Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Confectionare prelungitor serial-serial

GeoMar

Postări Recomandate

Vreau sa confectionez si eu un prelungitor serial-serial pentru a "scoate" portul serial de la calculator mai la indemana. :rade:

Dispunerea si semnificatia pinilor mufei serial:

Prelungitor Serial.jpg[/attachment]

Trebui toti pinii conectati intre ei? Din poza "pini serial", la 4 pini scrie not used in paranteza. Este nevoie doar de cei 5 pini din poza "prelungitor serial", sau de toti cei 9 pini?

Am cumparat mufe seriale [mama/tata] si am o nelamurire asupra cablului de conectare a mufelor.

Conexiunea vreau sa o realizez cu un cablu UTP de 1~1,5 m lungime. Merge acest cablu?

Multumesc pentru un eventual ajutor [sfat]. :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GeoMar

4

• ghimpe--

2

Top autori în acest subiect

Eu am un astfel de prelungitor de circa 5 ani. Am folosit cam 50cm de cablu UTP, nu am conectat pinul Ring. Legaturile sunt realizate 1:1.

Daca folosesc 1 ~ 1,5 m este mult ? Am inteles, NU conectez pinul 9 [Ringing indicator, RI], tocmai bine, cablu UTP are 8 fire. :d Legaturi 1:1 , inseamna mufa mama pin 1 -> mufa tata pin 1, idem pin 2, idem pin 3, etc, :scarpin adica mai pe scurt, conexiune pin la pin. :rade:Ok si mersi pentru sfat. :aplauze
Link spre comentariu

Transmisia seriala ar trebui sa functioneze pina la 10 m fara probleme. Deci, la 1,5 m n-ar trebui sa ai probleme.

Mersi pentru informatie. :da Sigur nu am nevoie de mai mult de 1 ~ 1,5 m. :rade:
Link spre comentariu

NU conectez pinul 9 [Ringing indicator, RI], tocmai bine, cablu UTP are 8 fire.

Acesta a fost motivul pentru care nu am legat si pinul 9 :ciuda: Prin conexiune 1:1 m-am referit intradevar la "pin-la-pin". Nici eu nu cred ca o sa ai probleme la 1,5m.
Link spre comentariu

NU conectez pinul 9 [Ringing indicator, RI], tocmai bine, cablu UTP are 8 fire.

Acesta a fost motivul pentru care nu am legat si pinul 9 :ciuda: Prin conexiune 1:1 m-am referit intradevar la "pin-la-pin". Nici eu nu cred ca o sa ai probleme la 1,5m.
Oricum la pinul ala ma batea gandul sa renunt si eu. :nebun: La 1:1, stiam si eu ca este vorba de conexiune "pin-la-pin". :92 , dar vroiam sa fiu ... sigur. :rade: Mersi, oricum. :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări