Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistente proba amplificator

amatorul

Postări Recomandate

Am facut rost de o rezistenta de boiler (nu stiu ce material e) cam de 2000W care are 24 ohm.vreau sa-mi fac din ea rezistente de 4 ohm ca cele ale domnului Leco ca sa pot proba amplificatoarele ca nu am boxe puternice.Se poate face?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amatorul

7

• lorik199

3

• zal

2

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

dl leco are rezistente neinductive, bobinate cu constatan sau manganina(n-am idee)acea rezistenta de boiler se poate folosi dar o sa aiba o inductanta specifica care nu-i prea recomandatapoti folosi rezistori ceramici de 10-15 W serie/paralel, eu asa mi-am facut o sarcina artificiala de 4 ohm la 160 W(fara a fi racite suplimentar) dar care duce testat 450 W puse pe radiator si racite binerezistenta aceea inparte-o in 4, si mai tai cate putin dupa aceea pana ai 4 ohm

Link spre comentariu

nu prea poti afla din ce este in regim de amator, dar mai mult ca sigur e nichelinaba poti face tu o rezistenta din constatan sau manganina, dar problema e de unde scoti aceste materiale.....

Link spre comentariu

Depinzand de ce artificii esti dispus sa incerci, eu am folosit sarcina(desi nu pentru amplificatoare) din rezistente bagate in apa. Rezistente de 9W in care bagam cam 30-40W pentru testat surse. In cazul tau poti folosi rezistente cu carbon la 3W, cred ca sunt cele mai mari nebobinate.

Link spre comentariu

si daca aceasta rezistenta pe care o fac eu are o anumita inductanta,nu o pot folosi sa vad daca se incinge amplificatorul la putere maxima?sau se pot arde finalii? din cate situ eu acea inductanta influenteaza daca vrei sa citesti frecventa cu un osciloscop-daca spun prostii va rog ma corectati :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

canta si se aud si de la 1 metru,nu numai daca te aproprii de ele,cand incep sa se incinga atunci se aud mai incet. mai am o intrebare care nu apartine de acest subiect dar nu are rost sa deschid altul, care e temperatura maxima la care rezista un amplificator cu tranzistori IRFP240(e vorba de FET200)?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări