Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem de incalzire cu boiler electric

Vizitator ovidiu0902

Postări Recomandate

am gasit asa ceva mai interensat ca cel clasic,ce parere aveti despre el ????

ceva asemenator am utilizat in strainatate la o casa ,erau montate pe perete ca si caloriferele normale ,cu un programator bine conceput cu posibilitatea reglarii timpului de activitate etc, foarte bun , consumul maxim era de 1800w.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

10

• doru3160

6

• boederyakumo

2

• rasputin

1

Vizitator ovidiu0902

ceva asemenator am utilizat in strainatate la o casa ,erau montate pe perete ca si caloriferele normale ,cu un programator bine conceput cu posibilitatea reglarii timpului de activitate etc, foarte bun , consumul maxim era de 1800w.
ok si facea cald in casa ? era bun de ceva ? puteai sa reglezi si temperatura,adica avea mai multe trepte de incalzire ori el mergea la 1800w ???
Link spre comentariu

pt Ovidiu , da era foarte bine pus la punct avea un ecran cu ceva butonele reglai temperatura intre 18 si 29 de grade , avea un termostat care verifica temperatura din camera si functziona intre valorile de temperatura stabilite deci daca doreai sa ai o temp. constanta la 22 grade el tzinea temp. la 22 aprox , avea si trepte de reglaj 2 manuale clasic cu 2 butoane , la treptele de reglaj era simplu dar la senzorul de temperatura era digital .

Link spre comentariu

silviu marian din ce p,d,v tia placut ? economic la curent ? aspest placut in camera , de umiditatea scazuta in aer nu ai spus nimik , tehnologia cea exemplificata in acel convector nu o vad ortodoxa, sincer mie numi place , tot la calorifer pe ulei nu made home ci comertz mi-e mai placuta :da .

Link spre comentariu

Am vazut recent unul asemanator,de fapt e o rezistenta din nichelina,cu traseu prestabilit,cat mai bine dispus in spatiu,prin care circula aerul,normal prin convectie naturala,nu are ventilator...as putea sa spun ca e un resou mai evoluat(la care rezistenta nu mai e bobinata),dar caldura tot pe acelasi principiu o face..."nimic nou pe frontul de vest",in ce priveste randamentul,gradul de uscare al aerului,e cam aceeasi treaba.Indiscutabil,aspectul comercial e mult mai bun,si mult mai sigure in exploatare decat o sursa punctiforma de caldura cum ar fi resoul cu care am facut comparatia...de fapt e o combinatie intre aeroterma si resou,care nu prea are treaba cu trecerea aerului prin rezistenta.Daca la aeroterma rezistenta se arde fara fluxul de aer al suflantei,aici e dimensionata in asa fel incat sa functioneze la "visiniu",deci acea rezistenta e supradimensionata pt alimentarea pe 220,de aici si pericolul scazut de a se arde in timp.

Link spre comentariu
Vizitator ovidiu0902

am facut comanda la acest calorifer,sambata il aduce,o sa va spun dupa ce il instalez toate detaliile,adica daca da randament,ce consum are pe ora si tot ce poate el sa faca. sa ne auzim cu bine.
Link spre comentariu

doru la ideea de supradimensionata eu asi zice mai bine SUBdimensionata, daca gresesc sa ma corecteze cineva in cunostinta de cauza.

Rezistenta de la aeroterma e calculata in asa fel incat in flux de aer,sa fie la "visiniu" ca si culoare,daca se intrerupe fluxul de aer,rezistenta se supraincalzeste si in final se arde.La convectoare,cel putin la cele care le-am vazut eu,rezistenta abia daca se schimba la culoare,deci e supradimensionata,in asa fel incat curentul strabatut sa nu fie prea mare in raport cu sectiunea firului,si sa o faca sa arda ca un bec,de asta spuneam ca e supradimensionata ca valoare rezistiva...daca am fost sau nu "in cunostinta de cauza"nu stiu,dar cu siguranta rezistentele prevazute sa mearga in flux de aer sunt subdimensionate ca valoare rezistiva,iar cele care se racesc prin circulatie naturala a aerului au ceva in plus la lungime,deci sunt supradimensionate,asta,binenteles daca ne raportam la aceeasi sectiune de nichelina folosita,si cu aceeasi rezistivitate.
Link spre comentariu

salut pt. DORU daca te refereai ,cu specificatia supradimensionata ca, cantitaliv la lungime ,intelegeam ,dar din context am intzeles ca era vorba de rezistivitate . oricum aeroterma daca i sar strica accidental ventilatorul ar trebui sa aiba un termostat (mai mult ca sigur are) care sa intrerupa curentul prin rezistentza .off topic am un feon de la philips de 1900w si uscandu-ma pe par la treapta mare sa oprit mam gandit ca sa ars , si lam aruncat pe undeva ,apoi dupa ceva timp dau de el si il bag in priza am obs ca merge excelent . de curiozitate lam desfacut sa vad ce si cum , si am vazut ca are termostat :rade: , si am fost fericit :101 .

Link spre comentariu
Vizitator ovidiu0902

dupa cum v-am promis am revenit cu comentari la acest calorifer electric,este excelent nu credeam ca exista asa ceva de performant,are un senzor de temperatura si iti mentine temperatura in camera la cite grade il fixezi,eu l-am programat la 22 C si in casa am constant 23 C,consuma in jur de 12 - 15 kw pe zi la temperatura asta,este nemapomenit.este din aluminiu si radiaza extrem de tare caldura si sa stiti ca pretul de 1.200 de lei isi merita pretul,deoarece am fost in dedeman si elementul de calorifel ca asta este de 50 roni ori 12 elementi cit are este egal cu 600 lei numai caloriferul iar restul de 600 lei practic costa uleiul din calorifer,rezistenta,programatorul si senzorul exterior,nu mi se pare mult deloc decit caloriferele electrice cu ulei din tabla,este diferenta de la cer la pamant cit de bun este,IL RECOMAND CU CEA MAI MARE INCREDERE,cine mai este interesat de ceva informati sa ma intrebe si voi raspunde,arata exact ca in poza si il aduce si acasa fara nici un cost suplimentar se poate plati si cu cardul ptr. bucuresti.va urez o zi buna tuturor.

Link spre comentariu

Se mai pot utiliza sistemele de incalzire electrice in pardoseala sau cele infrarosii cu plasma, toate au termostat.Avantajul este incalzirea mai uniforma a aerului in incapere si de jos in sus.Iar panourile infrarosii cu plasma incalzesc asemenea radiatiei solare, doar obiectele nu si aerul, de aceea odata aduse la o anumita temperatura, obiectele incep sa radieze si ele caldura in camera.Mi-am montat in baie pe spatele oglinzii o folie de incalzire, acum nu mai apare condens sau aburi pe oglinda.Pe viitor ma gandesc serios la un sistem de incalzire electric, pretul gazelor creste de la an la an si cand ai mai mare nevoie nu este suficienta presiune si gazul metan este "aditivat", arzi gazul ca furnalu dar caldura ca un bat de chibrit.

Link spre comentariu

Se mai pot utiliza sistemele de incalzire electrice in pardoseala sau cele infrarosii cu plasma, toate au termostat.Avantajul este incalzirea mai uniforma a aerului in incapere si de jos in sus.Iar panourile infrarosii cu plasma incalzesc asemenea radiatiei solare, doar obiectele nu si aerul, de aceea odata aduse la o anumita temperatura, obiectele incep sa radieze si ele caldura in camera.Mi-am montat in baie pe spatele oglinzii o folie de incalzire, acum nu mai apare condens sau aburi pe oglinda.Pe viitor ma gandesc serios la un sistem de incalzire electric, pretul gazelor creste de la an la an si cand ai mai mare nevoie nu este suficienta presiune si gazul metan este "aditivat", arzi gazul ca furnalu dar caldura ca un bat de chibrit.

salut ,da gazul cu ce e aditivat cu oxigen ,sau mai bine zis cu aer din natura bagat cu vreun compresor in instalatzie sa se dea invers contorul , sa gandit cineva si la treaba asta , de asta intreb eu nam gaz (sunt pe butelie ) si asi vrea sa stiu daca contorul se poate da inapoi cand bagi aer cu presiune in el ?in legatura cu acele panouri care incalzesc prin inflarosu nu prea sunt de acord cu ele ,asupra corpului uaman nu stii ce efecte pe termen lung pot avea . :jytuiyu scuzatzima ca am fost off topic
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator anmar

Buna baieti!Vad ca va pricepeti, la rezistente mai ales.. am si eu o nedumerire....mai exact ca si colegul de mai sus cu foehnul am achizitionat si eu recent un produs philips (foen) si nu mare mi-a fost surprinderea sa constat ca atunci cand il aprind el funtioneaza, insa rezistentele (pe alocuri) se inrosesc tare rau, adica se incing rau... si e cam ciudat, mi-e frica sa nu ia foc!Sa inteleg ca e supradimensionata rezistenta si ca am riscul ca aparatul sa nu imi reziste in timp? M-ar interesa raspunsurile voastre.. mentionez ca am avut si eu un foehn mai vechi care pe treapta a 2a de viteza se incingea rau ( culoarea la rezistenta se facea ca jaratecul) si nu l=am folosit niciodata pe treapta aia de frica sa nu se arda.Multumesc. Astept feedback!PS: scuze pt exprimarea, nu ma pricep deloc la domeniul asta, sper sa nu fiti pe spate de ras.. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări