GeoMar Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Vreau sa confectionez si eu un prelungitor serial-serial pentru a "scoate" portul serial de la calculator mai la indemana. Dispunerea si semnificatia pinilor mufei serial: Prelungitor Serial.jpg[/attachment] Trebui toti pinii conectati intre ei? Din poza "pini serial", la 4 pini scrie not used in paranteza. Este nevoie doar de cei 5 pini din poza "prelungitor serial", sau de toti cei 9 pini? Am cumparat mufe seriale [mama/tata] si am o nelamurire asupra cablului de conectare a mufelor. Conexiunea vreau sa o realizez cu un cablu UTP de 1~1,5 m lungime. Merge acest cablu? Multumesc pentru un eventual ajutor [sfat]. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Eu am un astfel de prelungitor de circa 5 ani. Am folosit cam 50cm de cablu UTP, nu am conectat pinul Ring. Legaturile sunt realizate 1:1. Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Eu am un astfel de prelungitor de circa 5 ani. Am folosit cam 50cm de cablu UTP, nu am conectat pinul Ring. Legaturile sunt realizate 1:1.Daca folosesc 1 ~ 1,5 m este mult ? Am inteles, NU conectez pinul 9 [Ringing indicator, RI], tocmai bine, cablu UTP are 8 fire. Legaturi 1:1 , inseamna mufa mama pin 1 -> mufa tata pin 1, idem pin 2, idem pin 3, etc, adica mai pe scurt, conexiune pin la pin. :rade:Ok si mersi pentru sfat. Link spre comentariu
Vizitator asu99 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Transmisia seriala ar trebui sa functioneze pina la 10 m fara probleme. Deci, la 1,5 m n-ar trebui sa ai probleme. Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Transmisia seriala ar trebui sa functioneze pina la 10 m fara probleme. Deci, la 1,5 m n-ar trebui sa ai probleme.Mersi pentru informatie. Sigur nu am nevoie de mai mult de 1 ~ 1,5 m. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 NU conectez pinul 9 [Ringing indicator, RI], tocmai bine, cablu UTP are 8 fire.Acesta a fost motivul pentru care nu am legat si pinul 9 Prin conexiune 1:1 m-am referit intradevar la "pin-la-pin". Nici eu nu cred ca o sa ai probleme la 1,5m. Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2010 NU conectez pinul 9 [Ringing indicator, RI], tocmai bine, cablu UTP are 8 fire.Acesta a fost motivul pentru care nu am legat si pinul 9 Prin conexiune 1:1 m-am referit intradevar la "pin-la-pin". Nici eu nu cred ca o sa ai probleme la 1,5m.Oricum la pinul ala ma batea gandul sa renunt si eu. La 1:1, stiam si eu ca este vorba de conexiune "pin-la-pin". , dar vroiam sa fiu ... sigur. Mersi, oricum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum