Vizitator crysbling Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 buna ziua.as dori sami construiesc doua boxe bass reflex doua cai am doua difuri sal sbx3040 150w bass si doua difuri inalte shamsonic sh-2500wt 150w nu cunosc parametri.as dori un desen tehnic de realizare sunt amator electonist dar am cunostinte bune de tamplarie! Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 parametrii lui sal sbx3040 : https://www.sal.hu/termekdokumentumok/08808_03_01.pdf Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 sbx3040 este un dif de subwoofer de calitate modesta tw ala care nu am gasit nimic despre el decat asta pare a fi ceva coaja de supertweter de sonorizare nu ai cum sa faci incinte pe 2 cai cu astea iti mai trebuie neaparat o medie ca sa redea de la ~400-4000hz si sensibilitate apropiata de ce a woferului.Daca vrei sa le folosesti in casa ar fi de preferat si un alt tweter in locul tipatorii aleia desen tehnic..doar pt tamplarie asa este ca sa faci o incinta e mai greu Link spre comentariu
Vizitator crysbling Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 probabil ca e asa cum spui dar leam luat de la magazin specializat.sunt tamplar de meserie nu electronist!!!eu am sp vanzatorului ce as dori iar el asta mia dat!!bugetul meu doar pt difuri era de600lei iar el mia dat astea4 difuri cu 300.ce fac acum???asta am asta as dori sa fac!eu doar am cerut ajutor cu realizare incinta dar sp ca nu merge ce pot face acum????? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 dupa asemenea recomandare nu cred ca acel magazin si in special vanzatorul a fost specializat in altceva decat in arta aburelii,adica sa vanda ce are si el pe-acolo ramastrebuia sa intrebi inainte sa iei cele necesare , pt ca el ti-a dat ce a avut sa-ti ia banii,din pacateincinta merge sa faci cu wooferul,dar doar cutia pt joase.Iti lipsesc restul!du-te inapoi peste el si ia-l la rost,poate iti da altceva in locul supertweterelor alea si poate are si ceva difuri pt medii(poate un sal sbx de 16cm de ex ) si ceva tweter de casa cu calota textila ,nu dastea de sonorizareAr trebui sa te incadrezi Cu astea nu ai ce sa faci,o sa iasa o lada cu mult bum tzz bum tzztz Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Difuzorul de joase e bunicel. Dupa cum s-a mai spus cel de inalte e cam prost.Dupa cum s-a mai spus ai nevoie si de medii, dar nu de 16 cm, as zice de 10 sau de 13 cm, cele de 16 cm deja nu prea mai au medii asa bune, se concentreaza deja spre joase. Sunt si difuzoare de 10 cm tot din seria SBX, galbene.Si mai ai nevoie si de filtre pe 3 cai. Si sa izolezi difuzorul de medii de restul incintei pt ca difuzorul de joase il face pe cel de medii sa distorsioneze si in final il distruge prin presiunea ce o formeaza in incinta. Deci la medii se face o cutiuta din lemn, mica, sau mai simplu poti pune un castron de plastic lipit peste medie.Iar proiecte erau unele special pt aceste difuzoare dar nu mai am link. Cauta aici pe forum. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 sa inteleg ca ai lucrat cu difurile sal de 10 sau 15cm de le recomanzi in acesta combinatie?eu i-am zis de cel de 16 cu un anume scopte las sa-l descoperidaca cumva nu se potrivesc ,esti liber sa-i explici ce e in neregulacat despre faza cu cele de 16 cm deja nu prea mai au medii asa bune nu denota decat ca ai o mare cultura de netsbx1620 urca suf pana la 3khz la un spl de 86-87db pt a-l imprechea cu un tw mai de buget asaZona de medii pt cultura ta este intre ~200-300hz pana pe la 1,5-2k.Deci se poate medii nu bune,ci f bune si la 8".Marimea conului nu este in stransa legatura cu calitatea mediilor,atat timp cat sunt difuri BL de 12" si nu se plange nimeni ca nu prea au medii bunelinkul de la brosura SAL nu mai merge ,dar se putea gasi cu google aicinu recomand sa luati totul de bun,majoritatea proiectelor sunt puse sa vanda si din pacate f multi s-au intepat.Difurile SAL se afla in categoria de jos,sa nu le apreciem pt ce nu sunt... Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Am avut SBX1620 o perioada buna si e un difuzor pt 2 cai, woofer. Are con greoi cu membrana de cauciuc cu excursie mare. Coboara destul de mult in frecventa. Ca am si eu medii bune din difuzore de 16 cm e adevarat, cu con de hartie si membrana de cauciuc scurta si nu coboara deloc...Nu poti sa te iei dupa parametrii lui, nu urca pana in 3000 de hz liniar. Eu zic ca cel de 10 cm e mult mai ok, cel putin in cazul de fata. Pt aplicatii in casa nu prea vad rostul difuzoarelor de medii mai mari de 13 cm. La concerte da, sunt difuzoare de medii de 20-25 de cm probabil. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 incearca sa nu confunzi sunetul perceput de ureche cu datele concrete(urechiometria nu e o stiinta exacta)sbx1620 este un lowmid si nu coboara deloc bine.Faptul ca suna mai inchis si colorat este vina fabricantului,atat se poate la preturile asteaDar diful nu are deloc "con greoi cu membrana de cauciuc cu excursie mare"acest dif are xmax 2,5mm si 16g mms,unde vezi tu con greoi si cursa mare? si hai sa iti zic si ca are fs pe la 53hz si urca bine offaxis pana pe la 2500hz la 45 grade Eu am masurat aceste difuri nu vorbesc din auzite,sbx 13/20 are un spl mediu de 83-84db in banda utila(nu mai aduc aminte de cel de 10cm...) pe cand 16/20 are 86-87Imi zici mie cum le tragi tu la linie cu un dif de 12" cu spl 89?cu o dif de 5-6db intre ele singurul lucru pe care il poti face necesita masuratori si simulari dupa date reale si te folosesti de artificiidar nu cred ca ai idee cum,asa ca crysbling mai bine nu s-ar risca iar asa din auzite Nu poti sa te iei dupa parametrii lui, nu urca pana in 3000 de hz liniaradica nu poti sa te iei dupa graficele lui,ca din paramtrii nu 'vezi' cat urcasi totusi uite ca la ei in datasheet urca,sa intelg ca e desenat de mana graficu ala?Pt aplicatii in casa nu prea vad rostul difuzoarelor de medii mai mari de 13 cmindrumarea asta mai bine o tineai pt tine,sincer Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Mie nu mi-a placut cum suna pe medii. La cat costa un sbx1620 mai degraba Visaton VS-M10. Macar stiu ca e difuzor dedicat de medii. Iar faptul ca are si con de hartie eu zic ca e un plus. Chiar daca e o diferenta de SPL intre difuzoare, oricum se umbla la semnal (egalizator). Link spre comentariu
Optiplex Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 totusi .. cu ce influenteaza din ce e facut conul ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Conul de hartie (carton) se spune ca are o amprenta sonora placuta (cea mai placuta)!!! Link spre comentariu
Vizitator crysbling Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 bun bun nu va mai certati!!!!am hotarat sa le pun la naftalina toate 4 difuri!am so iau de la capat.deci nainte ma documentez apoi cumpar.datimi va rog ceva sfaturi si ceva recomandari.ridic bugetu la 700lei doar pt difuri deci ce sa cumpar???repet doresc sa construiesc doua incinte bass reflex 120-150w. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Uite, ai putea face asta: http://www.diy-audio.ro/boxe/imago-stan ... 2-cai.html Ca sa te incadrezi in buget, in loc de Usher 9950-20 pe inalte poti folosi Usher UA02510 care costa 23 euro\buc http://www.loudspeakershop.eu/usher-aud ... -1134.html Pe mid-bas ramane acelasi Usher8935A cre costa 58 euro\buc. http://www.loudspeakershop.eu/usher-aud ... -1340.html Ai si schema filtrului gata facuta - dar trebuiesc minime modificari pentru a acomoda tw mai ieftin. Daca ai nelamuriri te pot ajuta. Succes. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Acuma vad ca esti din Arad - daca vrei pot sa-ti aranjez o auditie a unei boxe asemanatoare in Arad. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum