 doru3160, m-ai convins ! Ma apuc si de robinetul ala...doar ca trebuie sa "programez" inchiderea coloanei. Si eu m-am invatat sa fac multe singur, dar doar pentru mine. Daca se intampla ceva nasol, stiu macar ca nu se intampla altuia, sa-mi plesneasca obrazul pe urma.... Pe principiu cameseriasul nu are 3-4 coaie (nu este cuvant licentios ; vezi AICI, m-am apucat si eu sa ma joc si cu tamplarie PAL/lemn, mecanica auto, zidarie, instalatii electrice etc. Merg pe principiul ca daca un lucru il poate face unu' cu 4 clase, il pot face si eu lejer. Cand e vorba de fineturi...atunci apelez la un profesionist, nu meserias. Link spre comentariu
Vizitator radu_cracu Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Va recomand sa folositi produse GEBO QUICK, sper ca nu este considerata reclama . Mai multe gugal, bafta si nu va grabiti. Au numai 2 oua nu mai multe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum