yo6pir Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Salut baieti, Va raspund pe rand:- in banda de 10m nu prea scoate putere, eu l-am incercat numai pana in 14MHz si acolo scoate cam 20W maxim, asta e! Scoate in schimb minim 100W in 3,5 si 7 MHz. Asta e bine, zic eu. - transformatoarele sunt confectionate astfel:T1 de intrare este pe binocular de ferita si are raport de 5:2 adica 5 sp Primar + 2 sp Secundar.T2 de iesire este confectionat din 2 cilindrii de ferita de pe cabluri video PC, pusi in paralel, doua placute de sticlotextolit perforate la dimensiunile gaurilor feritelor, cu partea cuprata in exterior si doi cilindrii confectionati dintr-o antena telescopica taiati la dimensiune , apoi cositoriti de placutele de sticlotextolit. In felul acesta se realizeaza infasurarea primara care este de fapt realizata de acele doua tevi din interiorul feritelor, cate o spira pentru fiecare grup de tranzistori. Apoi prin interiorul acestor tevi se bobineaza 4 spire cu fir izolat de foarte buna calitate care constituie infasurarea secundara de antena. Vreau sa spun ca in ciuda faptului ca tranzistoarele au ca sarcina numai o spira si se alimenteaza la 13,8V consumand un curent maxim de 18-20A la puterea maxima, am constatat ca nici nu se incalzesc prea tare, asta insemnand ca randamentul acestui amplificator este destul de bun! -Tranzistoarele le-am procurat de la magazinul local din Tg-Mures, originale de la "IR"(International Rectifier) la pret de 4 RON/bucata si mi-au spus ca le procurta din Polonia de la TME. (vezi site-ul mai sus in bara de lucru a forumului!). Toate bune, si spor la construit!Ovidiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum