Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme amplificator JVC vintage -un sfat va rog

edypro

Postări Recomandate

problema este urmatoarea :indiferent de volum , indiferent de ce sursa am conectata , am un fasait pe canalul stanga , este ca si sunetul produs de un potentiometru murdar , cateodata dispare complet dar reapare dupa 15-20 min .....personal suspectez partea de preamplificare , vreun condensator uscat ...........astept pareri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• edypro

8

• zal

2

• doru3160

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

potentiometrii ii curat , conectorii sunt doar 2 si ii vad curati , cum anume pot masura un condensator ? sau cum imi dau seama ca trebuie inlocuit .......totusi potentiometrii ii scot din joc , pentru ca imi apare fasaitul acela indiferent de volum ii pot da pe toti la minim si tot apare..........amplificatorul este dotat cu eq si am observat ca daca modific reglajele se modifica si fasaitul deci problema este inainte de eq , in preu ........

Link spre comentariu

urmareste canalul sanga pe cablaj si schimba condenstorul de filtrare pe finalul respectiv

Filtrajul e acelasi pentru ambele canale, daca era de la filtraj atunci faceau ambele canale la fel.Urmareste traseul semnalului (de la intrare pana la amplificator) si refa lipiturile sau schimba condensatorii care sunt pusi in serie pe calea de semnal.
Link spre comentariu

E posibil să fie şi dintr-un etaj preamplificator, mai ales la schemele vechi, unde erau condensatori de decuplare a rez din emitoarele trz. La fel uscarea unuia de decuplare de pe alimentarea acelui etaj poate genera oscilaţii. Ampliful are peste 30 ani şi e posibil să se fi uscat unii cond electrolitici, sau mai rău, să se corodeze. Sfatul meu: orice condensator electrolitic cu valoarea mai mică de 4,7uF se poate înlocui în zilele noastre cu unii tip nepolarizaţi tip mpp, mkt, mks la 50 sau 63V, care au şi gabarite mici. Cei cu valori mai mari se înlocuiesc cu unii noi sortaţi ptr pierderi cît mai mici, că de regulă sînt mai proşti ca cei fabricaţi acum zeci de ani.

Link spre comentariu

Eu m-as orienta la condensatorii de cuplaj dupa potentiometrul de volum,nu e exclus sa fie si de mai inainte de...dar faptul ca indiferent de pozitie,zgomotul e acelasi,ma face sa cred ca beleaua e pe final,sau pe un etaj intermediar,daca are,de dupa potentiometrul de volum,in felul asta se reduce putin aria de cautare(macar pt inceput).Binenteles ca sfaturile lui zal raman valabile,si chiar indicat de respectat preventiv in orice scula audio.

Link spre comentariu

mircea calin - ai gasit raspunsul , erau doi conzi de pe calea de semnal , cu ocazia asta am schimbat toti capacitorii din preu , acum presteaza impecabil , multumesc tuturor celor care mi-au sarit in ajutor , recomand tuturor posesorilor de vintage sa schimbe toti capacitorii , ai mei erau ELNA CERAFYNE si tot si-au dat duhul, totusi si-au facut treaba 25 de ani .......

Posted Image

Link spre comentariu

90% sau chiar mai sus, este condensator de decuplare intre 2 etaje diferite.Dar daca face acest lucru, indiferent de volum, cel mai sigur este din etajul final.Daca tii la scula, fa-ti timp si schimba toti electroliticii, in special din etajul final, acestia se degradeaza mai repede, datorita caldurii degajate in acea zona.NU au treaba cei de la filtraj, atit timp cit nu ai ripluu de 100Hz, peste pasajele de bass insotite de voce("vocea sugrumata").

Link spre comentariu

inca o intrebare , reconditionez un rostov si imi trebuie 4 condensatori bipolari , problema este ca nu stiu de care sa iau , pe ei scrie asa ;C5-16 MB -2BT 0,33 OM +_1%8607 SA IMI TRADUCA CINEVA VA ROG

Link spre comentariu

Pai "traducerea"ar spune ca e vorba de o rezistenta de 0,33 ohmi/2W fabricata in iulie 86 :rade:Daca e cilindrica si maronie(mai pot fi verzi sau albe),mai mult ca sigur seamana cu un condensator nepolarizat,au facut rusii asemena rezistente,mai bine masoar-o si vezi ce spune aparatul de masura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări